Bs in inginerie chimica

Generalități

Programul de descriere

Inginerie Chimica este o ramură multidisciplinară largă de inginerie care combină cunoștințele de matematică și științe - în special în chimie, pentru a dezvolta aplicații de inginerie care se întind pe o gamă largă de industrii, și anume, de fabricație, produse farmaceutice, servicii medicale, proiectare și construcție, celuloză și hârtie, produse petrochimice , industria de prelucrare a produselor alimentare, produse chimice de specialitate, polimeri, biotehnologie, și de sănătate și de siguranță a mediului, printre altele. Elevii cu o pasiune pentru chimie și talentul în matematică și de rezolvare a problemelor de obicei, face bine în domeniul ingineriei chimice.

de inginerie de cercetare chimică a creat, mai sigure metode mai eficiente de produse petroliere de rafinare, ceea ce face surse de energie și chimice mai productive și rentabile. Ele se dezvolta, de asemenea, soluții la problemele de mediu, cum ar fi controlul poluării și reabilitare.

Inginerii chimice se bazeze pe și să aplice cunoștințele de inginerie pentru a rezolva în condiții de siguranță și punct de vedere economic orice provocări tehnice cu care se confruntă. In mod specific, inginerii chimice sunt angajate în prim-planul de cercetare și dezvoltare, în scopul de a îmbunătăți tehnicile de prelucrare a alimentelor și a metodelor de îngrășăminte care produc, pentru a crește cantitatea și calitatea alimentelor disponibile. Ei construiesc fibrele sintetice care fac hainele noastre mai confortabil și rezistent la apă. Ei dezvolta metode de medicamente produc în masă, făcându-le astfel mai accesibile.

Programul de inginerie chimica pregătește studenții cu o bază puternică de cunoștințe de inginerie și ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. Studenții învață să proiecteze și să efectueze experimente și să interpreteze rezultatele. Programul se concentrează pe gândirea critică, pregătirea absolvenților pentru a identifica și dezvolta soluții pentru provocări inginerești în situații din viața reală.

Oportunități de carieră

Locuri de muncă direct legate de gradul dumneavoastră includ:

 • petrochimic, companii petroliere nationale, companii petroliere internaționale și companii de servicii conexe (ADNOC, Qatar Gas, Saudi Aramco, ExxonMobil, BP, Shell, Schlumberger, Halliburton)
 • Biotehnologie, materiale plastice, farmaceutice și chimice Aliat industrii (Julphar, Bayer, Pfizer, Procter & Gamble)
 • instituții de cercetare-dezvoltare majore (TAKREER (ADNOC), SABIC (Arabia Saudită), Masdar City)
 • Agentii de mediu

Locuri de munca în cazul în care gradul dumneavoastră ar fi utile includ:

Inginer de proces
inginer operațiuni
inginer de foraj, Reservoir inginer, inginer de producție
Inginer de control al calității
Inginer de mediu
Produs / proces de dezvoltare om de știință
Analitic Chimist
manager energetic
inginer de fabricație
materiale de inginer
Manager de producție

Admitere CRITERII

 • / Diploma canadian american
 • EAU / GCC / egipteană Certificat Școala secundară
 • EAU / GCC / egipteană Certificat Școala secundară
 • (Trebuie să existe un certificat de absolvire, care arată ultima clasă (an) finalizat) IGCSE britanic / GCE School Certificate Leaving
 • Diploma iranian
 • / Pakistanez Bangladesh Certificat Indian School / secundar superior
 • Diploma de Bacalaureat International
 • Certificat sirian, Școala secundară
 • Sabis Diplomă
 • WAEC / NECO

Misiune

Bachelor of Science în programul de Inginerie Chimica la Universitatea Americana din Ras Al Khaimah (AURAK) educă studenții să devină ingineri calificați care sunt capabili să genereze soluții eficiente prin utilizarea abordărilor de inginerie în domeniul ingineriei chimice. Absolventii programului vor fi bine versat în tehnologie și în problemele sociale și de mediu.

Pentru a îndeplini această misiune, programul oferă studenților de licență, cu o bază temeinică în principiile de bază ale Inginerie și tehnologii chimice, precum și o introducere largă în chimie,, materiale de inginerie, științe termice, științele de reacție și de separare, a energiei și de protecție a mediului și chimice sisteme. Programul oferă un fundal puternic pentru studii postuniversitare în diverse domenii de branșare din domeniul chimic Inginerie. Accentul tehnic este completată cu subiecte în învățământul general, care conduc la un element bine rotunjite al societății globale.

Obiectivele programului educațional

Obiectivele de Programul descrie realizările așteptate ale absolvenților în primii câțiva ani de la absolvire. Scopurile programului au fost derivate din și să susțină declarația de misiune a Universității Americane din Ras al Khaimah. Absolvent al programului de Inginerie Chimică este de așteptat să fie în măsură să:

 • Urmeze o carieră profesională de succes pe piețele locale și regionale sau studii superioare în domeniul ingineriei chimice.
 • Conceapa, design, modelul, analiza, testare și punerea în aplicare a sistemelor de inginerie și procese chimice luând în considerare impactul lor asupra mediului.
 • aplice tehnici matematice profesional, de calcul și experimentale în rezolvarea problemelor practice.
 • În mod eficient să comunice și să funcționeze în diferite medii multidisciplinare și să se angajeze în învățarea pe tot parcursul vieții și dezvoltarea profesională.
 • Să înțeleagă considerațiile etice, culturale și de mediu ale profesiei de inginerie.

Student Rezultate

AURAK a adoptat rezultatele ak abet pentru programul de Inginerie Chimică. Rezultatele pentru program sunt:

 • pregătire temeinică în chimie, fizică, biologie, matematică și inginerie discipline, cum ar fi mecanica fluidelor, termodinamică, transfer de căldură, de transfer de masă și cinetica reacțiilor; precum și capacitatea de a aplica cunoștințele acestor discipline în practica de inginerie chimica.
 • Abilitatea de a proiecta și de a efectua diferite experimente de inginerie chimică, precum și de a analiza și interpretarea datelor.
 • O abilitate de a analiza, proiectare, și un sistem de control, componente și / sau proces care se ocupă cu manipularea fluidelor și solide, de separare, și chimică / reacții biochimice pentru a satisface nevoile dorite
 • O abilitate de a lucra și de a interacționa în mod eficient în grupuri / echipe, care au diverse personalități, culturi și medii.
 • Abilitatea de a identifica, formula, și de a rezolva probleme de inginerie chimica
 • O înțelegere a responsabilității profesionale și etice
 • Capacitatea de a dezvolta abilități de comunicare orală, scrisă, și interpersonale eficiente.
 • Abilitatea de a evalua riscurile potențiale, și anume consecințele și probabilitățile de soluții de inginerie care pot afecta societatea și mediul înconjurător.
 • O recunoaștere a necesității și abilitatea de a se angaja în independent de învățare și învățarea pe tot parcursul vieții
 • O cunoaștere a problemelor contemporane;
 • O abilitate de a utiliza instrumente informatice și a pachetelor software în analiza, modelarea, simularea, controlul și proiectarea proceselor de inginerie chimica.
Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The American University of Ras Al Khaimah (AURAK) is an independent, public, state-owned, non-profit, coeducational institution that offers undergraduate and graduate degrees. AURAK is an institution ... Citeste mai mult

The American University of Ras Al Khaimah (AURAK) is an independent, public, state-owned, non-profit, coeducational institution that offers undergraduate and graduate degrees. AURAK is an institution of higher education that provides comprehensive academic programs based on the North American model and the cultural characteristics of the Gulf region. Citește mai puţin