Programul de licență în proiectare

Generalități

Programul de descriere

Timp de peste două decenii, diploma de licență în onoruri (DESN) a Universității York a stabilit ștacheta pentru învățarea disciplinei de design într-un mediu universitar. Recunoscut în toată America de Nord pentru standardele noastre de excelență academică, de cercetare și profesională, Design at York oferă studenților o experiență bogată, multidisciplinară și Pathways spre cariere într-un domeniu incitant, în continuă evoluție.

În centrul DESN se află mediul de studio, unde studenții dobândesc abilități profesionale și tehnice esențiale și o bază solidă în metodele de proiectare și procesele conceptuale. Studenții au acces la resurse și instrumente de ultimă generație și la oportunități de plasament profesional prin conexiunile noastre puternice din industrie. Absolvenții DESN contribuie adesea la firme și agenții de design de top din întreaga lume, se înscriu în programe naționale și internaționale de studii postuniversitare și au succes ca antreprenori.

Cele mai importante 6 motive pentru a aplica

 • Reputația stelară Studenții noștri premiați sunt căutați de companii precum Facebook, Google, Wikimedia, IBM și Shopify
 • Atenție personalizată Dimensiuni mai mici ale claselor cu medii intime de învățare în studio
 • Design personalizabil de informații despre Pathways , design de interacțiuni și comunicare vizuală, îmbunătățit de cursuri de istorie, teorie și critică a proiectării
 • Orientare profesională Învățare aplicată, bazată pe studio, care pregătește absolvenții pentru practica profesională de proiectare
 • Conexiuni puternice cu industria Vizite de recrutare cu firme de design de top
 • Experiențe de lucru valoroase Amplasarea în setări de proiectare profesionale

Creați-vă propria Pathway sau specializați-vă

Vă imaginați noi modalități prin care oamenii ar putea interacționa cu un produs sau serviciu?
Proiectare interacțiune / UX și UI

Proiectarea interacțiunii este un domeniu specializat care se intersectează cu comunicațiile vizuale, proiectarea informațiilor, interacțiunea om-computer și calculul. Studenții sunt expuși cercetărilor emergente în proiectarea interfeței (UI), proiectarea experienței utilizatorului (UX), metodele de cercetare participativă, proiectarea incluzivă și studiile de utilizare. De asemenea, au ocazia de a-și perfecționa abilitățile în gândirea sistemelor, rezolvarea creativă a problemelor și strategia de proiectare.

Elementul central al proiectării interacțiunii este noțiunea de conectivitate digitală, care astăzi susține o gamă completă de activități umane în sectoarele educațional, de afaceri, sănătate, divertisment, mediu, industrial și artistic. Produsele Interaction Design sunt numeroase, inclusiv aplicații mobile, medii interactive, produse bazate pe web, servicii digitale, interfețe de chioșc și dispozitive în rețea.

Repere
Explorați designul interacțiunii printr-un accent centrat pe om, cum ar fi proiectarea pentru experiența utilizatorilor și designul UI (interfață utilizator). Învață să proiectezi aplicații mobile interactive, produse fizice și interfețe de realitate mixtă. Conceptualizați, proiectați și evaluați experiențele interesante ale utilizatorilor în sisteme digitale, fizice și mixte sau mixte. Dezvoltați procese de proiectare centrate pe utilizator pentru a informa conexiunea dintre oameni, tehnologie și mediu.
Cursuri de probă

Prototipare și strategii centrate pe utilizator

Prototiparea și testarea conceptelor de proiectare într-un spectru larg de scenarii din lumea reală pentru a înțelege mai bine oamenii pentru care proiectăm și ce este posibil.

Proiectare pentru interacțiuni umane

Explorează experiențele proiectate care implică mai multe niveluri de interacțiune și ia în considerare relațiile dintre scopul uman, tehnologie și rolul proiectantului.

Obiecte interactive și medii

Prezintă studenților proiectarea comunicării și calculul fizic prin interfețe folosind senzori, videoclipuri proiectate, grafică și sunet.

Proiectare pentru sisteme viitoare

Studenții vor explora puterea designului pentru a inspira și a accelera inovația, lucrând cu parteneri externi pentru a dezvolta produse și servicii de proiectare cu aspect viitor.

Proiectare pentru sisteme existente

O abordare inovativă colaborativă a unei probleme complexe existente care angajează o soluție de proiectare cu partenerii de proiect include industrie, guvern sau ONG-uri sau grupuri locale non-profit.

 
Cărți de carieră
 • Designer de interacțiune
 • Cercetător Experiență utilizator (UX)
 • Proiectant interfață utilizator (UI)
 • Arhitectul informațiilor
 • Specialist în proiectarea serviciilor
 • Strategist digital
 • Director de proiectare produs
 • Designer interactiv senzorial
 • Manager de proiect UX

Vă gândiți să reprezentați informații complexe prin vizualizări semnificative și accesibile?
Proiectarea informațiilor

În domeniul proiectării informațiilor, proiectanții captează vizual, organizează și clasifică informațiile cantitative și conceptuale, făcându-le mai ușor de înțeles și mai semnificative pentru utilizatori. Proiectarea informațiilor cuprinde o gamă largă de practici, oferind elevilor o mare oportunitate de a utiliza abordări interdisciplinare.

Programul explorează subiecte precum strategii grafice pentru proiectarea informațiilor, proiectarea pentru medii virtuale și sisteme mari multi-utilizatori, interacțiunea om-computer și vizualizările dinamice ale sistemelor live. Proiectele de proiectare a informațiilor includ generarea de imagini bazate pe date (de exemplu, infografii explicative), crearea de noi simboluri pentru a reprezenta datele și dezvoltarea instrumentelor interactive care facilitează accesul și înțelegerea utilizatorilor la informații.

Repere
Captează, organizează, clasifică și dă sens din informațiile vizuale; traduceți datele în afișaje vizuale, narațiuni și interfețe vizibile și ușor de înțeles. Practicați vizualizarea prin practici de cartografiere, variind de la abordări conceptuale până la aplicații practice folosind suporturi tipărite și digitale. Câștigați experiență cu raportarea datelor și metodologiile de proiectare pentru a construi experiențe de utilizator captivante. Explorați legătura dintre tipografie și proiectarea informațiilor în sistemele tipărite și digitale.
Cursuri de probă

Proiectarea informațiilor pentru înțelegere

Introducere în teoriile și practicile relevante pentru ca proiectanții să acorde prioritate, simplificare și vizualizare creativă a unei game largi de informații textuale și vizuale complexe pentru atragerea experiențelor utilizatorilor.

Cartografierea informațiilor și rețelele

Un accent pe vizualizare prin tehnici de cartografiere, variind de la abordări conceptuale până la aplicații practice pentru imprimare și medii digitale.

Evoluția proiectării informațiilor

Examinează originea artefactelor proiectate pentru înțelegerea dezvoltărilor sociale, tehnologice și istorice în reprezentarea informațiilor.

Proiectare vizualizare date

Investighează accesul atât al suportului tipărit, cât și al celui digital pentru aplicarea principiilor și tehnicilor de proiectare a informațiilor într-o varietate de rezultate și medii în timp real.
Tipografie pentru proiectarea informațiilor

Explorează tipografia în legătură cu informațiile pentru a explora modul în care informațiile text lizibile și lizibile pot afecta înțelegerea informațiilor de către utilizatori. Elevii vor fi angajați în proiectarea materialelor pentru a spori sensul în care claritatea informațiilor textului este esențială pentru navigarea și căutarea și transmiterea informațiilor complexe.

 
Cărți de carieră
 • Proiectant vizualizare date
 • Jurnalist de design
 • Designer grafic de mediu
 • Cercetător în vizualizarea cunoștințelor
 • Specialist în proiectare infografică
 • Expert în analize vizuale
 • Strateg de proiectare a sănătății

Vă imaginați să vă transmiteți ideile prin noi forme grafice?
Comunicare vizuală

Comunicarea vizuală este un câmp multidisciplinar preocupat în primul rând de puterea și impactul mesajelor vizuale de a informa, instrui și convinge în lumea actuală în continuă schimbare. Designerii de comunicare vizuală lucrează cu diverse medii, proiectând atât aplicații digitale, cât și tipărite 2D și 3D. Domeniul este forța motrice din spatele producției de sisteme de marcare, semnalizare și identificare a drumurilor, reviste, postere, tipografie tipărită și cinetică, mișcare și grafică difuzată - pentru a numi doar câteva.

În comunicațiile vizuale, elevii DESN învață cum să transforme în mod eficient idei complexe și abstracte în forme vizuale, răspunzând la contexte și audiențe specifice și creând și încorporând diverse limbaje vizuale în munca lor.

Repere
Aflați despre branding și sisteme de identitate, semnalizare, ambalare, design editorial și de publicații și comunicare bazată pe timp. Studiați tehnici și experimentați cu metode de realizare a imaginilor, compoziție 2D, estetică și tipografie și design de mișcare. Dezvoltă noi forme grafice și sisteme vizuale care comunică și încântă pentru implicarea publicului. Explorează modul în care sensul este modelat și interpretat cu text și imagini și în crearea de semne și simboluri.
Cursuri de probă

Proiectarea informațiilor pentru înțelegere

Introducere în teoriile și practicile relevante pentru ca proiectanții să acorde prioritate, simplificare și vizualizare creativă a unei game largi de informații textuale și vizuale complexe pentru atragerea experiențelor utilizatorilor.

Cartografierea informațiilor și rețelele

Un accent pe vizualizare prin tehnici de cartografiere, variind de la abordări conceptuale până la aplicații practice pentru imprimare și medii digitale.

Evoluția proiectării informațiilor

Examinează originea artefactelor proiectate pentru înțelegerea dezvoltărilor sociale, tehnologice și istorice în reprezentarea informațiilor.

Proiectare vizualizare date

Investighează accesul atât al suportului tipărit, cât și al celui digital pentru aplicarea principiilor și tehnicilor de proiectare a informațiilor într-o varietate de rezultate și medii în timp real.
Tipografie pentru proiectarea informațiilor

Explorează tipografia în legătură cu informațiile pentru a explora modul în care informațiile text lizibile și lizibile pot afecta înțelegerea informațiilor de către utilizatori. Elevii vor fi angajați în proiectarea materialelor pentru a spori sensul în care claritatea informațiilor textului este esențială pentru navigarea și căutarea și transmiterea informațiilor complexe.

 
Cărți de carieră
 • Director de creație
 • Designer grafic
 • Motion editor grafic
 • Brand Manager
 • Specialist în redacție și publicații
 • Strategist de proiectare
 • Director de proiectare produs

Doriți să dezvoltați o înțelegere mai profundă a principiilor fundamentale de proiectare, să vă construiți cunoștințele teoretice și să vă sporiți învățarea în toate cele trei Pathways DESN?
Istorie, teorie și critică a proiectării (studii de proiectare)

Indiferent de alegerea studenților DESN Pathway , cursurile de studii de proiectare din York îmbunătățesc și adaugă lățime educației lor de proiectare. Luate concomitent cu una dintre cele trei domenii de specializare în anii trei și patru ai programului, cursurile de studii de proiectare servesc la extinderea și aprofundarea înțelegerii studenților cu privire la teoriile comunicării, discursul sociologic, strategiile creative și istoria proiectării.

Proiectele și cursurile în Studii de proiectare permit studenților să învețe și să practice o serie de metode de cercetare în proiectare, susținute de locația programului într-o universitate de cercetare mare. Cursurile care investighează moduri istorice și culturale specifice de proiectare, teoria designului contemporan și critici oferă nenumărate oportunități pentru studenți să ia în considerare istoriile profunde, viitorul dinamic și practicile profesionale actuale în proiectare.

Repere
Învățați abilități de cercetare în domeniul proiectării care promovează un angajament mai profund cu practica proiectării în toate domeniile de specializare. Înțelegeți mai bine istoriile specifice de proiectare, culturile și mișcările și contextele lor sociale și politice globale. Examinați critic rolul pe care designul și proiectanții îl joacă în abordarea problemelor complexe vizuale și culturale. Toate acestea sunt completate de șase elective luate de la cursuri oferite de la Universitatea York în științe umaniste, sociale și naturale.
Cursuri de probă

Proiectarea secolului XX: icoane, mișcări și contexte

Echipează studenții cu abilitățile de gândire critică necesare pentru a evalua o serie de icoane și mișcări de artă ale designului secolului al XX-lea în întreaga lume. Elevii dobândesc o înțelegere a condițiilor istorice, sociale, politice, culturale și economice în dezvoltarea proiectului.

Advocacy pentru proiectare

Se concentrează pe contribuția proiectării la conștientizarea publicului asupra problemelor sociale pentru a afla că proiectanții au și responsabilități sociale și au posibilitatea de a fi în folosul populațiilor marginalizate. Introducere în agitația grafică, intervenții, moduri majore și alternative de adresare publică și blocarea culturii.

Istoria proiectării din Asia de Est și Cultura materială în perspective transnaționale

Concentrați-vă pe istoria designului și culturii materiale din Asia de Est din secolul al XX-lea în contextul contemporan al globalizării în perspective transnaționale. Investigați modul în care designul modern din Asia de Est a fost adaptat, practicat, teoretizat și discutat ca un proces interactiv între culturile bogate în patrimoniu din Asia de Est și modernismul din Occident.

Proiectare pentru antreprenoriat creativ

Echipează studenții cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a articula o strategie pentru proiectarea antreprenoriatului și pentru a formula un plan pentru segmente de piață vizate. În plus, cursul va acoperi elementele de bază pentru strângerea de fonduri, crowdsourcing-ul, dezvoltarea echipei și tehnicile pentru construirea mărcii și marketingul într-o epocă a rețelelor sociale, a piețelor de nișă și a capitalului intelectual.

Cărți de carieră
 • Educator de proiectare
 • Strategist de proiectare
 • Critic de proiectare / scriitor
 • Cercetător în design grafic
 • Arhivar de design
 • Curator de muzeu / galerie
 • Editor de design independent

Acreditare profesională

Suntem un program partener cu Association of Registered Graphic Designers (RGD), o asociație canadiană care oferă studenților York Design calitatea de membru automat. Încurajăm studenții de design să participe la premiile studenților, conferințe, mentorat, Designathon și burse oferite prin RGD.

Rezultatele învățării

Anul 1

Puneți fundația

 • Extindeți-vă conștientizarea prin cursuri fundamentale despre tehnici, teorii și istorii ale proiectării
 • Dezvoltă noi abilități de proiectare, principii și metode pentru învățarea bazată pe proiecte
 • Lărgiți-vă perspectiva cu studii de proiectare și cursuri la nivel universitar

Anul 2

Ascuți-ți concentrarea

 • Profundați în elementele fundamentale ale gândirii, proceselor și practicilor de proiectare
 • Avansați-vă abilitățile tehnice atât pentru tehnicile digitale, cât și pentru cele tipărite
 • Extindeți-vă înțelegerea teoretică și critică a designului

Anul 3

Adânciți-vă înțelegerea

 • Specializați-vă în comunicare vizuală, design de informații sau design de interacțiune sau creați un amestec personalizat
 • Îmbunătățiți-vă abilitățile de proiectant, folosind instrumente și tehnologii standard din industrie
 • Obțineți experiență de proiectare în lumea reală într-un loc de muncă profesional necesar

Anul 4

Integrează-ți cunoștințele

 • Rafinează expertiza practică și abilitățile critice de proiectare
 • Organizați, organizați, faceți publicitate și montați o expoziție de lucrări de proiectare absolvenți
 • Elaborați strategii și oportunități de rețea pentru a intra în practica profesională de proiectare

Cerințe de admitere

BDes Design

Cerințe de admitere:

 • Ontario Diploma de școală secundară (OSSD)
 • ENG4U
 • Și cinci cursuri suplimentare 4U sau M.
 • O evaluare suplimentară este necesară după ce aplicați pentru admitere. Trimiteți componenta online până pe 3 februarie 2021, pentru examinare garantată la program.

În funcție de performanța combinată în mediul academic, audiție, revizuirea portofoliului și / sau interviu, media de admitere necesară pentru acest program este la mijlocul anilor '80. Cod OUAC YD

Ultima actualizare Nov 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Our world increasingly needs creative thinkers to ignite bold new ideas, invent transformative experiences, and develop innovative solutions for global challenges. As one of North America’s premier ce ... Citeste mai mult

Our world increasingly needs creative thinkers to ignite bold new ideas, invent transformative experiences, and develop innovative solutions for global challenges. As one of North America’s premier centers for education in the arts, York University’s School of the Arts, Media, Performance and Design (AMPD) will unleash your creativity and prepare you to thrive in a world where the single most valuable asset is creativity. This is your opportunity to join Debra Brown (Cirque du Soleil choreographer), David Quilico (Vice-President of Sony/ATV Music Publishing Canada), Georgiana Uhlyarik (Associate Curator of Canadian Art, Art Gallery of Ontario), and Hael Kobayashi (Executive Director of Creative Intelligence, University of Technology, Sydney), as York AMPD graduates, uniquely defining what creativity means today and how it will be imagined tomorrow. Our School is committed to excellence, experimentation, and leadership. Learning by doing is the hallmark of our programs. We offer intensive professional training and in-depth academic studies in dance, design, digital media, film, music, theatre, and visual arts. Citește mai puţin