Călătoria din arhipelagul finlandez în Laponia arctică
Licență în aventură și educație în aer liber
Licență în științe umaniste 210 ECTS
Educator comunitar, aventură și educație în aer liber

Studiu la Humak University of Applied Sciences , cea mai importantă instituție de învățământ superior în învățământul de aventuri din Finlanda.

Educatorul comunitar studiază specialiști în educație în aventuri și în aer liber. Educația în aventură și în aer liber se bazează pe metodologia de învățare bazată pe experiență și pe activități și are ca scop sprijinirea creșterii, dezvoltării, stării de bine și agenției persoanelor, grupurilor și comunităților.

Întrucât la baza studiilor se află un cadru teoretic multidisciplinar, care este pus în practică în medii de învățare versatile autentice, cum ar fi lacurile, marea, pădurile și în păsările și sălbăticia Laponiei. În timpul studiilor, studenții învață să planifice și să desfășoare procese educaționale de aventură sigure pentru diferite grupuri țintă și să evalueze și să dezvolte activități educaționale de aventură.

După absolvire, studenții au multiple oportunități de angajare în diferite sectoare ale mediilor de lucru naționale și internaționale. Educatorii comunitari cu orientare educațională în aventuri pot fi angajați, de exemplu, în domeniul muncii pentru tineri, al activității organizaționale, al educației și al instruirii, al serviciilor de bunăstare sau al antreprenoriatului bazat pe natură și aventură.

În funcție de interesele și de specializarea studenților, aceștia pot alege să lucreze ca instructori sau ghiduri, de exemplu, caiac, trekking, alpinism și schi.

Informatii de baza

 • Studiile încep: septembrie.
 • Limba de instruire: engleza.
 • Ora predării: predarea timpului zilei.
 • Mod de predare: predare de contact, învățare mixtă, studii online.
 • Forma de învățare: învățare experiențială, coaching, învățare individuală, stagii supravegheate, învățare bazată pe muncă.
 • Extensia programului de studiu: 210 credite ECTS vezi Conținutul studiului.
 • Durata planificată: 3,5 ani, inclusiv semestrul de vară.
 • Taxe de școlarizare: Taxați de la studenții veniți în afara UE / SEE și Elveția, 9000 de euro / an de studiu. Zona UE / SEE și cetățenii elvețieni nu sunt supuși taxei.
 • Taxa de transport și echipament: 1000 de euro / an de studiu (inclus în taxa de școlarizare).
 • Calificări: licență în științe umane (BH, în finlandeză yhteisöpedagogi (AMK))

Oportunități de carieră

Studiile în educația comunitară cu orientare educațională în aventură îi antrenează pe studenți spre stăpânirea varietății de abilități necesare în domeniul profesional al educației comunitare și aventura. Studenții dobândesc principiile și practicile esențiale ale muncii preventive și promovarea bunăstării și se familiarizează cu diferitele forme de acțiune din cadrul comunităților și societății.

În timpul studiilor, elevii dobândesc abilități pedagogice, sociale, tehnice, de mediu și siguranță și sunt, de asemenea, pregătiți pentru antreprenoriat. Perioadele de pregătire practică și colaborarea cu viața de muncă sunt o parte esențială a dezvoltării competențelor comunitare și a competențelor educaționale de aventură ale elevilor (a se vedea, de asemenea, Medii de învățare).

Metodele de aventură și educație în aer liber pot fi aplicate în diverse medii și contexte cu diferite grupuri țintă, în diferite sectoare ale societății. Educația de aventuri poate fi aplicată, de exemplu, în domeniile activității preventive, tineretului și ONG-urilor, educației și formării și antreprenoriatului bazat pe natură și aventură. În plus, în funcție de interesele și de specializarea studenților, aceștia pot alege să lucreze ca instructori, de exemplu, caiac, trekking, alpinism și schi.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Învățare experimentală și bazată pe activități

Prin intermediul proceselor experiențiale și bazate pe activități, elevii vor învăța mai multe abilități noi. Dialogul dintre teorie și practică va fi accentuat prin programul de licență.

Teoria este pusă în practică

De la începutul studiilor, cadrul teoretic al educației în aventură și în aer liber va fi pus în practică prin diferite tipuri de activități și excursii, de exemplu, drumeții și drumeții, excursii pe caiac, tabere de vară și de iarnă și activități de iarnă nordice. Prin intermediul proceselor experiențiale și bazate pe activități, studenții vor învăța cum să planifice, să organizeze, să implementeze și să evalueze activități de aventură și în aer liber pentru diferite grupuri țintă în diferite medii și în diverse circumstanțe.

În timpul studiilor, studenții vor învăța multiple abilități noi, în special abilități pedagogice, de conducere, sociale, de mediu, tehnice și de siguranță. Studiile pentru educatorii comunitari vor include, de asemenea, domenii precum sistemul de asistență nordică, munca preventivă, egalitatea, diversitatea și antreprenoriatul.

Structura studiului

Dialogul dintre teorie și practică va fi accentuat prin întregul curriculum. Cunoștințele și abilitățile elevilor se vor dezvolta din cunoștințe faptice, susținute de experiență practică, spre cunoștințe și abilități mai abstracte și analitice.

Studiile sunt studii de zi cu normă întreagă, inclusiv semestrele de vară. Cel puțin 30 ECTS vor fi realizate ca stagii de supraveghere, fie în Finlanda, fie în străinătate. Studiile și istoricul muncii elevilor vor fi luate în considerare (recunoașterea învățării anterioare) în planurile lor individuale de studiu.

Volumul de lucru al programului de licență este de 210 credite ECTS. Programul de grad acoperă următoarele conținuturi de bază:

 • Studii generale 10 ECTS
 • Studii profesionale 125 ECTS
  • Studii profesionale de limbaj 15 ECTS
  • Introducere în educația comunitară 10 ECTS
  • Aptitudini pedagogice în educația aventurilor 40 ECTS
  • Abilități tehnice în educația aventurilor 30 ECTS
  • Studii sociale 30 ECTS
 • Studii profesionale avansate 30 ECTS
  Profesionalism în educația aventurilor:
 • Dezvoltarea rețelei și parteneriatului 15 ECTS
 • Programare educațională de aventură 15 ECTS
 • Studii în cercetare și dezvoltare aplicată, inclusiv teza de licență (proiect final) 30 ECTS
 • Studii opționale 15 ECTS

Teza / Proiectul final

Proiectul final (teza de licență) este un proiect de dezvoltare orientat către viața de lucru. Prin proiectul final, elevii își demonstrează capacitățile de a-și dezvolta o viață de lucru într-o manieră concretă. Proiectul final poate fi realizat individual sau ca grup. Rezultatul final al proiectului poate fi de exemplu un produs sau un eveniment.

La ce să vă așteptați în practică

Studiile dvs. de educație comunitară se vor concentra pe aventuri și activități în aer liber. Veți studia atât în interior, cât și în aer liber. Veți participa la excursii de mai multe zile în camping unde veți dormi în corturi și / sau în cabine în sălbăticie. Zilele în campus încep de obicei la 9.15 și durează până la 16.00. Zilele excursiei pe teren pot dura mai mult. În perioadele de stagiu, programul zilnic este determinat de locul de internship.

În primul an de studii, vă puteți aștepta ca aproximativ 1/3 din timp să fie cheltuit pentru clase / activități / abilități de practicare, 1/3 din timp va fi cheltuit pentru proiecte / studii independente / sarcini de grup și ultimul 1/3 va fi cheltuit în stagii (pregătire practică bazată pe viața de muncă). Vă rugăm, familiarizați-vă cu structura studiilor și cu programa.

Echipamente și îmbrăcăminte

Humak oferă toate echipamentele speciale de aventură și în aer liber, cum ar fi corturi, sobe de campare, echipament de umplutură, frânghii și hamuri. În ceea ce privește îmbrăcămintea, vă rugăm să acordați atenție celor patru sezoane!

Mai multe informații despre îmbrăcăminte și echipamente vor fi furnizate în scrisoarea de acceptare. Ca student nou, veți primi o listă care vă ajută să vă pregătiți pentru studii. Lista vă oferă exemple de îmbrăcăminte în aer liber corespunzătoare și alte echipamente legate de camping necesare studiilor.

Program predat în:
 • Engleză
Ultima actualizare Octombrie 8, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 2020
Duration
42 luni
La zi
Price
9,000 EUR
Taxa de școlarizare este de 9000 € pentru studenții non-UE / SEE / Elvețieni pe an universitar. Zona UE / CEE și cetățenii elvețieni nu sunt supuși taxei.
Deadline
Ian 22, 2020
După locații
După dată
Start Date
Sept 2020
End Date
Dec 2023
Termen limită de aplicare
Ian 22, 2020

Sept 2020

Location
Termen limită de aplicare
Ian 22, 2020
End Date
Dec 2023