Licență în agricultură

Generalități

Programul de descriere

Obiectivele specifice ale formării la specializarea Agricultură sunt generate de îndeplinirea și punerea în aplicare a următoarelor trei obiective:

  1. obiectivele cognitive
  • Cunoașterea factorilor biotici și abiotici care determină producția vegetală
<li>Cunoa&#537;tere a anatomiei, morfologia &#537;i biologia plantelor &icirc;n ecosistemul agricol</li>
<li>Cuno&#537;tin&#539;e de biochimie, genetica si fiziologia plantelor</li>
<li>Cunoa&#537;tere a legilor care guverneaz&#259; ecosistemul agricol</li>
<li>Cuno&#537;tin&#539;e de caracteristici naturale ale p&#259;m&acirc;ntului &#537;i a rezultatelor activit&#259;&#539;ilor umane, precum &#537;i de principiile lor de transformare</li>

obiectivele aplicate

  • Cunoaștere a elementelor de protecție și de îmbunătățire a resurselor naturale în agricultură
  • Cunoștințe pentru a îmbunătăți starea de sănătate a plantelor și a produselor vegetale
  • Cunoștințe de bază și a echipamentelor de energie utilizate în agricultură
  • Cunoaștere a tehnologiei de cultivare a plantelor agricole
  • Cunoașterea metodelor de lucru ale planului și harta elaborarea și utilizarea
Obiectivele de comunicare și relaționale
  • Cunoaștere a legilor economice specifice a producției agricole
  • Cunoaștere a metodelor moderne de management al fermei
  • Cunoaștere a proceselor de management, organizarea producției agricole și comercializarea de produse
  • Contabilitate, financiar și cunoștințe juridice aplicabile în agricultură, etc
  • Cunoașterea aspectelor legate de relațiile contractuale dintre părți și dezvoltarea abilităților de comunicare și negociere cu beneficiarii
  • formare psihopedagogică a cadrelor didactice specializate în domeniul agriculturii.

competențe specifice

  1. Stăpânirea, înțelegerea conceptelor de bază, teorii și metode în domeniu și domeniul de specializare; folosindu-le în mod corespunzător în comunicarea profesională.
  2. Utilizarea cunoștințelor în domeniu pentru a explica și interpreta diferite tipuri de concepte, situații, procese, proiecte etc. asociate cu domeniul.
  3. Aplicarea principiilor și metode de bază pentru rezolvarea problemelor / situații bine definite, tipice domeniului, în condiții de asistență calificată.
  4. Utilizand criterii standard de evaluare și metode într-un mod adecvat pentru a evalua calitatea, meritele și limitele unor procese, programe, proiecte, concepte, metode și teorii;
  5. Elaborarea de proiecte profesionale prin utilizarea principiilor și metode în domeniu stabilite;
  6. Descrierea principiilor științifice, teoretice și practice care stau la baza dezvoltării și aplicării tehnologiilor pentru producția agricolă durabilă.
  7. Explicarea necesității de a utiliza diferite verigi tehnologice corelate cu factorii de mediu și cerințele de cultură; explicarea și interpretarea interrelațiilor dintre sistemele agricole adoptate și mediul înconjurător.
  8. Aplicarea metode, tehnici și proceduri adecvate pentru personalizarea și optimizarea proceselor tehnologice de producție agricolă durabilă.
  9. Analiza calitativă și cantitativă a efectelor tehnologiilor aplicate (analize fizico-chimice de randamentele obținute pe; fizice, chimice și analizele biologice ale aspectelor de mediu care pot fi afectate de tehnologiile agricole aplicate, folosind metode specifice pentru evaluarea impactului tehnologiilor aplicate asupra biodiversitate).
  10. Dezvoltarea de soluții tehnologice durabile pentru sistemele agricole convenționale; proiectarea sistemelor alternative de producție (agricultura ecologică) și tehnologii noi pentru cazuri particulare (terenuri în pantă, soluri nisipoase, soluri cu un surplus de umiditate temporar, etc.)
  11. Dezvoltării și aplicării tehnologiilor de producție rentabile și cu un impact pozitiv asupra mediului și social, în funcție de condițiile de mediu specifice.

Structura de discipline

  • Biofizică și agrometeorologie, Chimie, Biochimie, Botanică, Agrotehnică, Agrochimie, Genetică, știință Sil, Ecologie și protecția mediului, Fiziologia plantelor, Microbiologie
  • Topografie și desen tehnic, amenajare
  • bază de energie și mașini agricole, autovehicule de conducere
  • Pășuni și plante furajere cultură, Fitotehnie, irigare Cultura, cultură Legume, viticultură, pomicultură, Zootehnie și nutriția animalelor, ameliorarea plantelor și producția de semințe, Fitopatologie, Entomologie
  • Informatică, matematică, tehnică experimentală
  • Plante medicinale, cultură Legume, viticultură, pomicultură
  • Marketing, Management, Economie rurală
  • Economia rurală, contabilitate, finanțare și creditare, Drept și legislația agricolă

Documente necesare pentru a se înscrie

(Tradus în limba engleză de către un traducător licențiat):

  • Diploma de bacalaureat
  • Transcrierea de Înregistrare
  • Certificat de competență lingvistică (limba engleză, nivel B2)
  • Cartea de identitate (copie)
  • Certificat de naștere
  • dosar medical care să ateste că candidatul poate participa la cursuri de învățământ superior
  • Fotografia candidatului Cea mai bună variantă pentru trimiterea acestor documente:
  • On-line, prin intermediul procesului de admitere
Ultima actualizare May 2016

Despre facultate

The Banat’s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine “King Michael I of Romania” from Timi?oara (BUASVM) is an institution specialized in agronomical and veterinary higher education ... Citeste mai mult

The Banat’s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine “King Michael I of Romania” from Timi?oara (BUASVM) is an institution specialized in agronomical and veterinary higher education, with a national and European span. Citește mai puţin