Licențiat în Inginerie Mecanică

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

  • Facultatea de Inginerie Mecanică
  • Gradul de obținut: inginer
  • Durata: 3,5 ani (7 semestre)
  • Limba: engleză
  • Puncte ECTS: 210

145014_pexels-photo-149387.jpeg

Scopul programului de diplomă este de a educa specialiști în domeniul ingineriei mecanice în sensul său cel mai larg, care include construcția, fabricarea și operarea mașinilor.

Programul de studiu include prelegeri, tutoriale și cursuri de laborator în materii fundamentale de inginerie mecanică, oferite studenților în primele patru semestre.

Subiectele elective profesionale ale specializării Inginerie proiectare și producție se desfășoară pe parcursul ultimelor trei semestre.

Programul se bazează pe așa-numita filozofie CDIO, adică Concepere, Proiectare, Implementare și Operare.

Printre subiectele fundamentale pot fi menționate, cum ar fi mecanica, rezistența materialelor, proiectarea mașinilor, știința materialelor, tehnici de fabricație, mecanica fluidelor, termodinamică, electrotehnică și electronică, precum și tehnologia sudării și hidraulică și pneumatică.

Cerințe de intrare

  • Certificat de absolvire a liceului.
  • Cunoștințe foarte bune de engleză.
  • Cunostinte bune de matematica sau fizica.

Oportunități de carieră

Oportunitățile de angajare sunt foarte largi, variind de la întreprinderi mici și mijlocii până la companiile tradiționale de inginerie mecanică, cum ar fi producția de componente pentru mașini, construcții din oțel, industria auto, șantiere navale, rafinării, sisteme de refrigerare, aer condiționat și sisteme de ventilație, acționare hidrostatică sisteme sau numeroase ramuri ale companiilor de service.

Aceste oportunități nu acoperă toate opțiunile posibile de carieră. Absolventul își poate găsi un loc de muncă în birouri de construcții sau poate urma studii de ciclul al doilea în inginerie mecanică sau în domenii conexe.

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and ... Citeste mai mult

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and since then has been educating world-class engineers in various areas of science and technology. Located in Gdańsk – a city with a thousand-year tradition and the gate to the Polish coastal line – it is the perfect place to study and enjoy student life. Citește mai puţin