Keystone logo
Finlanda

Studiu Nivel Licenţă în Finlanda 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  441
 • Ponderea utilităților

  38
 • Abonament la internet

  20
 • Transport local

  60

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  15
 • Pint de bere locală

  7

Cerințe pentru Viză

 1. Viză de scurtă ședere - pentru vizite de maximum 90 de zile. Este posibil să aveți nevoie de viză, de exemplu, dacă sunteți invitat să susțineți un examen de admitere în Finlanda sau dacă participați la un curs sau un schimb care durează mai puțin de 90 de zile.
 2. Permis de ședere pentru studii - un permis de ședere temporară pe termen lung care se acordă de obicei pentru un an la un moment dat. Dacă veniți în Finlanda pentru o perioadă de schimb de studenți care depășește trei luni sau dacă ați fost admis la un program de studii complete, trebuie să aplicați pentru acesta.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de scurtă ședere; Permis de ședere pentru studii

Preț și valută

EUR 330

Taxele pentru permisul de ședere pentru studii în Finlanda pentru cererea pe hârtie sunt în prezent de 330 EUR; și 300 EUR pentru o cerere electronică.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean nordic sau UE/SEE, nu aveți nevoie de viză sau permis de ședere în Finlanda. Cu toate acestea, trebuie să vă înregistrați reședința la Migri dacă șederea dumneavoastră în Finlanda depășește 90 de zile (6 luni pentru cetățenii nordici). În plus, dacă șederea dumneavoastră în Finlanda durează mai mult de un an, ar trebui să vă înregistrați în sistemul de populație finlandez.

Dacă nu sunteți cetățean al UE/SEE, veți avea nevoie de obicei de o viză sau un permis de ședere pentru studenți. Pentru care ar trebui să aplici, depinde de durata șederii tale în Finlanda.

Unde puteți face cererea?

Online / Ambasada sau consulatul Finlandei

Puteți începe cererea dvs. de permis de ședere pentru studenți online la Enterfinland.fi, dar în acest proces este necesar să vizitați personal ambasada sau consulatul Finlandei. O cerere de permis de ședere pentru studenți finlandezi nu poate fi procesată până când solicitantul nu vizitează ambasada, indiferent dacă cererea a fost depusă electronic sau la ambasada însăși.

website:

Cum se face cererea?

Pentru a aplica pentru viză de student sau permis de ședere în Finlanda, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

 • Trebuie să furnizați scrisoarea oficială de acceptare emisă de universitatea finlandeză gazdă.
 • Pașaportul dvs. trebuie să aibă o valabilitate care depășește cu cel puțin 3 luni durata vizei sau a permisului de ședere pentru care solicitați.
 • Pașaportul dumneavoastră trebuie să fi fost eliberat în ultimii 10 ani.
 • Trebuie să aveți o copie a formularului de cerere completat și semnat.
 • Trebuie să faceți dovada capacității dumneavoastră financiare pentru a vă întreține financiar pe toată perioada de studiu în Finlanda și pentru transportul de întoarcere. În prezent, un student trebuie să aibă un minim de 560 EUR pe lună pentru a rămâne în Finlanda. Aceasta înseamnă că studentul trebuie să aibă un minim de 6720 EUR pe an pentru cheltuielile sale în Finlanda.
 • Trebuie să furnizați o declarație recentă a situației financiare de la banca dvs. care să arate că aveți cel puțin 6720 EUR în contul dvs. bancar. Rețineți că studenții care urmează cursuri de licență în Finlanda trebuie să aibă fonduri pentru un an la un moment dat. Studenții de schimb trebuie să aibă fonduri pentru întreaga durată a șederii lor în Finlanda. În cazul în care nu aveți suma menționată mai sus în cont, trebuie să furnizați dovezi scrise că ați primit o bursă sau ați fost selectat pentru beneficii care urmează să fie oferite de institutul dvs. de învățământ. Rețineți că extrasele bancare ale părinților unui solicitant sau un cont comun sau comun nu vor fi acceptate pentru viza de student sau permisul de ședere în Finlanda.
 • Trebuie să furnizați dovada că ați obținut o asigurare medicală și medicală valabilă care acoperă întreaga durată a șederii dumneavoastră în Finlanda.
 • Trebuie să fii într-o stare bună de sănătate fizică și psihică și să fii ferit de orice fel de boală contagioasă.
 • Nu trebuie să aveți antecedente penale.
 • Nu trebuie să fi fost refuzată anterior intrarea în Finlanda.
 • Intenționați să părăsiți Finlanda la sfârșitul șederii autorizate.

Când trebuie să aplicați?

Timpii de procesare a unei vize de student finlandeze variază, le puteți verifica aici: http://migri.fi/en/processing-times

Un permis de ședere pentru studenți este de obicei acordat pentru un an la un moment dat. După primul an în Finlanda (în timp util înainte de expirarea permisului anterior) ar trebui să solicitați o prelungire a permisului de ședere pentru studenți de la Migri. Puteți utiliza serviciul electronic Enter Finland și în acest scop. De asemenea, este de remarcat faptul că, atunci când solicitați un permis prelungit, când permisul inițial este pe cale să expire, trebuie să vă aflați în Finlanda când depuneți cererea.

Timp de procesare

Oportunități de lucru

Dacă lucrezi împreună cu studiile, orele tale de lucru sunt limitate. Puteți lucra doar pentru o medie de 25 de ore pe săptămână în timpul trimestrului universitar. Numărul de ore de lucru nu este limitat la nivel săptămânal. Aceasta înseamnă că îți poți ajusta programul de lucru săptămânal pe parcursul trimestrului universitar, atâta timp cât lucrezi în medie 25 de ore pe săptămână.

Puteți lucra fără restricții în momentele în care instituția dvs. de învățământ nu oferă instruire, adică în timpul sărbătorilor de vară și de Crăciun.

De asemenea, vă puteți finaliza teza într-o companie sau puteți participa la cursuri practice. În aceste contexte, programul de lucru nu este limitat.

Ore pe săptămână

25

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.