Keystone logo
Regatul Unit

Studiu Nivel Licenţă în Regatul Unit 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  628
 • Ponderea utilităților

  83
 • Abonament la internet

  35
 • Transport local

  79

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  8
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  5

Cerințe pentru Viză

Viza pentru studenți de nivel 4 (general) a fost înlocuită cu așa-numita „Rută pentru studenți”. Ruta pentru studenți este noua viză pentru studenți a Regatului Unit, care va fi disponibilă și pentru cetățenii SEE, care, înainte de Brexit, nu aveau nevoie de viză pentru a studia în Marea Britanie.

Traseul studenților (cu vârsta peste 18 ani)

Traseul pentru studenți pentru copii (cu vârste între 4 și 17 ani, care a înlocuit Viza pentru studenți pentru copii de nivel 4)

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Traseul studenților

Preț și valută

GBP 348

Taxele actuale pentru viza de student din Marea Britanie sunt:

 • 348 GBP dacă aplicați din afara Regatului Unit.
 • 475 GBP dacă solicitați extinderea sau trecerea la o viză de student din interiorul Regatului Unit.

Cine poate solicita viza?

Oricine intră în țară pentru studii trebuie să solicite o viză de student dacă intră după 1 ianuarie 2021. Aceasta include cetățenii UE/SEE care anterior nu aveau nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit pentru studii. Va trebui să atingeți 70 de puncte în Sistemul bazat pe puncte, care măsoară dacă îndepliniți cerințele pentru a studia în Marea Britanie. Aceasta include:

 • Ați fost acceptat într-o instituție aprobată?
 • Aveți resurse financiare pentru a vă finanța șederea în Marea Britanie?
 • Ești priceput în engleză?
 • Cursul dumneavoastră îndeplinește cerințele cursului?

Cei care vor absolvi o instituție de învățământ britanică până și după vara 2021 vor putea aplica pentru viza postuniversitară, permițându-le să lucreze/căută de lucru în Marea Britanie timp de până la 2 ani.

Unde puteți face cererea?

Centrul de solicitare a vizelor din Regatul Unit / Online

Puteți solicita o viză de student în Regatul Unit la centrul de solicitare a vizei din Regatul Unit din țara dvs. de origine. Puteți găsi o listă a centrelor de solicitare a vizelor din Marea Britanie din întreaga lume aici: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

De asemenea, puteți solicita o viză de student din Regatul Unit online prin intermediul site-ului web al Serviciului de Vize și Imigrare al Ministerului de Interne din Regatul Unit. Puteți începe aici: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

website:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Cum se face cererea?

Pentru a obține o viză de student în Regatul Unit, mai întâi va trebui să fiți acceptat la un curs. Pentru majoritatea cursurilor, va trebui, de asemenea, să dovediți că înțelegeți limba engleză la nivelul cerut.

Procesul de solicitare a vizei de student din Regatul Unit diferă ușor în funcție de tipul de viză de student din Regatul Unit pentru care solicitați.

Pentru cererea dvs. de viză de student în Regatul Unit, va trebui să furnizați următoarele:

 • pașaport sau act de identitate de călătorie
 • dovada că vă puteți acoperi cursul și costurile de trai
 • dovada consimțământului părintelui sau tutorelui dacă aveți sub 18 ani
 • dovada de acceptare la curs
 • dovada plății suprataxei de sănătate

În funcție de țara dvs. de origine, este posibil să aveți nevoie și de un test de tuberculoză.

Când ajungeți în Regatul Unit, poate fi necesar să vă înregistrați viza de student din Regatul Unit la poliție. Ar trebui să primiți informații despre dacă trebuie să vă înregistrați cu autocolantul pentru viza de student din Regatul Unit sau scrisoarea de la Ministerul de Interne al Regatului Unit. De asemenea, va trebui să solicitați un permis de ședere biometric dacă stați în Regatul Unit mai mult de 6 luni.

Când trebuie să aplicați?

Puteți solicita o viză de student cu până la 6 luni înainte de începerea cursurilor. Timpul de procesare a vizei de student din Regatul Unit variază în funcție de locul din care aplicați, dar, în general, veți primi o decizie în termen de 3 săptămâni dacă aplicați din afara Regatului Unit și în termen de 8 săptămâni dacă aplicați în Regatul Unit.

Durata vizei generale de student depinde de durata cursului dvs. și puteți solicita prelungirea acestuia dacă doriți să rămâneți în Marea Britanie pentru a lucra sau pentru a urma studii ulterioare. Viza de student Copil este valabilă pe durata cursului, până la maximum 6 ani, și poate fi prelungită. Durata vizei de student pe termen scurt nu poate depăși durata cursului dumneavoastră și nu poate fi prelungită.

Timp de procesare

3 Weeks

Oportunități de lucru

Studenților internaționali li se permite să lucreze cu studii în Marea Britanie, în anumite condiții. Tipul de muncă pe care o poți face va depinde de ceea ce înveți și dacă vei lucra în timpul perioadei școlare sau în pauze.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Principalele motive pentru refuzul vizei de student sunt:

 1. Documente lipsă sau incorecte;
 2. Nerespectarea cerințelor financiare;
 3. Format incorect de document.