Keystone logo
Canada

Studiu Nivel Licenţă în Canada 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  624
 • Ponderea utilităților

  47
 • Abonament la internet

  58
 • Transport local

  67

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  10
 • Pint de bere locală

  5

Cerințe pentru Viză

Pentru a studia în Canada mai mult de 6 luni, trebuie să obțineți un permis de studiu canadian, care servește drept viză de student canadian pe durata șederii dumneavoastră.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Permis de studii canadian

Preț și valută

CAD 150

Cine poate solicita viza?

Majoritatea cetățenilor străini trebuie să solicite un permis de studii. Un permis de studiu, odată eliberat, permite unui cetățean străin să studieze în Canada la un institut aprobat pe durata cursului sau programului specificat. În unele cazuri, nu aveți nevoie de un permis de studiu pentru a merge la școală în Canada:

 1. Dacă cursul sau programul pe care intenționați să îl studiați are o durată mai mică de 6 luni.
 2. Dacă sunteți membru al familiei sau personalul unui reprezentant străin în Canada.
 3. Dacă sunteți membru al unei forțe armate străine. Cu toate acestea, veți avea nevoie în continuare de o autorizație electronică de călătorie (eTA) pentru a zbura în Canada.

Unde puteți face cererea?

Aplicație online/hârtie

Puteți solicita un permis de studii canadian fie online, fie printr-o cerere pe hârtie, care poate fi obținută de pe site-ul web al Citizenship and Immigration Canada (CIC).

website:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Cum se face cererea?

1. Mai întâi trebuie să obțineți o scrisoare de acceptare standardizată de la un furnizor de învățământ superior recunoscut.

2. Următoarea etapă este să obțineți un pachet de cerere de viză de student canadian, fie de pe site-ul web al CIC (http://www.cic.gc.ca), fie contactând biroul local de vize, sau ambasada sau consulatul canadian la domiciliul dvs. țară.

3. Pentru a obține pachetul de aplicație, va trebui să răspundeți la câteva întrebări despre dvs. pe site-ul CIC. Aceste întrebări vor determina dacă sunteți eligibil pentru a aplica online pentru un permis de student canadian și ce documente va trebui să furnizați. Dacă sunteți găsit eligibil, veți primi un cod personal de listă de verificare, valabil 60 de zile, de care veți avea nevoie pentru a vă depune cererea online. Asigurați-vă că imprimați pagina care conține codul dvs. pentru referințe viitoare. Pagina va include, de asemenea, un ghid de aplicare, o sumă estimată a taxei de școlarizare, o listă de documente pe care va trebui să le trimiteți împreună cu cererea și instrucțiuni pentru următorii pași.

4. Când sunteți gata să aplicați, creați un cont MyCIC, unde veți introduce codul personal al listei de verificare. Veți primi apoi lista de verificare a documentelor personale care vă permite să încărcați și să trimiteți documentele către CIC.

5. După ce ați pregătit documentele și formularul de cerere și ați plătit taxele, puteți trimite cererea completată la CIC.

6. Este posibil ca unii solicitanți să fie nevoiți să participe la un interviu la biroul local de vize.

7. Când cererea dvs. este aprobată, veți primi o scrisoare de prezentare, în timp ce studenților din țări care necesită o autorizație electronică de călătorie (eTA) și/sau o viză de ședere temporară vor primi acestea dacă este necesar. ETA va fi legată de pașaportul dvs. Este important să călătoriți cu pașaportul pe care l-ați folosit când ați solicitat permisul de studii. ETA va fi valabilă timp de cinci ani sau până la expirarea pașaportului dvs., oricare dintre acestea survine primul.

8. Prezentați-le împreună cu pașaportul, dovada finanțelor dvs. și scrisoarea de acceptare (și orice alte documente pe care vi s-a sfătuit să le luați) la Agenția Canada pentru Serviciile de Frontieră (CBSA) din Canada, care va emite apoi dvs. canadian. permis de studiu și vă permit accesul în Canada. Documentele necesare pentru viza de student în Canada includ:

 • Formular de cerere completat;
 • Scrisoarea originală de acceptare din partea universității;
 • Un pașaport/document de călătorie valabil, care vă permite, de asemenea, să vă întoarceți în țara de origine. Dacă locuiți în SUA, acest lucru nu este necesar;
 • Două fotografii recente dimensiune pașaport, cu specificații ale numelui și datei nașterii pe spate;
 • Dovada sprijinului financiar în timpul studiilor care reprezintă: taxă de școlarizare + 833 CAD/lună (pentru toate provinciile, cu excepția Quebecului) sau taxă de școlarizare + 917 CAD/lună (Quebec);
 • O scrisoare de explicație;
 • Dacă intenționați să studiați în Quebec, veți avea nevoie și de un Certificat d'acceptation du Québec, traduceri în engleză și franceză pentru documentul dvs., o declarație din partea traducătorului și o copie certificată a documentelor originale;
 • Dovada că ați plătit taxa de permis de studii (150 CAD).

Când trebuie să aplicați?

Timpul de procesare variază. Depinde de tipul de cerere pe care o depuneți și de unde este procesată. Aplicațiile pe hârtie durează de obicei de două ori mai mult decât aplicațiile online. Este întotdeauna recomandat să verificați timpii de procesare cu mult timp în avans: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

Odată ce aveți un permis de studii canadian, puteți solicita reînnoirea acestuia din Canada dacă decideți să vă continuați studiile.

Timp de procesare

Oportunități de lucru

Puteți lucra în campus sau în afara campusului până la 20 de ore în timpul semestrelor universitare și cu normă întreagă în pauze precum vacanțele de iarnă sau de vară, fără a fi nevoie de un permis de muncă. Pentru a vă califica, trebuie să aveți un permis de studiu valabil și să fiți student cu normă întreagă. De asemenea, veți avea nevoie de un număr de asigurări sociale (SIN) de la Service Canada pentru a lucra în Canada sau pentru a primi beneficii și servicii din programele guvernamentale. Permisul dvs. de studiu va deveni invalid la 90 de zile după ce ați finalizat programul de studii, așa că va trebui să obțineți un permis de muncă după absolvire dacă doriți să rămâneți în Canada după studii și să căutați de lucru. Aceasta este valabilă timp de trei ani.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

O viză de student canadian poate fi refuzată dacă ofițerul de vize suspectează că scopul solicitantului de a merge în Canada a fost denaturat - dacă un curs de studiu nu a fost motivul real pentru care o persoană a solicitat. Și mai probabil, dovada fondurilor furnizate poate fi insuficientă pentru cheltuielile așteptate de școlarizare, hrană, chirie etc. sau poate să nu fie în mod clar adecvată pentru un curs de studii susținut.