Facultatea de Agricultură

Generalități

Programul de descriere

Facultatea de Agricultură, Universitatea din Ilorin A fost înființată în sesiunea 1982/83 și a avut înființare Dean în sesiunea 1983/84. În prezent, facultatea cuprinde șapte (7) departamente academice vizând:

 • Economia agricolă și managementul agriculturii
 • Extinderea agriculturii și dezvoltarea rurală
 • Agronomie
 • Producția de animale
 • Protecția culturilor
 • Economie acasă și știință alimentară
 • Managementul resurselor forestiere

birouri. De asemenea, în același complex sunt departamentele de extindere agricolă și dezvoltare rurală; Departamentul de Economie Agricolă și Managementul Agriculturii; Departamentul de Protecție a Cropurilor; Departamentul de Economie Locală și Știința Alimentelor; Și Departamentul pentru Managementul Resurselor Silvice.

Facultatea are cinci programe de cinci (5) sau patru (4) sau trei (3) ani universitari pentru titularii de nivel GCE 'O' și, respectiv, 'A', care conduc la acordarea: Bachelor of Agriculture (B. Agric.) Cu specializare limitată în ultimul an în oricare dintre următoarele opțiuni: Economie agricolă și management agricol, Extindere agricolă și dezvoltare rurală, Agronomie, Producție animală și Protecția plantelor.

 • B. Sc. Economie de domiciliu
 • B. Sc. Știința alimentelor
 • B. Silvicultură și sălbăticie.
 • B. Sc. Extinderea agriculturii și dezvoltarea comunitară

Silvicultura si viata salbatica

Principalele obiective ale departamentului includ, dar nu se limitează la:

 • Producerea de absolvenți cu abilități masive de antreprenoriat și auto-angajare;
 • Implicați absolvenți cu abilități în toate domeniile forestiere și sălbatice;
 • Produce absolvenți relevanți pentru industrie și societate și care pot da rezultate pozitive asupra obiectivelor naționale și internaționale în domeniul forestier și al vieții sălbatice.

B.Sc Extinderea agricolă și dezvoltarea comunitară

Acesta este un program special de trei ani, susținut de Fundația Sasakawa Africa pentru Educația Extensivă (SAFE), Japonia, cu accent pe îmbunătățirea capacității agenților de extindere cu calificări în domeniul HND. Este diferită de cea a facultății B.Agriculture, care are o durată de cinci ani pentru candidați.

Obiectivele principale ale programului sunt:

 • Extinderea extinderii carierei medii și profesioniștilor din domeniul dezvoltării rurale în domenii tehnice specializate de-a lungul întregului lanț valoric agricol
 • Îmbunătățirea eficacității extensiilor la nivel local și a programelor de dezvoltare comunitară în Nigeria; și
 • Actualizați calificările academice și profesionale ale profesioniștilor de extindere și dezvoltare comunitară, echipând-le cu cunoștințe teoretice și practice actualizate aplicabile în domeniu.

B.Sc. Știința alimentelor

Știința alimentară se ocupă de tratarea materialelor alimentare, astfel încât acestea să fie transformate în produse alimentare de o natură, calitate și stabilitate, astfel ambalate și distribuite astfel încât să răspundă cerințelor consumatorului și practicilor sigure și sănătoase. Programul este orientat spre producția de absolvenți care sunt echipați în mod adecvat cu cunoștințe teoretice cuprinzătoare și abilități practice necesare pentru a se angaja în producția de alimente, prelucrare și conservare pentru auto-suficiența alimentară națională. Programul de știință alimentară este adaptat pentru producerea de absolvenți care vor fi independenți. Elevii vor fi echipați cu suficiente abilități tehnice, productive și antreprenoriale necesare pentru producția și cercetarea în știința alimentară.

Programul urmărește să ofere studenților orientarea pentru aprovizionarea locală cu materii prime prin utilizarea noilor produse agricole locale, modernizarea tehnologiilor indigene pentru auto-suficiența alimentară națională.

B.Sc. Economie de domiciliu

Programul va produce absolvenți care vor dezvolta anumite abilități fundamentale sau competențe care trebuie și vor fi eficiente în viață, indiferent de circumstanțele particulare ale individului sau familiei. Prin urmare, programul va acoperi instruirea în:

 • (I) alimentația și nutriția
 • (Ii) Îmbrăcăminte și textile
 • (Iii) viața de familie, ospitalitatea
 • (Iv) Dezvoltarea umană și
 • (V) Gestiunea resurselor casnice și instituționale

O B. Sc. Extinderea agriculturii și dezvoltarea comunitară Este un program de gradul sprijinit de Sasakawa Africa Fundația pentru Educație Extensie (SAFE). Programul este de a instrui agenți de extindere la nivel de mijloc în ADP-uri și MANR în agricultura de adăugare de valoare. Mandatul acoperă centura de mijloc și zonele de sud din Nigeria.

La începutul Facultății în 1982/83, șaizeci și șapte (67) studenți au fost admiși la nivelul 100. Un total de 283 de candidați sunt admiși la nivelul 100 în sesiunea 2012/2013. În prezent, numărul studenților din cadrul Facultății este de peste 1000. Cursurile de 100 de niveluri sunt predate în comun cu studenții de la Facultățile de Științe, Științe Medicale de Bază, Științe Clinice, Inginerie și Educație. Cursurile specificate sunt Biologie, Chimie, și orice Fizică, Geologie, Matematică sau Statistică. Pentru a vă califica pentru a vă deplasa la nivelul 200, studenții de nivel 100 trebuie să treacă cu cel puțin o CGPA de 1,50.

Cursurile de nivel 200 sunt organizate în principal în cadrul Facultății de Agricultură cu cursuri de Inginerie Agricolă desfășurate la Facultatea de Inginerie și Tehnologie; Și statistici în cadrul Facultății de Științe. Primul lot de studenți a absolvit sesiunea din 1986/87. Facultatea a absolvit mai mult de 2000 de studenți de la înființarea sa.

Numai șase (6) membri ai personalului academic s-au aflat pe teren la începutul facultății. Cu toate acestea, situația personalului sa îmbunătățit în mod imens la un număr de 77 de cadre didactice în prezent.

Atmosferă academică

Facultatea menține un standard academic ridicat prin consilierea studenților pentru a lucra din greu, asigurând o atmosferă prietenoasă pentru studierea, susținerea admiterii la facultate și a regulamentelor de bună dispoziție în orice moment și mai ales prin entuziasmul și dedicarea personalului didactic, tehnic și administrativ.

Politicile adoptate și practicate de facultate în ceea ce privește respectarea standardelor academice și menținerea atmosferei academice derivă în mare parte din politicile stabilite de universitate. Acestea includ încurajarea seminarelor de personal / studenților, participarea la prelegeri universitare și alte conferințe speciale și participarea la simpozioane și conferințe învățate, care sunt, de asemenea, găzduite de către Departament și Facultatea atunci când fondul este disponibil.

Anual, Facultatea organizează o prelegere a Facultății și un Seminar Facultății în care studenții sunt prezenți. Fiecare Departament se asigură de asemenea că studenții participă la prezentările de seminar pe proiecte de anul universitar și studenții postuniversitari. Seminariile sunt organizate de două ori pe semestru.

Misiunea

Misiunea facultății este de a:

 • (A) să ofere o formare de bază sănătoasă în toate cursurile relevante din domeniul agriculturii,
 • (B) Producerea de personal agricol care are cunoștințe și abilități largi pentru dezvoltarea sectorului agricol al economiei,
 • (C) să ofere servicii de consultanță guvernului federal, de stat, local și sectorului public în cadrul comunității globale și
 • (D) Pregătiți elevii să desfășoare activități de cercetare și să difuzeze constatările către agricultori.
Ultima actualizare Iun 2017

Despre facultate

Provide world-class environment for learning, research and community service.

Provide world-class environment for learning, research and community service. Citește mai puţin