BA în Design de modă

Generalități

3 locații disponibile
Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Acest curs se desfășoară în limba engleză

Cursul antrenează creatorii de modă cu competențe stilistice și creative combinate cu capacitatea de a defini produse inovatoare, de a dezvolta povești și de a plasa un produs final pe piață.

Colecțiile diferite și producția de prototipuri sunt principalele domenii de expertiză oferite studenților pe parcursul celor trei ani de studiu.

Cursul oferă două specializări: Design de modă, destinat formării profesioniștilor capabili să traducă narațiunea personală într-o colecție de articole de îmbrăcăminte și accesorii, și Design de încălțăminte și accesorii - predat exclusiv în limba italiană, care oferă instruire specifică despre tehnicile de proiectare și producție care ia în considerare particularitatea produsului.

BA in Fashion Design Milano

Titlu - Diploma academică de nivel I este recunoscută de MIUR (Ministerul Educației, Universității și Cercetării) și echivalată cu diploma de licență eliberată de universități.

Context - Lumea modei se confruntă cu schimbări continue și rapide. În decursul ultimelor decenii, profesionistul, odată definit ca Couturier, a dat drumul la un rol complex și flexibil, care acoperă diferite domenii în cadrul unui proces multilateral: designerul de modă.

Metodologie și structură - Calea de studiu este structurată astfel încât să le ofere studenților toate instrumentele necesare pentru a crea în mod corespunzător și eficient o colecție de modă sau accesorii și să o plaseze pe piața contemporană. Întregul proces se concentrează pe aplicarea unei metode de proiectare - cea tipică Made in Italy - care constituie baza întregului proces, predată studenților încă din primul an până la proiectul final.

În ceea ce privește toate colecțiile studiate, se acordă o atenție deosebită dobândirii abilităților de modelare și cusut, a textilelor, tehnologiei și prelucrării pielii, tehnicilor de proiectare, ilustrației modei, procesului de producție a articolelor de îmbrăcăminte și accesoriilor.

Complementară disciplinelor tehnice și metodologice se concentrează în special studiile culturale care identifică limbajul modei ca fenomen istoric, artistic și social, ca flux de tendințe și coduri, ca narațiune creativă și vizuală și ca sistem economic. prezentate de un lanț de producție și de strategii specifice de marketing și comunicare. Studenții au posibilitatea de a alege între diferite ateliere (care se schimbă în fiecare an), cum ar fi broderia manuală, analiza scrisă a tendințelor, tricotaje manuale, blană.

În cadrul specializării în Design de încălțăminte și accesorii, pe lângă proiectarea colecțiilor dedicate diferitelor tipuri de accesorii (femei și bărbați), ateliere intense asigură utilizarea corectă a instrumentelor și a mașinilor, pentru achiziționarea tehnicilor de modelare și a genți și pantofi de fabricație. Mai mult, cursul oferă un accent pe desene tehnice specifice, procesele de producție și utilizare a diferitelor piei și piei, precum și proiectarea hardware-ului metalic pentru accesorii.

Oportunități de carieră - designer de modă, designer de pantofi și accesorii, designer de textile, manager de produs, designer de tricotaje, designer de broderie.

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Citește mai puţin
Milano , Milano , Milano + 2 Mai mult Mai Puțin