BSc în geografie și planificare regională

Generalități

Programul de descriere

Colegiul de Arte și Științe Sociale

Departamentul de Studii Economice și de Dezvoltare a fost unul dintre departamente create în 1999, la începutul Igbinedion Universitatea Okada.

Curriculum-ul pentru departamentul a fost pregătit prin eforturile combinate ale profesorilor eminenți în economie angajate în calitate de consultanți și personalul pionier al departamentului.
Din 1999 curriculum-ul a fost pus în aplicare pentru a atinge obiectivul de absolvire Economiști solide cu Bachelor of Science grad în Studii de Economie și dezvoltare, în conformitate cu filozofia și obiectivele de stabilire a Departamentului.

Obiectivul de bază al Departamentului este de a oferi instruire empirică și teoretică de sunet, care va permite studenților să înțeleagă, să analizeze și să interpreteze modelele spațiale ale activităților umane și a proceselor naturale care operează pe suprafața pământului. Impactul acestor procese atât opțiunea de politică pentru a le aborda la nivel național și internațional uman și mediul natural și reprezintă o parte esențială a curriculum-ului.

Cursurile de licență ale Departamentului sunt structurate astfel încât să se stabilească o bază solidă în toate ramurile importante ale geografie și planificare regională. Elevii sunt instruiți, de asemenea, în aspectele aplicative ale subiectului pentru a le dota pentru o gamă largă de profesii, care sunt deschise Geografii și urbaniștii regionale din Nigeria, inclusiv Planificare Urbană și Regională, Managementul Mediului, climatologie, geomorfologie, geografie rurală, sistemul informațional geografic (GIS), Populație Geografie, Transport Geografie, Geografie politică, Proiecte Populație și de muncă provocatoare în industrie și guvern / parastatale. De formare este, de asemenea, acordată studenților în filosofia și tehnicile subiectului pentru a le dota pentru specializare la nivelurile post-universitare.

Cerințele de admitere

  • UME (Programul grad de patru ani)
    • Cinci credit la nivel obișnuit trece pe care trebuie să includă limba engleză, matematică, geografie și oricare alte două discipline la nu mai mult de două ședințe.
  • DIRECT DE INTRARE (de trei ani Programul de Master)
    • CNO cu cel puțin o trecere de merit în geografie și orice alt subiect. O trecere de merit în general CNO în limba engleză este acceptabil ca îndeplinind cerința de limba engleză pentru numai intrare directă; plus treci de credit cel puțin două subiect relevant la '' O '' la nivel, inclusiv matematica.
    • Cel puțin cinci trece de credit în certificatul general de educație sau a echivalentului său din care cel puțin două trebuie să fie la nivel avansat sau cinci

trece de credit din care cel puțin trei trebuie să fie la nivel avansat prevăd că astfel nu sunt luate în calcul la ambele niveluri ale examinărilor. "A" nivel subiect trebuie să includă Geografie și orice subiect (e), în timp ce "O" subiecții de nivel trebuie să includă în limba engleză și matematică.

PROGRAMUL ȘI CERINȚE GRADUL

În scopul de a obține un Bachelor of Science (B. Sc. Studii în geografie și planificare regională), un student în al patrulea program de an este necesară pentru a finaliza un minim de 170 de unități de cursuri prescrise de către departamentul, în timp ce cele de pe programul de trei ani, sunt pentru a finaliza un minim de 140 de unități. Pentru a absolvent, trebuie să fie trecute toate cursurile obligatorii și necesare în departament. Acest lucru este în plus față de finalizarea și care trece cursuri în studii generale și aprobate curs opțional de următoarele departament: Agricultură, Administrarea Afacerilor, Botanică, Chimie, Informatică, Economie, Administrarea, sociologie și antropologie.

CREDIT CURS ȘI SISTEMUL DE NOTARE

Universitatea opereaza un sistem de curs de credit. Acesta este un sistem în care domenii sunt defalcate în unități numite cursuri care se dă examen. Elevii câștigă credite, astfel, în cazul în care acestea trec de curs (e).

O unitate de credit în sine este un anumit număr de ore de contact de student profesor pe semestru. Există, sunt minime specificate și numărul maxim de credite pe care ar trebui să le ia în timpul semestrului și sesiunii.

Sistemul în sine a evoluat, în parte, de la critica că nu este corect să învețe sau să antreneze o persoană pentru trei sau patru ani, numai să vină și să examineze el în trei sau patru ore, în scopul de a determina dacă el știu sau nu ceea ce el a fost învățat. De aceea o bună proporție a mărcilor sunt alocate evaluării continue; și, în unele cazuri, nu este posibil să se treacă un curs fără a efectua bine în evaluarea continuă. Odată cu trecerea timpului și pe măsură ce sistemul este practicat pe care îl va înțelege mai bine.

Există, totuși, un termen utilizat de sistemul cu care ar trebui să ia cunoștință de debut. Acest termen este PROBAȚIUNII. Dacă la sfârșitul semestrului sau sesiunea dvs. punct de Grad mediu (GPA) este mai mică de 1,00, atunci va fi plasat în perioada de probă. Dacă la sfârșitul acestei perioade de probă, AAP este încă mai mică de 1,00, atunci Departamentul și sau Universitatea vă poate trimite fără tragere de inimă, dar ferm departe. Punct de grad (GP) in sine este derivat din scorurile brute reale într-un anumit curs de obținut de un student.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Citeste mai mult

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Citește mai puţin