Citește Descrierea Oficială

Cursurile oferite ca parte a programului de licență în științe politice, specializarea Științe Politice în limba franceză (SPF) sunt predate în întregime în limba franceză.

Un pilon central de lungă durată al Facultății, sectorul vorbitor de limbă franceză, care a primit acreditarea definitivă din partea autorităților române de învățământ superior în 1997, funcționează continuu din 1991 și a avut un impact decisiv asupra politicii de recrutare a universității. instituție. Obiectivul principal al cursului de limbă franceză este formarea studenților din domeniul științei politice. Limba tuturor cursurilor este limba franceză, iar programul universitar este foarte aproape de cursurile Institutului de Studii Politice sau de Facultatea de Științe Politice din lumea vorbitorilor de limbă franceză. Sectorul francofon contribuie astfel la întărirea cercetării în științele politice și sociale și menține domeniul românesc în circuitul regional și internațional. În prezent, programul academic al Facultății urmează sistemul de 3 ani Bologna pentru o diplomă de licență în științe politice, 2 ani pentru programele de masterat și 3 ani pentru studii doctorale.

Prezentarea programului

Obiectivul principal al acestui program este de a oferi studenților formarea la nivel european în domeniul științelor politice

Cursurile introduc studenții în diferite domenii (filozofia politică, istoria și istoria ideilor politice, relațiile internaționale, sociologia, antropologia și economia politică) esențiale pentru înțelegerea și analiza sociale și politice.

Pe lângă conceptele de bază obligatorii, mai multe cursuri dezvoltă analize ale vieții politice și sociale franceze.

Cursurile sunt predate în întregime în limba franceză, iar planul de studiu urmărește structura cursurilor de științe politice ale universităților internaționale, în special cele franceze.

De-a lungul timpului, un pilon central al fluxului de limbă franceză, programul licențiat în domeniul limbii franceze a obținut o acreditare definitivă în 1997.

Formarea de tip generalist permite obținerea cunoștințelor despre mecanismele politice utile pentru orice cetățean, construirea de referințe intelectuale și instrumente adecvate de analiză valoroase în viața socială, precum în viața profesională.

Elevii dobândesc cunoștințe fundamentale și specifice care le permit să intre pe piața forței de muncă, dar și să-și continue formarea cu programe de masterat în domeniul științelor politice și științelor sociale.

BENEFICII

  • Cursurile sunt oferite în întregime în limba franceză, care oferă posibilitatea de a perfecționa cunoașterea limbii franceze și de a stăpâni bibliografia franceză în toate disciplinele predate;
  • Sectorul francofon este susținut de mai multe instituții franceze și francofonice (Ambasada Franței, Agence Universitaire de la Francophonie și Organizația Internațională a Francofoniei), care oferă studenților cei mai buni burse și burse. stagii profesionale (elemente foarte importante în cariera intelectuală și pregătirea profesională a studenților FSP);
  • Formarea într-o limbă străină a condus la stabilirea numeroaselor acorduri Erasmus cu universități de limbă franceză, în care studenții FSP pot face plasări Erasmus;
  • Recunoașterea internațională a diplomei obținute (facilitată de cursul de studiu în întregime în limba franceză).
Program predat în:
Limba franceza

Vezi 6 mai multe cursuri de la University of Bucharest »

Acest curs este Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 anii
La zi
După locații
După dată
Start Date
Sept. 2019
Termen limită de aplicare

Sept. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date