BBA în Managementul Logistic Internațional

Generalități

Programul de descriere

Vedeți că iPad-urile fac din rafturile magazinelor la timp? Îți împiedici spitalele să aibă liste lungi de așteptare? Sau sunteți responsabil de fluxul de vizitatori pe un aeroport? Totul este posibil!

Logistica vizează organizarea și planificarea fluxurilor de bunuri, informații și persoane într-o manieră eficientă din punct de vedere al timpului și la cele mai mici costuri posibile, ținând cont de problemele legate de durabilitate. Programul Logistic Management se concentrează pe aspectele economice și financiare ale logisticii.

Prezentarea studiului

În plus față de dobândirea de cunoștințe de specialitate, în timpul programului, veți dezvolta tot felul de competențe care va fi nevoie mai târziu pentru a putea să-ți îndeplinească bine munca. Veți face acest lucru, printre altele, lucrând pe baza unui proiect cu privire la "misiuni reale de viață" din industrie. Alături de proiecte, veți urma cursuri, prelegeri și seminarii pentru oaspeți, cursuri, sesiuni de formare și coaching. De asemenea, veți întreprinde o serie de stagii de lucru și veți participa la excursii și călătorii de studiu. Întregul program de studiu se bazează în mare măsură pe practici. Pachetul total este legat în mod optim de cerințele profesiei și de posibilitatea continuării studiilor.

Anul 1

În primul an, veți afla ce înseamnă logistica pentru diferite tipuri de companii, ce diferențe există între companii și modul în care puteți cerceta toate procesele logistice dintr-o companie sau o organizație. Astfel veți cunoaște subiecte precum managementul aprovizionării și achizițiilor, managementul legii și al transportului. În acest scop, veți urma prelegeri, seminarii, sesiuni de instruire sau conferințe de oaspeți care sunt adesea legate de o sarcină de grup. În prima săptămână a excursiei veți vedea cum se aplică logistica în toate tipurile de companii; veți vedea teoria din săptămâna precedentă în practică reală - un deschizător de ochi! Deoarece logistica este o specializare internațională, o atenție considerabilă este acordată logisticii într-un context internațional.

Anul 2

În al doilea an există mai multă libertate de alegere. Veți extinde cunoștințele dvs. de logistică prin familiarizarea cu transportul intermodal, sistemele de fabricație și tehnicile de automatizare. În plus față de această extindere a cunoștințelor, la sfârșitul anului puteți obține cunoștințe aprofundate cu un accent specific:

 • Gestiunea aprovizionării: numărul corect de bunuri sau servicii fiind disponibil la momentul potrivit.
 • Logistica producției: coordonarea, monitorizarea și optimizarea procesului de producție.
 • Transport: transportul produselor sau serviciilor într-un mod sigur, rapid, durabil și ieftin, de la furnizor la client.
 • Depozitarea: optimizarea configurației depozitelor.
 • Gestiunea îngrijirilor: procesele din sectorul îngrijirii privind fluxurile optime de bunuri (echipamente și medicamente), informații și persoane (pacienți și vizitatori).
 • Logistica evenimentelor: coordonarea, monitorizarea și optimizarea proceselor logistice privind evenimentele.

Anul 3

În cel de-al treilea an, lucrează în practica profesională și studiază la Breda University of Applied Sciences . Veți merge la un loc de muncă de două ori pe o perioadă de trei luni fiecare, de exemplu, la o companie de producție, o întreprindere comercială, o companie de spitale sau de transport. Pentru stagiul de lucru, puteți opta pentru același accent ca în cazul temei specifice în cel de-al doilea an, dar puteți explora, de asemenea, o altă arie de logistică. Exemple de sarcini de plasare în muncă sunt:

 • Îmbunătățirea serviciului clienți la o companie de transport.
 • Efectuarea unei analize a unei flote de vehicule.
 • Efectuarea unei analize a fluxurilor de mărfuri sau vizitatori.
 • Stabiliți un plan de cumpărare.
 • Proiectarea configurației unui depozit.

De preferat, veți efectua a doua plasare în străinătate. În perioada cuprinsă între cele două perioade de plasare a forței de muncă, veți lucra la școală pentru a obține cunoștințe aprofundate în ceea ce privește conținutul despre zona logistică. În acest sens, se va acorda atenție diferitelor lanțuri de aprovizionare, comerțului electronic și antreprenoriatului.

Anul 4

La începutul celui de-al patrulea an, veți urma un minor: un minore în profunzime în care vă veți specializa în continuare în domeniul respectiv sau altfel veți examina doar în afara limitelor zonei dvs. subiect urmând un minor lărgiți perspectivele. În a doua jumătate a celui de-al patrulea an, veți efectua o sarcină de absolvire pentru o companie sau o organizație cu fluxuri logistice complexe, de exemplu. Încă o dată, puteți opta pentru sectoarele în care ați angajat locul de muncă în al treilea an sau altfel o zonă complet diferită de logistică.

Exemple de sarcini de absolvire fac cercetări privind schimbarea unui mod de transport, îmbunătățirea lanțului de aprovizionare, introducerea proceselor de automatizare sau aplicarea modelelor de aprovizionare. Veți scrie o teză de absolvire despre această sarcină pe care o veți apăra în timpul examenului.

Pre-Master

De asemenea, puteți folosi cel de-al patrulea an pentru a obține un certificat Pre-Master, astfel încât să fiți direct eligibili pentru următoarele programe de masterat în studii de afaceri în management și marketing la institute partenere.

Cerințele de admitere

Pentru acest program, cerințele de admitere sunt:

Un echivalent al diplomelor olandeze de învățământ secundar general superior (havo) sau nivel preuniversitar (vwo) este, în general, obligat să se înscrie într-un program de studii de la Breda University of Applied Sciences .

Vă rugăm să găsiți nivelul dvs. de educație în lista de diplome non-olandeze în comparație cu sistemul de învățământ olandez.

După ce ați primit cererea, vă vom informa dacă îndepliniți cerințele educaționale. Dacă există vreo îndoială, vom avea o diplomă evaluată de Nuffic (Olanda pentru o cooperare internațională în învățământul superior) pentru consiliere.

Test de Limba Engleza ca limba straina

De asemenea, vi se va cere să demonstrați rezultatele suficiente ale unuia dintre aceste teste:

 • CAE (Certificat avansat Cambridge) sau CPE (Certificat de competență în limba engleză)
 • Testul IELTS (scorul minim total al benzii de 6,0 și subclasa minimă de 6,0 pentru vorbire)
 • Testul TOEFL (scor minim de 80 bazat pe internet și minimum subscore de 20 pentru vorbire)

Scutiri de la examenul de limba engleza

Nu este necesar să trimiteți rezultatele testelor în limba engleză pentru a putea participa la un program în limba engleză dacă:

 • esti un absolvent olandez havo sau vwo
 • limba de predare a școlii sau universității secundare la care ați participat sau la care participați este limba engleză într-o țară maternă vorbitoare de limba engleză (adică una dintre următoarele țări: Australia, Canada (exclusiv Quebec), Irlanda, Noua Zeelandă, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii)
 • ați obținut o diplomă inclusă în lista de diplome compilate de Nuffic și unul dintre subiectele dvs. de examen a fost engleza.

Pista de 3 ani

Dacă diploma de școală secundară este comparabilă cu diploma olandeză, este posibil să fiți eligibil pentru înscrierea pe pista de trei ani.

După licență

La finalizarea acestui program, veți fi expert în legarea proceselor logistice, a fluxurilor de bunuri și a comunicării. Este posibil să începeți într-o poziție de junior sau asistent și puteți să vă deplasați până la o poziție de conducere. Puteți începe cariera dvs., de exemplu, ca analist logistic, planificator, consultant în domeniul TIC, manager de achiziții, manager de lanț de aprovizionare sau manager de proiect. Companiile de transport, companiile de producție, multinaționalele și multe alte organizații sunt întotdeauna în căutarea talentelor logistice.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Citeste mai mult

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Citește mai puţin