BSc în relații internaționale și studii strategice

Generalități

Programul de descriere

Colegiul de Arte și Științe Sociale

Departamentul de Studii Economice și de Dezvoltare a fost unul dintre departamente create în 1999, la începutul Igbinedion Universitatea Okada.

Curriculum-ul pentru departamentul a fost pregătit prin eforturile combinate ale profesorilor eminenți în economie angajate în calitate de consultanți și personalul pionier al departamentului.
Din 1999 curriculum-ul a fost pus în aplicare pentru a atinge obiectivul de absolvire Economiști solide cu Bachelor of Science grad în Studii de Economie și dezvoltare, în conformitate cu filozofia și obiectivele de stabilire a Departamentului.

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Strategice este unul dintre departamentele Colegiului de Arte și Științe Sociale din Universitatea Igbinedion, Okada. Universitatea Igbinedion este Universitatea Private Premier din Nigeria, cu Certificat nr 001 emis la 20 aprilie anul 1999.

Obiectivul principal al Universității este de a avansa cunoașterea, înțelepciunea și înțelegerea prin cercetare dedicate, de predare și de servicii pentru comunitate, națiune și umanitate. Viziunea universității este de a deveni un centru de excelență academică, prin predare concentrat și de cercetare, care să răspundă nevoilor umane comune și globale. În timp ce misiunea sa este de a fi printre cele mai bune și cele mai de succes universități din lume.

Părintele fondator al Universității și cancelarul și Vizitator., Sef (Dr.) Sir Gabriel Osawaru Igbinedion a fost parțial motivată de necesitatea de a incredinta generațiile prezente și viitoare ale nigerieni, Educație Universitatea Standard Internațional cu calendarul academic regulat și neîntrerupt ca obține în afara Nigeriei și necesitatea de a cultiva o universitate, care cu timpul poate rang printre cele mai bune din lume în ceea ce privește serviciile de personal, performanța elevilor în procesul de învățare și de caracter, un echipament de facilități: precum și standardele academice.

Universitatea este orientată spre satisfacerea celor patru roluri cheie ale oricărei universități în valoare de sare a sa: de predare, de cercetare, de învățare și de muncă în folosul comunității și fiind atât o casă magazin de civilizație socială și un sãge catalitic pentru deplasarea civilizația înainte și indepartezi frontierele ignoranței, boală, înapoiere tehnologică și lipsa de umanitate a omului față de om. Universitatea Igbinedion este o instituție liberală și laic, cu valori morale puternice și motto-ul director al "cunoașterii și excelență". Este comitet pentru producerea unei ființe totale care poate sta în picioare pentru adevăr, și excelență judecătorii.

Universitatea a admis lot său de 111 studenți la 15 octombrie 1999, pentru prima sa sesiune academică 1999/2000. de la această dimensiune mică, populația de studenți a crescut constant până la 5.000 de astăzi, în cele peste opt (8) Colegiile care servesc ca sala motoarelor pentru cursuri de grad înalt de calitate oferite de Universitatea, care are legături recompensarea cu industrie, comerț și universități de prestigiu din Nigeria . Africa și lumea în beneficiul studenților săi.

Punctul forte al Universității constă în orientarea spre caracterul practic, productivitatea, auto-inserție, auto-susținere și formare de sine stătătoare și educație pentru studenții săi. Universitatea Actualul vice-cancelar este Prof. Eghosa Osaghae.

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Strategice a intrat în existență în sesiunea 2001/2002 (o septembrie 2001), cu doar doi studenți (oferit de admitere intrare directă) și a absolvit primul său lot de elevi în 2003/2004 sesiuni. Departamentul a ramas unul dintre departamentele de conducere din universitate care oferă educație de înaltă calitate și abilități și competențe acordându-i relevante studenților în Relații Internaționale, Diplomație și Strategie. Pe scurt, departamentul, urmând elevii săi și a tur de succes și istoric al personalului unităților naționale și internaționale strategice acasă și în străinătate, se mândrește astăzi ca pilot strategic al Universității Igbinedion. Teze unități includ Comisiile de Apărare Sediul Central al ECOWAS, Nigeria la Poliție Statului Major al Forțelor, Statele Unite Embassy, ​​Colegiul Național de Apărare, Ambasada Chinei, Comisia Superioară Nigeria în Ghana, Universitatea din Ghana, Ambasada Nigeriei, sediul Uniunii Europene în Belgia, pentru a lista câteva .

Istoria departamentului se învârte în jurul unor personalități de conducere care au avut grijă să afacerile. Acestea sunt Dl. N. Akpan, care a fost pionier Lector-șef; Dl. Nwanakama care a venit după el în calitate de lector-șef și profesorul Yesufu care a supervizat departamentul de la Departamentul său de limba engleză. Profesorul A. Uba manipulate departamentul pentru scurt timp de orientare și Unitatea de Consiliere, înainte de Dl. J. Aghahowa a venit la bord Șeful interimar al Departamentului. El a predat profesorul OBC Nwolise care a devenit primul șef de fond al Departamentului de 15 ianuarie 2008 si a fost urmat în 2009 de către Dr. Joseph Aihie în care predat-ștafeta care revine, dr Femi Olufunmilade în august 2011. Departamentul a primit acreditarea deplină de la Comisia Universitatea Nationala (NUC), pentru prima dată, sub conducerea lui Dr. Olufunmilade.

Începând cu luna ianuarie 2008, departamentul a început un proces de transformare și de expansiune de la "Relații Internaționale" la "Relații Internaționale și Studii Strategice". Esența este de a permite Universității să facă parte din prelucrarea de pionierat a Africii pentru dezvoltarea gândirii strategice (care este în prezent foarte scăzut în continent), pentru o mai bună guvernanță și a catalizat de dezvoltare pentru a face Africa relevante în 21 secol afacerile mondiale. În vederea realizării acestui fapt, au fost extinse cursurile departamentului de licență. De asemenea, departamentul are un program cuprinzător de studii postuniversitare cu componente profesionale academice, ceea ce ii permite sa ofere M.Sc. academice și doctorat Științe Politice (specializarea Relații Internaționale), împreună cu un departament soră - Științe Politice și Administrație Publică - din moment ce are personalul necesar pentru germaniu.

Viziunea Departamentului

Viziunea Departamentului este de a fi numărat printre primele zece departamente restante de Relații Internaționale și Studii Strategice din lume.

Misiunea Departamentului

Misiunea Departamentului este: 1. Pentru a face studiul relațiilor internaționale într-adevăr internaționale și îmbibate cu calcul diplomatic și strategic practic.

  1. Pentru a produce absolvenți calificați și competenți, care pot sta în picioare lor motive oriunde în lume și de a servi națiunii și a umanității cu expertiză și umanitate, în cercurile diplomatice, industriale sau administrative.
  2. Pentru a stabili relații productive cu instituțiile naționale și internaționale strategice.

Programul diplomă de licență

La nivel universitar, departamentul oferă un program de grad deschis atât studenților de intrare UME și directe care conduc la un B.Sc. în Relații Internaționale și Studii Strategice. Programul este conceput pentru a instrui absolvenți care ar fi bine informați, echipate și expuse la problemele contemporane să se aplice în mod eficient la mediul global în continuă schimbare. Programul este, de asemenea, adresează absolvenților producătoare care înțeleg, apreciază și să înțeleagă problemele de ardere în relațiile internaționale și pot găsi angajamente profesionale și cariere în serviciul diplomatic, agențiile de securitate și de informații, corporații multinaționale, organizațiile internaționale și mediul academic, în plus față de cele care va funcționa în capacități private.

Cerintele pentru acordarea acestei B.Sc. în cadrul programului de studii de 4 ani sunt: ​​1. UME: Acest lucru necesită un minim de cinci credite în examinarea certificatului școlar sau echivalentul acestuia la nu mai mult de două ședințe, inclusiv în limba engleză, guvernele, economie și alte două cursuri. Candidații sunt, de asemenea, de așteptat să aibă cel puțin o trecere în matematică.

  1. Intrare directă: Trei credite în certificatul de școală sau echivalentul acesteia, plus două subiecte relevante în GCE nivelul "A" sau echivalent, Diploma în Drept, Relații Internaționale sau orice alte cursuri conexe pot fi, de asemenea, luate în considerare.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Citeste mai mult

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Citește mai puţin