Programe de Licență

O diplomă de Licență este o diplomă universitară oferită de către universități din întreaga lume pentru completarea unui studiu universitar într-una sau mai multe discipline. Programele de licență pot fi completate într-o perioadă de 3 până la 5 ani și îi pregătește pe absolvenți mai departe pentru o carieră în domeniul ales. Obținerea unei diplome de Licență oferă numeroase beneficii profesionale, personale și academice.

Programele de Licență sunt disponibile în diferite domenii de studiu, incluzând Arte, Afaceri, Inginerie și Tehnologie, Drept, Științe Umane, Științe Sociale, Biologie și Științele Vieții și Științe Naturale. În fiecare dintre aceste domenii de studiu există mai multe specializări practice în anumite discipline.

Varietatea programelor de Licență poate fi copleșitoare - nu lăsa asta să te împiedice! Începe-ți căutarea aruncând o privire la cele mai populare programe de Licență listate mai jos.

Programe de Licență adăugate recent

Liepaja University

Licențiat în Studii de limbă și cultură europeană

Septembrie 20, 2018
Scopul programului este de a oferi studenților posibilitatea de a dobândi o pregătire academică de bază și de licență în limba engleză și germană și culturale studii, sau în limba engleză și limba rusă și studii de cultură, în limba engleză și franceză și studii culturale, studii de limbă spaniolă și cultura.

Atlântica

Diplomă în sisteme și tehnologii informaționale

Septembrie 19, 2018
Licențiatul în Sisteme și Tehnologii Informaționale, la Atlântica , în Lisabona, este un curs axat pe trei piloni: tehnologii, programare și seminarii. Tehnologia și programele sunt tradiționale în cursurile de calcul. Seminarii, pe de altă parte, oferă studenților cu diplomă de licență în domeniul sistemelor și tehnologiilor informaționale posibilitatea de a… [+] dobândi cunoștințe despre subiecte actuale în domenii precum Internet, Comerțul Electronic și Guvern, rețele de calculatoare, baze de date și sisteme inteligente, printre altele. [-]

Don State Technical University

Licențiat în managementul anti-criză

Septembrie 19, 2018
Scopul programului este dezvoltarea de calități și competențe personale care să permită unui absolvent să participe la procesele organizației de gestionare anticriză.

Universități în România

Schimbă locația

Ce reprezintă un Program de Licență?

O Licență reprezintă un studiu universitar care dezvoltă o înțelegere profuundă a unui subiect la nivel universitar. Câteva dintre diferitele tipuri de programe de Licență sunt Licența în Arte (BA), Licența în Științe (BSc) și Licența în Administrarea Afacerilor (BBA). O diplomă de Licență este o cerință obligatorie pentru multe căi profesionale și reprezintă de asemena o condiție necesară pentru înscrierea la programe academice postuniversitare precum un Masterat sau un Doctorat. De obicei durează trei până la patru ani pentru a completa un program de Licență, deși unele programe pot dura mai mult

Care sunt beneficiile obținerii unei diplome de Licență?
Absolvenții programelor de Licență se pot bucura de o varietate de beneficii, de la cele profesionale, la cele personale. Absolvenții cu o diplomă de Licență au mai multe oportunități profesionale față de cei care nu au studii universitare. În plus, studenții la licență obțin abilități care vor fi de folos în a face față provocărilor în lumea profesională. Programele de Licență includ cerințe care vor ajuta studenții să își dezvolte abilitățile de comunicare, de luare de decizii, de gândire creativă și de rezolvare de probleme. În plus, urmarea unui program de Licență le va permite studenților să obțină o înțelegere profundă a subiectului care îi fascinează.

Ce studiem la un program de Licență?
Există programe de Licență în aproape orice domeniu de studiu academic imaginabil. Programele de Licență sunt disponibile pentru subiecte din cadrul Artelor, Științelor Biologice și ale Vieții, Afacerilor, Economiei și Administrației, Energiei, Ingineriei și Tehnologiei, Științelor Umane și Sociale, Dreptului și Regulamentului și Științelor Naturale. În cadrul fiecărui domeniu de studiu există programe de Licență pentru zone de studiu mai specifice, precum Design Grafic, Medicină, Contabilitate, Durabilitate de Mediu, Inginerie Electrică, Literatură, Psihologie, Justiție Penală și Fizică.

La ce fel de îmbunătățire profesională te poți aștepta având o diplomă de Licență?
Fie că studentul prospectiv a absolvit recent liceul sau că se întoarce la studiu după mai mulți ani de experiență profesională, acesta se poate aștepta la o îmbunătățire profesională semnificativă având o diplomă de Licență. Angajatorii caută absolvenți cu diplome de Licență pentru că aceștia și-au demonstrat cunoștințele teoretice și practice în domeniul lor de studiu, trecând cursurile necesare. În plus, angajatorii știu că studenții la Licență pot face față provocărilor pe perioada studiului, ceea ce îi va pregăti pentru lumea lucrului.

Cât costă să urmezi un program de Licență?
Programele de Licență pot varia enorm de mult în costuri, depinzând de universitare, locația geografică, domeniul de studiu și alți factori. Unii studenți la Licență se califică pentru ajutor financiar bazat pe nevoia economică sau pe merit de la școală, comunitate sau o altă entitate publică sau privată. Cel mai bine este să iei legătura cu departamentul de admitere al universității pentru a primii informații mai detaliate legate de costurile de școlarizare pentru un program de Licență. Aceștia îți vor putea oferi și informații legate de costurile suplimentare pentru materialele folosite în educație sau chiar te vor putea ajuta să estimezi costurile de trai. Departamentele de admitere reprezintă și o sursă excelentă pentru a afla mai multe detalii legate de ajutorul financiar sau burse.

De ce să urmezi o Licență Online?
Acum, mai mult ca niciodată, un program de Licență Online reprezintă o opțiune viabilă pentru studenții care lucrează, care locuiesc departe de campus, sau care au alte angajamente profesionale sau personale. Studiul online poate fi completat pe o perioadă de timp care funcționează cel mai bine pentru student și care poate fi urmat atât part time, cât și full time. Tehnologia de e-learning ajută la a aduce sala de clasă la student și oferă în același timp și oportunitatea pentru studenți de a comunica fluid cu colegii și cu profesorii lor. Află mai multe despre programele de Licență online și în campus din întreaga lume și cere mai multe informații de la departamentele de admitere ale universităților folosind formularul electronic de pe acest website.