Licență în aventură și educație în aer liber

Generalități

Programul de descriere

Aventura și educație în aer liber
Educator comunitar, licențiat în științe umaniste, 210 ECTS

125874_talvi.jpg

Studiu la Humak University of Applied Sciences , cea mai importantă instituție de învățământ superior în învățământul de aventuri din Finlanda.

Educatorul comunitar studiază specialiști în educație în aventuri și în aer liber. Educația în aventură și în aer liber se bazează pe metodologia de învățare bazată pe experiență și pe activități și are ca scop sprijinirea creșterii, dezvoltării, stării de bine și agenției persoanelor, grupurilor și comunităților.

Informatii de baza

 • Studiile încep: septembrie.
 • Limba de instruire: engleza.
 • Ora predării: predarea timpului zilei.
 • Mod de predare: predare de contact, învățare mixtă, studii online.
 • Forma de învățare: învățare experiențială, coaching, învățare individuală, stagii supravegheate, învățare bazată pe muncă.
 • Extensia programului de studiu: 210 credite ECTS vezi Conținutul studiului.
 • Durata planificată: 3,5 ani, inclusiv semestrul de vară.
 • Taxe de școlarizare: Taxați de la studenții veniți în afara UE / SEE și Elveția, 9000 de euro / an de studiu. Zona UE / SEE și cetățenii elvețieni nu sunt supuși taxei.
 • Taxa de transport și echipament: 1000 de euro / an de studiu (inclus în taxa de școlarizare).
 • Calificări: licență în științe umane (BH, în finlandeză yhteisöpedagogi (AMK))

Oportunități de carieră

Studiile în educația comunitară cu orientare educațională în aventură îi antrenează pe studenți spre stăpânirea varietății de abilități necesare în domeniul profesional al educației comunitare și aventura. Studenții dobândesc principiile și practicile esențiale ale muncii preventive și promovarea bunăstării și se familiarizează cu diferitele forme de acțiune din cadrul comunităților și societății.

În timpul studiilor, studenții dobândesc abilități pedagogice, sociale, tehnice, de mediu și siguranță și sunt, de asemenea, pregătiți pentru antreprenoriat. Perioadele de pregătire practică și colaborarea cu viața de muncă sunt o parte esențială a dezvoltării abilităților comunitare și competențelor educaționale de aventură ale elevilor.

Metodele de aventură și educație în aer liber pot fi aplicate în diverse medii și contexte cu diferite grupuri țintă, în diferite sectoare ale societății. Educația de aventuri poate fi aplicată, de exemplu, în domeniile activității preventive, tineretului și ONG-urilor, educației și formării și antreprenoriatului bazat pe natură și aventură. În plus, în funcție de interesele și de specializarea studenților, aceștia pot alege să lucreze ca instructori, de exemplu, caiac, trekking, alpinism și schi.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Teoria este pusă în practică

De la începutul studiilor, cadrul teoretic al educației în aventură și în aer liber va fi pus în practică prin diferite tipuri de activități și excursii, de exemplu, drumeții și drumeții, excursii pe caiac, tabere de vară și de iarnă și activități de iarnă nordice. Prin intermediul proceselor experiențiale și bazate pe activități, studenții vor învăța cum să planifice, să organizeze, să implementeze și să evalueze activități de aventură și în aer liber pentru diferite grupuri țintă în diferite medii și în diverse circumstanțe.

În timpul studiilor, studenții vor învăța multiple abilități noi, în special abilități pedagogice, de conducere, sociale, de mediu, tehnice și de siguranță. Studiile pentru educatorii comunitari vor include, de asemenea, domenii precum sistemul de asistență nordică, munca preventivă, egalitatea, diversitatea și antreprenoriatul.

Structura studiului

Volumul de lucru al programului de licență este de 210 credite ECTS. Programul de grad acoperă următoarele conținuturi de bază:

 • Studii generale 10 ECTS
 • Studii profesionale 125 ECTS
  • Studii profesionale de limbaj 15 ECTS
  • Introducere în educația comunitară 10 ECTS
  • Aptitudini pedagogice în educația aventurilor 40 ECTS
  • Abilități tehnice în educația aventurilor 30 ECTS
  • Studii sociale 30 ECTS
 • Studii profesionale avansate 30 ECTS
  Profesionalism în educația aventurilor:
 • Dezvoltarea rețelei și parteneriatului 15 ECTS
 • Programare educațională de aventură 15 ECTS
 • Studii în cercetare și dezvoltare aplicată, inclusiv teza de licență (proiect final) 30 ECTS
 • Studii opționale 15 ECTS

La ce să vă așteptați în practică

Studiile dvs. de educație comunitară se vor concentra pe aventuri și activități în aer liber. Veți studia atât în interior, cât și în aer liber. Veți participa la excursii de mai multe zile în camping unde veți dormi în corturi și / sau în cabine în sălbăticie. Zilele în campus încep de obicei la 9.15 și durează până la 16.00. Zilele excursiei pe teren pot dura mai mult. În perioadele de stagiu, programul zilnic este determinat de locul de internship.

În primul an de studii, vă puteți aștepta ca aproximativ 1/3 din timp să fie cheltuit pentru clase / activități / abilități de practicare, 1/3 din timp va fi cheltuit pentru proiecte / studii independente / sarcini de grup și ultimul 1/3 va fi cheltuit în stagii (pregătire practică bazată pe viața de muncă).

Pentru mai multe informatii:

https://studyinfo.fi/wp2/en/

https://www.humak.fi/en/

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as resear ... Citeste mai mult

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as research, development, and innovation that serve students on their career path and support professional partners as they develop their own activities. Citește mai puţin