Keystone logo
Elveţia

Studiu Nivel Licenţă în Elveţia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  1030
 • Ponderea utilităților

  81
 • Abonament la internet

  52
 • Transport local

  84

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  16
 • Bilet de cinema

  21
 • Pint de bere locală

  7

Cerințe pentru Viză

 1. Viza C – pentru cursuri scurte (școli de vară, școli de limbi străine) care durează până la trei luni.
 2. Viza D – pentru cursuri care durează mai mult de trei luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

viza C; viza D

Preț și valută

EUR 0

Pentru viza de student, cererea este gratuită; cu toate acestea, ar putea exista unele excepții.

Cine poate solicita viza?

Deși Elveția nu este membră a UE, permite cetățenilor UE să urmeze universitatea în țară. Studenții care nu au naționalitate UE/SEE trebuie să contacteze ambasada sau consulatul Elveției din țara lor de origine pentru a solicita o viză înainte de a intra în țară.

Pentru cursuri de până la trei luni – cursuri de vară, școli de limbi străine – este posibil să aveți nevoie de o viză Schengen C pe termen scurt; pentru cursuri mai lungi de trei luni, este posibil să aveți nevoie de o viză națională D pe termen lung.

Nu puteți veni în Elveția cu o viză turistică de trei luni și o schimbați într-un permis de ședere pentru studenți după ce ați ajuns în Elveția. Astfel, chiar dacă sunteți scutit de a avea nevoie de viză de intrare, cum ar fi cetățenii din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Malaezia sau Singapore, va trebui totuși să solicitați un permis de ședere înainte de a ajunge dacă intenționați să rămâneți mai mult decât 90 de zile.

Toți studenții internaționali, inclusiv cetățenii UE/AELS, vor trebui să solicite un permis de ședere la un birou de înregistrare a rezidenților în termen de 14 zile de la sosirea lor în Elveția.

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Elveției

Va trebui să solicitați o viză prin intermediul ambasadei sau consulatului Elveției din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

Când ați primit confirmarea acceptării de către o universitate elvețiană sau o școală privată, va trebui să contactați ambasada Elveției din țara dumneavoastră pentru informații despre formalitățile de intrare în Elveția. Va trebui să faceți dovada că aveți mijloace financiare adecvate pentru a vă întreține în timpul studiilor.

Va trebui să completați un formular de cerere și să trimiteți documente justificative în franceză, germană sau engleză, așa că poate fi necesar să vă traduceți documentele.

Pentru vizele Schengen C pe termen scurt, documentația include:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada resurselor financiare adecvate pentru a vă acoperi costurile în timp ce vă aflați în Elveția;
 • asigurare de sănătate/accident;
 • confirmarea cursurilor rezervate, inclusiv taxele plătite;

dacă ai sub 18 ani, certificat de naștere și autorizație de călătorie dacă vei veni singur în Elveția sau copii ale vizelor părinților, dacă aceștia vor fi însoțitori.

Pentru o viză D pe termen lung, documentele vor include:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada resurselor financiare adecvate pentru a vă acoperi costurile în timp ce vă aflați în Elveția, fie că sunteți dumneavoastră sau un sponsor, cum ar fi copii ale extraselor bancare sau o scrisoare de la bancă;
 • dovada asigurării de sănătate care include acoperirea pentru accidente;
 • scrisoare de motivare care descrie motivul pentru care doriți să veniți în Elveția pentru a studia și modul în care acest lucru va fi benefic pentru cariera dumneavoastră;
 • confirmarea înscrierii la o instituție de învățământ elvețiană recunoscută;
 • confirmarea taxelor de curs plătite;
 • CV-ul tau;
 • copii ale certificatelor și diplomelor de studii anterioare;
 • o scrisoare semnată care confirmă că vei părăsi Elveția la sfârșitul cursului.

De asemenea, vi se poate cere să susțineți un test de limbă pentru a vă asigura că veți putea urma lecțiile.

Dacă doriți să urmați studii postuniversitare, va trebui să prezentați dovada că ați fost admis la un curs postuniversitar și că aveți calificările corespunzătoare, mijloace financiare suficiente și un loc unde să locuiți.

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să programați o întâlnire la ambasada sau consulatul Elveției din zona dumneavoastră de îndată ce primiți scrisoarea de acceptare de la instituția de învățământ elvețiană. Ar trebui să programați programarea pentru un interviu pentru viză cu 6 luni înainte de începerea studiilor, dar nu mai târziu de zece săptămâni înainte de plecare.

Timpul de procesare pentru cererile de viză de scurtă ședere este de 10-15 zile; și opt până la zece săptămâni pentru vizele de lungă ședere.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră. Permisul de ședere se acordă pentru un an și poate fi reînnoit.

Timp de procesare

10 Weeks

Oportunități de lucru

Puteți lucra cu fracțiune de normă până la 15 ore pe săptămână la termen și cu normă întreagă în timpul vacanțelor, dar numai după ce ați locuit în Elveția timp de șase luni.

Dacă dețineți deja o diplomă de master de la o universitate străină și vă aflați în Elveția, lucrând pentru universitatea sau institutul dvs. elvețian, nu trebuie să așteptați șase luni, dar puteți începe să lucrați imediat. Angajatorul tău va trebui să obțină un permis de muncă pentru tine. Va trebui să vă mențineți statutul de student cu normă întreagă și să demonstrați că continuați să faceți progrese în studii.

După absolvire, studenții străini pot rămâne în Elveția timp de șase luni pentru a-și căuta de lucru.

Ore pe săptămână

15

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.