Citește Descrierea Oficială

 • Tip: Curs de trei ani
 • Durata: 3 ani
 • Acces: gratuit
 • Gradul de diplomă: L-18, Economie și administrarea afacerilor

3 planuri de învățământ

 • Științe alimentare
 • bioeconomie
 • Biosciences

Un proiect de formare inovatoare și fără precedent în peisajul universitar italian, în care cultura managerială este integrată cu contribuția tehnologică și științifică a biosciențelor și tehnologiilor alimentare pentru a pregăti personalități manageriale cu abilități deosebite transversale sistemului agroalimentar.

Cursul sa născut în inima valei alimentare și transferă tradiția cercetării științifice și a acreditării legate de departamentele implicate ( Științe economice și de afaceri , Științe chimice, Viața și Durabilitatea mediului și Științele alimentelor și medicamentelor ) în favoarea contextului extraordinar de companii, consorții, instituții italiene și europene, organisme de certificare și lanțuri de aprovizionare care caracterizează agrobusiness-ul din țara noastră.

Deci, puteți conta pe diferite aspecte care vă pot ajuta în următoarele provocări manageriale:

 • o cale interdisciplinară axată pe cunoștințe specifice și articulate;
 • schimbul continuu între contextul producției agroalimentare și cel al cercetării și al formării universitare;
 • prezența a trei adrese specifice care vă vor permite să vă specializați pe aspectele legate de management, sustenabilitatea mediului și tehnologiile legate de producerea și conservarea alimentelor.

rezultatele învățării

Cursul își propune să pregătească noi profiluri profesionale cu abilități și sensibilități distincte și transversale în cadrul sistemului alimentar.

Participarea la curs permite abonaților:

 • Finalizarea nivelului de pregătire prin asumarea de cunoștințe de specialitate în domeniul valorificării lanțurilor de aprovizionare agroalimentară
 • Dobândi competențe distincte și transversale pe teme de frontieră legate de: marketing și comunicare în industria agroalimentară, managementul operațiunilor și al lanțului de aprovizionare, strategii de internaționalizare, cercetare și dezvoltare, controlul calității și certificare
 • Îmbunătățirea prin recurgerea constantă la instrumentele active de predare, abilitățile individuale pentru a favoriza inserția în companie în poziții caracterizate de responsabilități mari
 • Asigurați o relație constantă cu Comunitatea de Afaceri, în virtutea implicării martorilor de la principalele companii care operează în lanțul de aprovizionare.

Pentru că în Parma

Un proiect cultural inovatoare și fără precedent pe scena italiană, în care cultura managerială este integrată cu contribuția tehnologică și științifică a biosciențelor și a tehnologiilor alimentare, pentru a forma personalități manageriale și profesionale cu abilități și abilități deosebite transversale sistemului agroalimentar.

Cursul sa născut în inima valei alimentare și pune într-un sistem tradiția de cercetare științifică și acreditare a celor trei departamente implicate în economie, științe biologice și științe alimentare în contextul extraordinar al companiilor, consorțiilor, instituțiilor, organismelor de certificare și lanțurilor de aprovizionare caracterizează agroalimentul țării noastre. Astfel veți putea să vă bazați pe un curs interdisciplinar axat pe aspecte metodologice și cunoștințe de bază care nu sunt supuse unei maturități rapide; privind schimbul continuu dintre contextul producției agroalimentare și cel al cercetării și al formării universitare; pe trei căi de formare care vă vor permite să vă specializați pe subiectele de management, sustenabilitatea mediului și tehnologiile legate de producerea și conservarea alimentelor.

Ceea ce vă așteaptă după absolvire

Veți intra în calitate de protagonist într-unul din sectoarele principale ale economiei naționale, favorizate de o activitate intensă de stagiu.

Veți putea completa rolurile organizaționale în diferite domenii funcționale: comerciale, marketing, comunicare și relații externe, managementul sistemelor de calitate, cercetare și dezvoltare, achiziții.

Printre oportunitățile de angajare care vă așteaptă, companiile legate de producția, prelucrarea, conservarea și distribuția produselor alimentare; organisme publice și private pentru planificare, analiză, control, certificare sau pentru protejarea și sporirea producției de produse agricole; organizații publice, instituții naționale și internaționale, asociații profesionale și organizații profesionale agricole și companii de servicii pentru companiile din sectorul de formare agroalimentară.

Program predat în:
Italiană

Vezi 2 mai multe cursuri de la University of Parma »

Ultima actualizare May 12, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct 2019
Duration
3 anii
La zi
După locații
După dată
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date