Keystone logo
Norvegia

Studiu Nivel Licenţă în Norvegia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  546
 • Ponderea utilităților

  64
 • Abonament la internet

  48
 • Transport local

  68

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  11
 • Bilet de cinema

  13
 • Pint de bere locală

  9

Cerințe pentru Viză

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de student (permis de rezidență pentru studenți)

Preț și valută

USD 650

Taxa de procesare a vizei de student norvegiană este de aproximativ 650 USD. Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Dacă veniți dintr-una dintre țările nordice (Suedia, Finlanda, Danemarca, Islanda) nu va trebui să solicitați un permis de ședere. Cu toate acestea, dacă intenționați să studiați în Norvegia mai mult de șase luni, trebuie să vă prezentați la un birou fiscal din Norvegia pentru o verificare a actului de identitate și să raportați mutarea în Norvegia.

Dacă veniți din țări din zona UE/SEE/AELS, puteți studia în Norvegia până la 90 de zile fără a solicita un permis de ședere pentru studenți. Cu toate acestea, va trebui să solicitați un permis de ședere pentru studenți pentru sejururi de peste 90 de zile, deja în Norvegia.

Dacă veniți din afara zonei UE/SEE/AELS, trebuie să solicitați un permis de ședere pentru studenți înainte de a veni în Norvegia.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau Consulatul Norvegiei

După ce ați primit scrisoarea de admitere, trebuie să contactați cea mai apropiată ambasada sau consulatul Norvegiei pentru informații despre procedura de solicitare a permisului de studii și să aplicați din țara dvs. de origine.

În timp ce unii candidați pot aplica online din Norvegia sau prin intermediul unei ambasade norvegiene, majoritatea studenților vor trebui să predea un formular de cerere pe hârtie la cea mai apropiată ambasadă sau consulat norvegian.

website:

Cum se face cererea?

Când înmânați formularul de cerere de permis de ședere pentru studenți, trebuie să furnizați și pașaportul, împreună cu alte documente necesare. Va trebui să trimiteți:

 • Dovada admiterii la un program de învățământ cu normă întreagă aprobat
 • Un formular de cerere completat
 • Chitanța achitării taxei de înscriere
 • Două fotografii recente de dimensiunea pașaportului cu un fundal alb
 • Dovada fondurilor financiare suficiente pentru întreaga perioadă de studiu, inclusiv fonduri pentru a sprijini orice familie însoțitoare, care ar trebui să fie într-un cont bancar norvegian (poate fi dificil să deschizi un cont într-o bancă norvegiană fără un număr personal norvegian, astfel încât să poți de obicei depuneți suma necesară într-un cont creat de instituția dumneavoastră de învățământ). Trebuie să dovediți că aveți acces la 116.369 NOK pentru fiecare an universitar (10 luni), adică aproximativ 14.350 USD. Dacă șederea este finanțată prin burse, împrumuturi pentru studenți sau alte finanțări publice din țara de origine, cererea trebuie să însoțească documentație valabilă.
 • Dovada că aveți unde să locuiți (cum ar fi o casă, un apartament, un pat sau o cameră într-o casă de reședință)
 • Dovada că veți părăsi Norvegia la expirarea permisului de ședere (de obicei sub forma unui bilet dus-întors)
 • Lista de verificare a documentelor UDI (Directia Norvegiană de Imigrare) completată și semnată, pe care ar trebui să o tipăriți și să o predați împreună cu celelalte documente ale dvs.

Când trebuie să aplicați?

Timpul de procesare a permiselor de ședere pentru studenți va varia și poate dura aproximativ două luni, de aceea este recomandabil să aplicați de îndată ce puteți.

Durata vizei dvs. de student depinde de durata programului dvs. de studii. Permisul dvs. de ședere pentru studenți poate fi reînnoit prin portalul de aplicații în Norvegia online cu cel puțin o lună înainte de data expirării. Pentru a vă reînnoi permisul de muncă, trebuie să contactați separat UDI și să prezentați dovada că ați făcut progrese satisfăcătoare studiind în Norvegia.

Timp de procesare

2 Months

Oportunități de lucru

Când primiți un permis de ședere pentru studenți pentru Norvegia, vi se acordă și permisiunea de a lucra cu jumătate de normă timp de până la 20 de ore în fiecare săptămână în timp ce studiați și cu normă întreagă în timpul vacanțelor universitare.

De asemenea, puteți solicita un permis de muncă cu normă întreagă pentru o perioadă limitată dacă puteți dovedi că munca este relevantă pentru educația dvs. sau că este necesar pentru admiterea pentru continuarea educației în cadrul aceleiași opțiuni de program - Ar trebui să aveți o ofertă concretă de angajare în acest sens.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.