Licență în Ingineria Proiectării Industriale

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Mașini de cafea, telefoane, dispozitive medicale; toate acestea trebuie să fie „proiectate”. La proiectarea acestor produse, trebuie să se pună și să se răspundă la multe întrebări; De ce are nevoie clientul? Cum se așteaptă clientul să arate produsul? Cum poate fi fabricat produsul? Ce materiale trebuie utilizate? Cum poate fi testat dinainte? Cum ar trebui să fie adus pe piață?

Programul de studiu BSc Industrial Design Engineering vă ajută să răspundeți la aceste întrebări. Acest program unic de studiu răspunde cererii crescânde de ingineri de identitate din industriile de proiectare și producție.

Program pe scurt

Inginerul de proiectare industrială joacă un rol esențial în dezvoltarea de noi produse, de la dispozitive medicale la mobilier de birou. Ca proiectant, trebuie să înțelegeți nevoile utilizatorilor, precum și să puteți specifica materialele și procesele de fabricație potrivite. Inginerii de proiectare industrială iau în considerare modul în care munca lor afectează societatea. Ele iau decizii de proiectare asigurând eficacitatea optimă a resurselor utilizate fără a compromite calitatea sau scopul produsului. Aceștia sunt capabili să acționeze în diferite medii culturale și sunt conștienți de nevoia de sensibilitate atunci când proiectează și lucrează peste granițele internaționale.

Ce să ne așteptăm de la noi

Vă puteți aștepta să dobândiți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni un inginer de identitate de succes. În clasă, în timpul atelierelor, aveți ocazia să lucrați cu diferite materiale precum lemnul, metalele și plasticul. Mai mult, vă puteți aștepta să rămânem la curent cu ultimele evoluții din domeniu. Investim în instrumente moderne precum imprimantele 3D și tăieturile laser.

Vă vom sprijini dezvoltarea oferind îndrumări academice și de dezvoltare personală corespunzătoare în toate etapele studiului dumneavoastră. Avem o politică deschisă; echipa noastră de personal academic și de suport este ușor accesibilă.

Ce așteptăm de la tine

Sunteți curioși, creativi, exacti și aveți o unitate de a crea? Ești interesat de proiectare, tehnologie și oameni? Îți dorești o carieră care să le unească în același timp îmbunătățind produsele existente sau dezvoltând altele noi? Atunci vă putem învăța să faceți conexiuni între teorie și practică, astfel încât să le puteți aplica corespunzător pentru a rezolva problemele cu care v-ați confrunta atunci când proiectați.

Cel mai important: înțelegeți că succesul dvs. depinde în principal de nivelul de efort pe care sunteți pregătit să-l depuneți la studii.

Care este accentul programului?

Procesul complet de proiectare a noilor produse:

 • Design centrat pe utilizator
 • Dezvoltarea conceptului
 • Marketing, branding și comportament al consumatorului
 • Studii de formă și estetică
 • Fabricarea modelelor din lemn, metal și materiale plastice
 • Construirea și testarea prototipurilor
 • Inginerie și producție de produse
 • Și, desigur; propria dezvoltare personală și profesională

Ce face programul unic?

 • Un program internațional predat în engleză
 • Combinația dintre proiectare și inginerie: aproximativ 60% proiectare și 40% inginerie
 • Nu este necesar un portofoliu pentru a începe programul de studiu
 • Perspective excelente de angajare.

Descrierea cursului

În cadrul acestui program de studiu, veți afla despre procesul de proiectare a noilor produse. De la dezvoltarea conceptului și prototipare la producție și aducerea unui produs pe piețe. Deci, trebuie să dobândești cunoștințe și abilități într-o gamă largă de subiecte, cum ar fi estetica, metodele de producție, materialele și cercetarea centrată pe utilizator. Veți analiza produsele existente și veți învăța să vă proiectați și să vă construiți prototipurile. Veți învăța, de asemenea, aspectele comerciale implicate în aducerea pe piață a unui produs.

Aplicarea teoriei la practică

Din prima zi, vei aplica teoria în practică. În fiecare semestru lucrezi la cel puțin un proiect și înveți să-ți implementezi ideile folosind diferite mașini găsite în atelierele noastre de proiectare și inginerie, cum ar fi tăietorul nostru laser CNC și imprimantele 3D. De asemenea, veți experimenta lucrul cu materiale diverse, de la lemn, metale și plastic.

Multe dintre proiectele pe care lucrați sunt în cooperare cu companii precum Canon sau Philips. Astfel de companii sunt întotdeauna interesate de soluții valoroase de inginerie în proiectare industrială și, de cele mai multe ori, solicită studenților noștri să colaboreze la proiecte live de valoare pentru companie.

Faza propadeutică (anul 1) Semestrul 1 Introducere generală în Ingineria proiectării industriale
Semestrul 2 Introducere generală în Ingineria proiectării industriale
Faza principală (anul 2 și anul 3) Semestrul 3 Studiu aprofundat Ingineria proiectării industriale
Semestrul 4 Studiu aprofundat Ingineria proiectării industriale
Semestrul 5 (aproximativ 5 luni) Internship
Semestrul 6 Minor (la Fontys sau la una dintre universitățile partenere din străinătate)
Faza de absolvire (anul 4) Semestrul 7 Studiu aprofundat Ingineria proiectării industriale
Semestrul 8 (aproximativ 5 luni) Stagiu de absolvire a scris teza de licență

Internship

Două dintre proiectele semnificative pe care le veți derula în timpul studiului dvs. sunt, de asemenea, în cooperare cu companii. Acestea sunt stagiile dvs. în semestrul al cincilea și al optulea. În timpul acestor stagii, veți lucra la o problemă de inginerie în domeniul proiectării industriale pe care o veți rezolva pentru companie. Aceste stagii oferă o oportunitate excelentă atât pentru a vă aprofunda cunoștințele practice, cât și pentru a vă extinde profesionalismul și rețeaua.

Internaționalizarea

Pentru a vă consolida experiența internațională, cel puțin unul dintre stagiile sau minorul trebuie să aibă loc într-o altă țară decât țara de origine.

Firmele partenere

În timpul programului de studiu, aveți contact cu companii în mai multe rânduri.

 • Aveți proiecte în cooperare cu companii,
 • Aveți ocazia să faceți rețea cu companii în ziua carierei noastre,
 • Și aveți atât locul de muncă, cât și cel de plasare la absolvire la companii.

Fontys Venlo colaborează cu multe companii mari, mijlocii și mici.

Program de schimb

În al treilea an de studii, aveți ocazia să vă specializați printr-un program minor. Puteți alege să faceți acest minor la Fontys, la una dintre universitățile partenere din Olanda sau la una dintre cele 125 de universități partenere din întreaga lume. A face minorul în străinătate la una dintre universitățile partenere vă permite să dobândiți alte abilități lingvistice și să experimentați o nouă cultură.

Perspectivele de carieră

Domeniul de afaceri are o cerere din ce în ce mai mare pentru absolvenții de licență în domeniul Ingineria proiectării industriale. După absolvire, puteți, printre altele, să lucrați ca:

 • Dezvoltator de produse
 • Designer de produse
 • Inginer de design
 • Consultant de proiectare
 • Director de cercetare și dezvoltare

Desigur, aveți și posibilitatea de a continua cu un program de masterat.

Unele dintre companiile partenere ale programului nostru de inginerie în proiectare industrială - care caută persoane cu aceste abilități - sunt Philips, Canon, Ahrend, Heras, Bosch, Vogels și VDL.

Cerințele de admitere

În calitate de student potențial de licență, trebuie să aveți o diplomă de învățământ secundar superior echivalentă standardelor olandeze. Pentru a fi admis la Fontys University of Applied Sciences studenții trebuie să fie eligibili pentru studii superioare printr-o diplomă de studii secundare / diplomă de liceu cu rezultate bune. Asta înseamnă:

 • Pentru studenții olandezi: diplomă VWO-, HAVO- sau MBO
 • Pentru studenții germani: Fachabitur sau Abitur (Fachhochschulreife sau Allgemeine Hochschulreife)
 • Pentru studenții de alte naționalități: diplomă de bacalaureat superior / GCE sau echivalent, de exemplu, nivelurile britanice GCE A sau GCSE grade A, B sau C, Bacalaureat internațional, bacalaureatul francez sau liceul american (flux de vârf sau plus colegiu de 1 an )

Pe lângă diploma, vă rugăm să furnizați calificări academice suplimentare, dacă acestea sunt disponibile (în special în domeniul matematicii și economiei). De exemplu, cursuri suplimentare, ateliere, proiecte, participarea la concursuri.

Cerințe de limbă

Pentru programele predate în limba engleză, competența minimă în limba engleză este explicată în tabelul următor:126668_Skjermbilde2019-11-25kl.19.32.21.png

* Doar dacă unitățile „Vorbește și scrie” și „Ascultă și citesc” au fost trecute cu succes.

Nivelul de competență engleză trebuie să îndeplinească întotdeauna cerințele de intrare pentru cursul Fontys ales. Fontys își rezervă întotdeauna dreptul de a solicita un test de competență lingvistică pentru toate categoriile de solicitanți.

Scutiri

Unii solicitanți pot fi scutiți de la prezentarea rezultatelor testelor de competență lingvistică:

 • Candidații cu o diplomă olandeză HAVO / VWO
 • Candidații SEE / UE cu educația anterioară necesară.
 • Solicitanții ale căror studii anterioare au fost predate în limba engleză și luate într-o țară în care limba engleză este o limbă oficială
 • Solicitanții a căror limbă maternă este engleza

Cum să aplicați

Aplicație pentru studenții UE / SEE
 • Toate cererile trebuie făcute prin intermediul www.studielink.nl. După ce ați făcut cererea, veți primi toate informațiile suplimentare cu privire la procesul de admitere prin e-mail.
 • Diploma dvs. va fi înaintată Departamentului Diplomelor Fontys pentru validare. Acest proces va dura 3 - 4 săptămâni. Dacă Departamentul Diplomă Fontys confirmă că îndepliniți cerințele pentru a fi admis la Fontys, veți primi o scrisoare de acceptare (condițională).
 • Trebuie să aranjați plata taxelor de școlarizare prin intermediul www.studielink.nl.
Cerere pentru studenți non-UE / non-SEE
 • Toate cererile trebuie făcute prin intermediul www.studielink.nl. După ce ați solicitat acolo, veți primi toate informațiile suplimentare cu privire la procesul de admitere prin e-mail.
 • Diploma dvs. va fi înaintată Departamentului Diplomelor Fontys pentru validare. Acest proces va dura 3 - 4 săptămâni. Dacă Departamentul Diplomă Fontys confirmă că îndepliniți cerințele pentru a fi admis la Fontys, veți primi o scrisoare de acceptare (condițională) și o scrisoare de plată.
 • Imediat ce vom primi plata taxelor de școlarizare, vom începe procedura de viză.
 • Vă rugăm să rețineți că, în cazul în care vă anulați înscrierea după ce ați fost admis, nu este întotdeauna posibilă rambursarea de taxe pentru rezervarea cazării sau cererea de viză.
Termene de depunere a cererilor

Studenți UE:

 • Consumul din septembrie
 • Cerere - depunerea documentelor de admitere - organizarea plății taxelor de școlarizare în Studielink: 1 august

Studenți non-UE:

 • Consumul din septembrie
 • Cerere - depunerea documentelor de admitere - organizarea plății taxelor de școlarizare în Studielink: 1 iunie
Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Citește mai puţin
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Mai mult Mai Puțin