BA în design de bijuterii

Generalități

3 locații disponibile
Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Acest curs se desfășoară în limba engleză

Designerul de bijuterii este un profesionist multidisciplinar, care este capabil să combine abilitățile tehnice de aur, metodologia de proiectare și cercetarea experimentală în crearea de ornamente care interacționează cu corpul.

Designerul de bijuterii are talentul de a gestiona independent realizarea unei colecții de bijuterii, ocupând diferitele aspecte ale procesului de proiectare, de la faza de concept până la prototipare și producție. Această metodă de transformare a unei idei în modele tangibile implică, de asemenea, strategia de comunicare și crearea unei atmosfere în jurul colecției.

BA in Jewelry Design Milano

Titlu - Diploma academică de nivel I este recunoscută de MIUR (Ministerul Educației, Universității și Cercetării) și echivalată cu diploma de licență eliberată de universități.

Context - Cursul îmbrățișează scenariul complex al domeniului bijuteriilor contemporane, deschizând un dialog între două realități aparent îndepărtate: o abordare intimă și experimentală și un design orientat către companie, ambele fundamentale pentru viitorii designeri de bijuterii.

Metodologie și structură - În timpul programului de studiu, studenții investighează lumea bijuteriilor și diferitele sale aspecte, învățând detalii despre proiectare, tehnici de producție și materiale.

O atenție deosebită este acordată metodologiei de proiectare, care este declinată cu caracteristici specifice în funcție de rezumatul fiecărui curs: bijuterii contemporane, bijuterii de modă și bijuterii fine.

Practica de aur în laboratorul școlar este fundamentală în procesul de cercetare și producție. Studenții explorează marginile și potențialele materialelor, precum și tehnici de confecționare, care sunt necesare pentru a înțelege fezabilitatea unei piese de bijuterie.

Elevii produc mai multe colecții pe parcursul celor trei ani. Aceștia sunt invitați să-și prezinte lucrările la concursuri internaționale și au șansa de a face parte din ateliere conduse de designeri cunoscuți. Toate experiențele de mai sus îi ajută să își creeze portofoliul pentru începutul carierei lor profesionale.

Cursurile de proiectare grafică și modelare computerizată 3D acoperă un rol relevant în programul de studiu. Abilitățile digitale sunt instrumentele esențiale pentru comunicarea proiectelor și pentru a profita de noile tehnologii, în special pentru a fi la curent cu metodele de producție.

Cariere - designer de bijuterii, tehnician de bijuterii, artist independent, manager de produse.

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Citește mai puţin
Milano , Milano , Milano + 2 Mai mult Mai Puțin