Bachelor of Arts in Relații Internaționale și Studii de Zona (IRAS) este un program interdisciplinar de licență care oferă o perspectivă internațională și comparativă riguroasă asupra sistemului global contemporan și a diferitelor regiuni ale lumii. Scopul său este de a încuraja gândirea creativă a problemelor globale complexe și de a le oferi studenților instrumentele analitice, expertiza lingvistică și înțelegerea interculturală, pentru ai ghida în acest proces. Gradul nostru oferă o bază solidă în problemele internaționale, împreună cu o oportunitate de a se specializa într-o anumită regiune sau un subiect specific. Veți învăța cum a evoluat sistemul internațional și să se angajeze cu oamenii de știință în dezbaterile despre dilemele care domină politica internațională contemporană. Cercetarea și predarea noastră acoperă întregul spectru de teme din relațiile internaționale și studii de spațiu, inclusiv politica internațională și economia, dezvoltarea, guvernanța globală, etica afacerilor internaționale, rezolvarea conflictelor și consolidarea păcii, integrarea regională, diversitatea culturală și dialogul intercultural. În plus, programul oferă o analiză aprofundată a politicilor, economiei, securității, culturilor și societăților din diferite regiuni ale lumii. Al doilea și al treilea an de program vă permit să vă concentrați asupra uneia dintre cele două specializări: Securitate internațională sau Studii de zonă. Alegerea unei specializări vă va oferi un studiu concentrat și aprofundat al domeniilor care vă interesează cel mai mult.

57610_MUN2.jpg

Specializări

Pentru a vă asigura că sunteți în măsură să stăpâniți provocările complexe ale lumii post-9/11, acest modul de specializare văd securitatea dintr-o perspectivă teoretică și istorică largă, plasând preocupări de securitate tradiționale în contextul unor domenii precum dezvoltarea, economia, și drepturile omului. Vă vom prezenta principalele concepte și abordări ale studiului relațiilor internaționale și securității și vă vom încuraja să analizați, să interpretați și să evaluați evenimentele și problemele politice mondiale. Vă veți concentra pe o gamă largă de subiecte, inclusiv strategia, politica globală, analiza politicii externe, economia politică, inteligența, securitatea națională, analiza militară, securitatea regională și soluționarea conflictelor. Securitatea internațională Pentru a vă asigura că sunteți în măsură să stăpâniți provocările complexe ale lumii post-9/11, acest modul de specializare privește securitatea dintr-o perspectivă teoretică și istorică largă, plasând preocupări de securitate tradiționale în contextul unor domenii precum dezvoltarea, economiei și drepturilor omului. Vă vom prezenta principalele concepte și abordări ale studiului relațiilor internaționale și securității și vă vom încuraja să analizați, să interpretați și să evaluați evenimentele și problemele politice mondiale. Vă veți concentra pe o gamă largă de subiecte, inclusiv strategia, politica globală, analiza politicii externe, economia politică, inteligența, securitatea națională, analiza militară, securitatea regională și soluționarea conflictelor.

Inspirat de trecut, noi modelam viitorul!

Bine ați venit la Programul de licență pentru Relații Internaționale și Studii Avansate de la Facultatea de Studii Internaționale și Politice al Universității Jagiellonian din Cracovia. Ca parte a uneia dintre cele mai vechi și mai prestigioase universități din Europa Centrală, IRAS este construită pe o tradiție bogată de excelență academică, care datează din secolul al XIV-lea. Este un program cu adevărat internațional și dinamic, acum în al cincilea an de existență. IRAS oferă o gamă largă de oportunități de a explora politica internațională și diferite regiuni ale lumii, de a experimenta diversitatea culturală, de a-ți dezvolta abilitățile academice și opțiunile de carieră și de a vă bucura de timpul liber împreună cu studenți din întreaga lume.

Studii de zonă Această specializare vă va oferi o bază solidă în înțelegerea politicii, cooperării economice, relațiilor interstatale, culturilor și societăților din diferite regiuni ale lumii. Vă veți concentra pe două regiuni alese: Europa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente, America, Orientul Mijlociu și Africa de Nord sau Asia de Est și de Sud. Această specializare este ideală pentru cei care doresc să exploreze și să înțeleagă alte culturi și tradițiile lor. Este interdisciplinar și interactiv, corelând studiul limbajului cu alte discipline academice, cum ar fi politica, istoria, economia, sociologia, antropologia, literatura și filosofia.

57620_newIRAS.png

De ce IRAS? De ce Universitatea Jagielloniană? De ce Cracovia?

IRAS este un program de grad unic care combină cunoștințele diferitelor discipline din științele sociale și umaniste (relații internaționale, economie, științe politice, studii culturale și de artă, istorie, etică, drept și antropologie) pentru a oferi studenților o înțelegere a complexității lumea actuală în schimbare. Ca parte a IRAS, veți studia într-o comunitate internațională mică, dar în creștere, care facilitează familiarizarea și interacțiunea productivă dintre lectori și studenți. Natura cosmopolită a programului atrage studenți și cercetători din lumea virtuală, ceea ce le permite să experimenteze diversitatea și să construiască conexiuni și prietenie pe tot parcursul vieții. Scopul programului nostru este de a combina rigurozitatea intelectuală cu un accent aplicat, oferind studenților competențe analitice și practice semnificative, valoroase pentru dezvoltarea lor în viitor și cariere în organizațiile guvernamentale și neguvernamentale, industrie și sectorul corporatist, diplomația sau alte internaționale organizațiile și instituțiile locale. Suntem dedicați excelenței în predare și cercetare care garantează calitatea diplomei noastre. Studenții noștri pot participa la programul de schimb Erasmus sau la Programul American de Studii Internaționale în străinătate și pot aplica pentru bursa decanului pentru studenți restanți. Poziția centrală a orașului Cracovia oferă studenților IRAS o șansă unică de a explora diferite regiuni și de a experimenta diverse culturi prin călătoriile de studiu pe care le oferim.

57612_DSC_0165_Kopiowanie_.jpg

Cine este pentru?

Programul este destinat elevilor polonezi și internaționali, care doresc să își dezvolte abilitățile și cariera în cadrul mai multor domenii de analiză politică, strategie, securitate, economie sau cultură. Scopul nostru este de a furniza cunoștințe și experiențe practice în ceea ce privește angajarea viitoare în organizații guvernamentale sau neguvernamentale, instituții internaționale, agenții de dezvoltare, mass-media și alte afaceri și industrii internaționale. Unii studenți ar putea dori să obțină calificări suplimentare sau să urmeze studii universitare postuniversitare în discipline academice conexe. Gradul este destinat elevilor cu un interes general în politica externă și relațiile internaționale, oferindu-le o înțelegere solidă a afacerilor internaționale. În cele din urmă, programul este potrivit și pentru studenții care doresc să urmeze opțiunea "Studii în străinătate", pe o perioadă de un an sau semestru.

CERINȚE DE INTRARE

  1. Pentru a fi admiși în program, candidații trebuie să dețină o diplomă de școală secundară sau un document echivalent (de exemplu, Matura poloneză sau diplomă de liceu) care să îi permită titularului să efectueze studii universitare. Acest document trebuie să conțină o copie completă a notelor (o listă a notelor finale primite în anumite discipline).
  2. Este cerut în mod oficial ca un candidat la acest program, care nu este un vorbitor nativ de limba engleză, să treacă cu succes un interviu care verifică nivelul de competență în limba engleză. Interviul este trecut cu succes atunci când câștigați cel puțin 60% din totalul punctelor. Titularii de documente care confirmă competența în limba engleză, cel puțin la nivelul B2, primesc 100% din totalul punctelor și nu sunt obligați să ia interviul.
    Este disponibilă o listă de certificate și documente recunoscute de Universitatea Jagielloniană.
  3. Abandonul de a participa la interviu sau de a depune documentele necesare poate duce la refuzul admiterii.

Acceptăm un număr de certificate de limbă recunoscute Termen limită de înscriere: în curs de desfășurare până în septembrie

Program predat în:
  • Engleză
Ultima actualizare Ianuarie 26, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct 2019
Duration
3 anii
La zi
Price
4,000 EUR
pe an.
După locații
După dată
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date

Inspired by the Past we shape the Future!