BA în stilist de moda

Generalități

3 locații disponibile
Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Acest curs se desfășoară în limba engleză

Obiectivul educațional al cursului este de a pregăti profesioniști din industria modei care sunt capabili să participe la procesul creativ, la propunerea de valoare și la promovarea unui brand sau a unui produs de modă și a stilului și a esteticii sale definitorii. Devenirea unui stilist de modă, care este un profil multidisciplinar și analitic, necesită finalizarea unui traseu educațional transversal care trebuie să includă un fundal cultural solid și o înțelegere puternică a instrumentelor tehnice ale fotografiei, filmării și lumii modei. Stilistii de moda au capacitatea de a crea un cadru larg de referințe vizuale și estetice pentru un brand și de a interpreta și analiza tendințele.

Începând cu al doilea an, studenții au posibilitatea de a participa la specializarea în comunicare de modă (predată exclusiv în limba italiană) pentru a crea și gestiona o strategie de comunicare integrată, pentru a gestiona o campanie publicitară, pentru a se ocupa cu mass-media și cu cei care operează în întregul sector, pentru a organiza evenimente și prezentări de modă, dar și planifică și lansează un produs, un designer sau un brand.

BA in Fashion Stylist Milano

Titlu - Diploma academică de nivel I este recunoscută de MIUR (Ministerul Educației, Universității și Cercetării) și echivalată cu diploma de licență eliberată de universități.

Context - În ultima vreme această profesie și-a lărgit gama de competențe până la punctul în care acum joacă un rol fundamental în direcția artistică a colecțiilor, strategiile integrate de comunicare, vânătoarea rece și stabilirea tendințelor.

Metodologie și structură - Cursul instruiește studenții printr-o experimentare practică a metodelor, a instrumentelor studiate și a aspectelor culturale: proiectele (fotografii de femei, bărbați și natură moartă) sunt întreprinse prin studierea fazelor de cercetare / dezvoltarea / realizarea și reprezintă elementele de bază ale cursului de studiu. Fiecare subiect este gândit în legătură cu proiectul: instrumentele tehnice și creative (software, corecții digitale ale imaginilor, crearea videoclipului); semnalele culturale (moda contemporană, fotografie, semiotică și, în general, posibilitatea de a interpreta imagini).

Scopul fundamental este de a forma un stilist de modă capabil să gestioneze procesul creativ, mecanismele de proiectare a proiectului, să obțină o înțelegere deplină a diferitelor stiluri pe care moda le-a experimentat istoric, precum și a tendințelor contemporane și să câștige capacitatea de a analizează critic noile forme de modă.

Cariere - Stilist de modă, consultant de marcă, coordonator de direcție creativă, expert în cercetări de modă, expert în editură de modă, furnizor de tendințe

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Citește mai puţin
Milano , Milano , Milano + 2 Mai mult Mai Puțin