Chimie

Generalități

Programul de descriere

Chimia este unul dintre domeniile în fruntea revoluției tehnologiei actuale și, ca atare, joacă un rol crucial în rezolvarea multora dintre problemele cu care se confruntă societatea de azi. Chimiștii lucra în toate aspectele vii, inclusiv dezvoltarea de noi medicamente pentru tratamentul unor boli, cum ar fi cancerul, crearea unor metode mai bune pentru producția de alimente, îmbrăcăminte și adăposturi, precum și descoperirea surselor de energie prietenoase mediului înconjurător. De asemenea, ei lucrează la rezolvarea problemelor, cum ar fi ploile acide, epuizarea stratului de ozon și schimbările climatice.

Bachelor of Science în chimie este disponibil pentru studenții care doresc să urmeze studii postuniversitare, de predare secundar de școală, sau o carieră profesională în industria chimică, farmaceutică, biotehnologiei sau legate de industrie. Programele furnizează un fundal puternic în domeniile moderne ale chimiei, cu accent pe hands-on de munca de laborator. Ele oferă, de asemenea, posibilitatea pentru studenții talentați în mod excepțional să efectueze o cercetare independentă sub îndrumarea facultății. Programul se pregătește, de asemenea, studenții pentru continuarea studiilor în domeniul sănătății, științele mediului, și biotehnologie.

Obiectivele programului

Obiective generale: I.

 1. Oferi educație riguroasă în domeniile fundamentale ale cunoașterii chimice și experimentare. Programul este suficient de flexibil în electives sale de a oferi o pregătire excelentă pentru o carieră în multe domenii diferite ale chimiei.
 2. Să furnizeze societății locale cu profesioniști de înaltă calitate, pentru a participa la dezvoltarea chimice locale și a industriilor conexe, prin îmbunătățirea calității și rezolvarea problemelor cu care se confruntă sectorul industrial.

II. Obiective specifice:

 1. Pentru a oferi studenților cu cunoștințe practice și teoretice în diferite domenii de chimie pure și aplicate.
 2. Pentru a oferi studenților cu toate abilități care să le permită să se ocupe de problemele și aspectele legate de specialitatea lor și de a da soluții inovatoare pentru aceste probleme.
 3. Pentru a oferi studenților cu cunoștințe și abilități necesare pentru predarea chimiei în școli.
 4. Pentru a oferi studenților o bază solidă pentru a fi în măsură să-și continue studiile postuniversitare în domenii legate de chimie, sau să fie implicat în activitatea de cercetare științifică.
 5. Pentru a oferi studenților cu diferite abilități soft, cum ar fi abilități de comunicare, adaptabilitate, lucrul în echipă, colaborarea, rezolvarea problemelor și observație critică.

Programul de studiu de patru ani de chimie aplicat include cursuri teoretice și practice în diferite domenii ale chimiei pure, aplicate și industriale. Programul este conceput pentru a satisface cerințele internaționale și educaționale moderne și nevoile societății locale prin oferirea de absolvenți cu înaltă calificare în industria chimică, alimentară și industriile conexe. După obținerea de gradul de licență în chimie aplicată la PPU, absolvenți ai acestui program sunt în măsură să găsească locuri de muncă într-un spectru larg de profesii în domenii conexe, cum ar fi:

 1. sectoarele de producție în industria chimică, farmaceutică și alimentară alte industrii (din plastic, produse cosmetice etc.)
 2. Unități de control al calității în industriile conexe.
 3. Societățile comerciale care se ocupă cu echipament chimic, etc.
 4. sectoare guvernamentale din ministerele de sănătate, industrie și mediu.
 5. institute de cercetare și unități
 6. Predarea în școli.

Programul de chimie aplicată este construit cu un accent cantitativ și calitativ special pe cursuri practice și proiecte. Ele oferă studenților cu abilități tehnice și de cercetare necesare, și să le permită să utilizeze chimice cele mai moderne și echipamente analitice în cariera lor viitoare.

Rezultat ale învățării

La absolvire, studenții ar trebui să poată:

Cunoștințe A. Chimie înrudite

 1. Să recunoască elementele fundamentale ale chimiei, inclusiv structura, reactivitatea și proprietățile substanțelor chimice, precum și stările materiei.
 2. Să explice faptele esențiale, principiile și teoriile în jurul celor patru domenii principale ale chimiei, și anume analitică, organică, anorganică și fizică.

B. Chimie corelate aptitudini intelectuale

 1. Formulăm și să analizeze o gamă largă de probleme chimice analitice și sintetice, prin aplicarea principiilor chimice.
 2. Analiza și interpretarea datelor experimentale, să evalueze critic datele din literatura de specialitate și se extrage date utile din ea.
 3. Se efectuează cercetări direcționate prin selectarea subiecte și proceduri adecvate, precum și prezentarea rezultatelor.
 4. Să demonstreze aprecierea relevanței subiectelor chimice pentru viața socială și de zi cu zi, cum ar fi probleme de mediu.
 5. Arată aprecierea chimiei și interfața sa cu viața socială și de zi cu zi, cum ar fi aspectele legate de mediu și de a trezi interesul publicului în chimie.
 6. Utilizați o perspectivă globală în legătură cu cunoștințele științei pentru a vizualiza problemele în domeniul chimiei.

C. Chimie înrudite Competențe practice

 1. Să evalueze și să gestioneze riscurile substanțelor chimice și a procedurilor de laborator prin evaluarea impactului potențial al acestora asupra mediului.
 2. Desfășurarea procedurilor standard de laborator implicate în lucrările de sinteză și instrumentale.
 3. Operează o serie de instrumente chimice cu hands-on experiențe adecvate.

D. Transferabile Abilitati

 1. Să comunice în mod eficient atât oral cât și în scris, cu profesioniști și / sau pune publicul.
 2. Demonstreze abilitățile de tehnologia informației, în special în domeniile de regăsirea informațiilor, literatura de căutare și utilizarea bazelor de date de bibliotecă.
 3. Lucra în mod independent și să colaboreze eficient cu alte persoane într-o echipă.
 4. Autoevaluează propriul progres de învățare, și de a dezvolta motivare și abilități de învățare.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Palestine Polytechnic University (PPU) has witnessed quantum leaps in a short three-decade time during which it had been developed from a community college with few scattered buildings and limited pro ... Citeste mai mult

Palestine Polytechnic University (PPU) has witnessed quantum leaps in a short three-decade time during which it had been developed from a community college with few scattered buildings and limited programs to a full entrepreneur University with several colleges offering graduate and undergraduate programs. The University’s diversified academic programs were not only tailored responding to the community needs, but they have also been developed qualitatively to compete in national and regional dimensions. Development on the level of research and community services provided have also been witnessing major leaps in the establishment of several multi-disciplinary centers of excellences that possess quality-certified laboratories and facilities that are capable of providing professional standardized testing and consultancies to various national development sectors. Citește mai puţin