Licențiat în arhitectură și design urban

Generalități

Programul de descriere

După ce te-ai înscris la programul de studii de licență Arhitectură și proiectare urbană, vei dobândi fondul teoretic și practic de bază necesar profesiei de arhitect și vei obține cunoștințele, abilitățile și competențele corespunzătoare. Absolvirea programului de arhitectură și proiectare urbană vă va oferi diploma care vă permite să aplicați pentru studii suplimentare de arhitectură și veți avea dreptul să cooperați în proiecte de arhitectură și design urban sub supraveghere în studiourile de arhitectură din Europa și nu numai. Acest lucru vă califică cu siguranță pentru a studia arhitectură și / sau urbanism la nivelul de master la Facultatea de Arhitectură, precum și în programe de studiu conexe la alte universități europene.

Esența studiului este învățarea bazată pe proiecte realizată în Design Studios, unde elevii aplică cunoștințele dobândite la subiecte precum Bazele structurilor și tehnologiei, Istoria arhitecturii, tipologia, proiectarea urbană, restaurarea monumentelor și a siturilor istorice, ecologia proiectării și Durabilitate, design interior și design universal. Pentru a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte simțul esteticii și expresia artistică, precum și să îi facă pregătiți pentru practica arhitecturală, acest program încorporează cursuri în arte (desen și modelare 3D în lut) și lecții în aplicații software CAD și BIM.

Primii trei ani de studiu sunt compuși din subiecți obligatorii. Cu toate acestea, în al patrulea an, puteți alege dintre nouă module pe teme cu Design Studios sau puteți profita de schimbul de studii și de studii în străinătate în cadrul programelor de mobilitate Erasmus +. Facultatea de Arhitectură beneficiază de acorduri de parteneriat cu peste cincizeci de universități europene. Lucrarea la teza finală de licență este însoțită de un seminar teoretic, iar rezultatul este un design arhitectural sau urban. În lucrarea de licență, veți demonstra capacitatea de a scrie documentația proiectului pe toate etapele procesului de proiectare - de la planuri preliminare și scheme până la proiectele de implementare.

architecture, building, house

Free-Fotografii / pixabay

Posibilități de angajare

În calitate de absolvent de licență, sunteți calificat să dezvoltați proiecte arhitecturale și să implementați independent proiectele pentru structuri simple. Când este supravegheat de un arhitect autorizat, veți putea dezvolta proiecte arhitecturale la scară mai mare, precum și proiecte și planuri de amenajare urbană. Mai mult, veți fi eligibil pentru posturi de juniori în administrația de stat și regională și pentru diferite poziții creative, tehnice și de afaceri din industria construcțiilor și nu numai. Absolvenților li se permite să exercite profesia în toată Uniunea Europeană.

Pe baza rezultatelor, intereselor și eforturilor dovedite, vă puteți consolida implicarea printr-o strânsă cooperare cu arhitecții practici în sarcini pe termen lung și / sau servind stagiul dvs. într-un studio de arhitectură.

Facultatea de Arhitectură a Universității din Tehnologie din Slovacia susține, de asemenea, o pornire incubatoare interdisciplinară, unde studenții își pot dezvolta în continuare ideile, proiectarea și lucrarea sub supravegherea atentă a mentorilor din domeniul academic, precum și din practică. În acest fel, sunt încurajați să își înceapă afacerea într-un mediu familiar și să înceapă o carieră de succes.

Termenele limită de depunere a cererii

31 mai 2020

Taxe de școlarizare

Studenți care studiază limba engleză: 3.500 € pe an

Despre Școală

De ce Facultatea de Arhitectură a STU din Bratislava?

Facultatea de Arhitectură este una dintre cele șapte facultăți de la Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava (denumită în continuare STU, din limba slovacă „Slovenská technická univerzita”). Este cea mai mare și cea mai veche școală de arhitectură din Slovacia; începuturile învățământului în arhitectură datează din anul universitar 1946/1947 și sunt asociate domeniului de studiu numit Inginerie civilă.

Facultatea de Arhitectură este astăzi o instituție creativă și competitivă, cu personal deschis și care exploatează cu succes posibilitățile de cooperare internațională în cercetare și educație. În special prin programul de mobilitate Erasmus Plus, facultatea oferă posibilități de schimb cu peste 50 de instituții partenere din toată Europa. Anual, zeci de studenți ai Facultății de Arhitectură studiază în străinătate, precum și studenți internaționali ajung să studieze la Facultatea de Arhitectură. În același timp, 29 de studenți internaționali au venit să studieze la Facultatea de Arhitectură.

Lectorii de la Facultatea de Arhitectură sunt personalități marcante care nu sunt doar profesori și cercetători; majoritatea sunt arhitecți activi, urbaniști sau proiectanți industriali / de produse și grafici / mărci. Premiile și premiile obținute, precum și recunoașterea și contactele care trec peste granițele Slovaciei sunt cea mai bună dovadă a calităților lor.

În afară de experți naționali, FA STU a invitat și profesori care au vizitat din străinătate: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) sunt doar câțiva dintre numeroșii experți și personalități străine semnificative ale arhitecturii contemporane care au vizitat până acum Facultatea. Implicarea internațională a facultății este reflectată de apartenența la organizații internaționale și participarea la proiecte multinaționale din Slovacia și străinătate.

Fiind una dintre cele mai mici metropole din Europa Centrală și de Vest, vibrantul oraș Bratislava reprezintă un loc inspirator și, în același timp, accesibil pentru studenții și călătorii internaționali. Datorită locației sale geografice din Europa centrală, este poarta către Europa. Vă veți bucura de proximitatea sa cu Viena, Budapesta, Praga, cu conexiuni perfecte de trafic. Istoria comună și distanțele apropiate sunt comune acestor capitale și oferă multe oportunități pentru experiențe culturale, sociale și de călătorie. Conexiunile excelente de autobuz și feroviar de la Bratislava, precum și accesibilitatea ușoară către aeroporturile din Bratislava și Viena oferă conexiuni ieftine către principalele destinații europene.

Ce facem și cum?

Dacă sunteți în căutarea celei mai mari și mai vechi școli de arhitectură din Slovacia, cu Facultatea de Arhitectură ca parte integrantă a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava, sunteți pe punctul de a ajunge la locul potrivit.

Puteți studia aici Arhitectură și Proiectare urbană, Proiectare industrială și produs. Caracterul acestor studii a determinat strategia de învățământ de bază a Facultății, în special accentul său pe dezvoltarea creativității și a gândirii critice a studenților și capacitatea acestora de a răspunde provocărilor imprevizibile ale viitorului pe care fiecare absolvent trebuie să le întâmpine. Învățarea bazată pe proiecte, condusă de experți cu studii universitare, precum și profesionale și proiecte coordonate în strânsă cooperare cu practica, oferă o simulare fidelă a experienței „reale”.

Facultatea de Arhitectură oferă, de asemenea, posibilitățile de activitate concentrată în Centrul său specializat de Educație și Cercetare din inima orașului Banská Štiavnica, Patrimoniul Cultural UNESCO. În casa istorică autentică (refăcută de fapt de către studenți), Facultatea poate găzdui până la 30 de studenți și 10 membri ai personalului în timpul atelierelor sau cursurilor de specialitate pe tot parcursul anului.

Când se apropie de practică, elevii sunt încurajați să participe la o gamă largă de concursuri locale, precum și internaționale. Calitatea școlii este confirmată în principal de realizările elevilor. Facultatea de Arhitectură se poate lăuda cu mândrie cu succesele studenților în diferite concursuri de arhitectură-urbanism și design local și internațional (de exemplu, premiile Inspireli, Xella, Isover, premiul național pentru proiectare, ABF Slovacia pentru cea mai bună lucrare de licență, premiul prof. Lacko pentru cele mai bune lucrări de diplomă) și multe altele.

Cu o astfel de mentalitate, ne propunem pregătirea complexă a studenților noștri în domeniul abilităților dure, precum și a abilităților soft în contextul viitoarei industrii 4.0.

Cu toate acestea, o educație bună nu este suficientă. Ne străduim să creăm o comunitate în primul rând. Facultatea de Arhitectură oferă viață socială, de cercetare, academică și sportivă bogată. Avem o lungă tradiție în organizarea celui mai mare eveniment public al nostru - Noaptea de Arhitectură și Design. Multe dintre evenimente sunt pregătite pentru studenți de către studenți - de exemplu, Manifest (primii ani ai noștri primesc cu căldură noii colegi). Urmate de zile deschise, expoziții de studenți, precum și profesioniști care își prezintă munca, weekend-ul tenisului de masă, etc. și se termină cu multe arhitecturi locale, design, festivaluri de artă și piețe (cum ar fi Urban Market), Facultatea de Arhitectură se bucură de prezență datorită locației sale strategice, aproape de centrul orașului Bratislava.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Citeste mai mult

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Citește mai puţin