Programe BA

Programele de Licență în Arte (abreviate BA) reprezină realizări la nivel universitar oferite de universități din întreaga lume. Urmarea unui program de Licență în Arte îți poate oferi mai multe beneficii diferite, de la îmbunătățirea planurilor profesionale la abilități mai bune de rezolvare a problemelor și de luare de decizii.

În plus, o Licență în Arte poate duce la studii postuniversitare printr-un program de Masterat. În cadrul domeniului academic al unei Licențe în Arte se pot urma teme specializate în discipline precum Arte, Științe Umane, Științe Sociale și uneori Afaceri și Drept. Candidații BA trebuie adesea să finalizeze o cercetare și să prezinte o teză de disertație pentru a-și putea completa studiile.

Varietatea diferitelor programe de Licență în Arte poate fi copleșitoare - nu lăsa asta să te oprească! Începe-ți căutarea aruncând o privire la cele mai populare programe BA listate mai jos.

BA recent adăugate

SOAS University of London

Managementul Internațional BA și Studiile Asiei de Sud-Est (predate în Singapore) (intrarea în 2019)

Decembrie 4, 2018
Acest program permite studenților să obțină o bază puternică în teoriile de management de afaceri, precum și să se bazeze pe cunoștințele SOAS de experți de contextul istoric și cultural din Asia de Sud-Est.

Cambridge School of Visual & Performing Arts

BA (Hons) Grafică

Decembrie 3, 2018
Grafica BA (Hons)

London School of Mosaic

BA în studii mozaice

Decembrie 4, 2018
Cursul nostru de trei ani urmărește să pregătească studenții cu abilități artistice, tehnice și teoretice pentru a lucra ca artisti mozaic profesioniști în contextul în care se aplică mozaicul (muncă publică și privată pentru comisioane, artă angajată social, artă, restaurare și conservare).

Universități în România

Schimbă locația

Ce este o Licență în Arte (Bachelor of Arts)?

Ce este o Licență in Arte?

O Licență în Arte, pe scurt BA, reprezintă o diplomă universitară oferită de universități din întreaga lume pentru completarea a trei până la patru ani de studiu. Domeniile de studiu ale unei Licențe în Arte sunt diversificate și pot depinde de universitatea care găzduiește programele, dar în general cad în categoria artelor liberale și uneori în cea a științelor. O Licență în Arte diferă de o Licență în Științe din punct de vedere al subiectului și al metodei de studiu.

Care sunt beneficiile urmării unei Licențe în Arte?

Absolvenții programelor de Licență în Arte pot avea mai multe oportunități profesionale și tind să câștige mai mult decât cei care nu au o diplomă universitară. Pe lângă beneficiile profesionale, obținerea unei diplome de Licență în Arte poate aduce și avantaje personale. Programele BA prezintă studenților provocări care le vor îmbunătăți, printre altele, abilitățile de gândire creativă, de rezolvare a problemelor și abilitățile interpersonale și de comunicare. Înscrierea la un program de Licență în Arte oferă studenților șansa de a-și construi o înțelegere mai profundă a subiectului care îi fascinează, față de care sunt pasionați și care îi inspiră.

Ce studiem la un program de Licență în Arte?

Studenții la un program de Licență în Arte și-au ales domeniul de studiu dintr-o varietate de subiecte care includ istorie, limbi străine, literatură, filosofie, alte domenii ale științelor umane, comunicații, antropologie, geografie, științe sociale, lingvistică, și, la unele universități, teologie sau asistență medicală. În cadrul acestor domenii, există mai multe specializări care se aliniază cu cariere mai specifice. De exemplu, un student la istorie poate alege să urmeze Studii Medievale, Civilizații Antice, Istoria Modernă a Marii Britanie sau o altă specializare.

La ce fel de îmbunătățire profesională te poți aștepta de la o Licență în Arte?

Obținerea unei diplome de Licență în Arte poate imbunătăți perspectivele de carieră în mod extrem, datorită atât unei înțelegeri mai profunde a domeniului de studiu, cât și a dezvoltării unui set variat de abilități. Angajatorii caută absolvenți cu Licență în Arte datorită abilităților acestora de a comunica bine, de a face față provocărilor de la locul de muncă, de a rămâne flexibili și de a gândi critic legat de o serie de întrebări. Diplomele BA îi califică pe absolvenți pentru o serie de profesii datorită faptului că lecțiile teoretice și practice învățate au numeroase aplicații în mai multe sectoare și roluri.

Cât costă urmarea unui program de Licență în Arte?

Costurile de școlarizare pentru un program de Licență în Arte pot varia de la o universitate la alta și de la o țară la alta. Departamentele de admitere ale universităților pot oferi informații mai detaliate legate de taxele de studiu și de alte costuri asociate cu obținerea unui BA. Este posibil să fie disponibile și burse sau ajutoare financiare pentru anumiți aplicanți calificați la programe de Licență în Arte. Mai multe informații legate de ajutorul financiar pentru studiul la un BA pot fi solicitate și direct de la departamentele de admitere ale universităților.

De ce să urmezi un program de Licență în Arte Online?

Programele BA online folosesc cele mai noi tehnologii de e-learning pentru a aduce sala de clasă în casele a mii de studenți din întreaga lume. Motivele pot fi atât personale sau profesionale, sau o combinație a celor două, iar pentru unii studenți universitari studiul în campus efectiv nu poate fi o opțiune. Din fericire majoritatea universităților oferă un tip de programe de studiu online, iar programele de Licență în Arte sunt unele dintre cele mai populare.