Keystone logo
Suedia

Studiu Nivel Licenţă în Suedia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  428
 • Ponderea utilităților

  30
 • Abonament la internet

  28
 • Transport local

  74

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  8
 • Bilet de cinema

  13
 • Pint de bere locală

  6

Cerințe pentru Viză

 1. Viză de scurtă ședere - dacă veniți în Suedia pentru mai puțin de trei luni.
 2. Viză de lungă ședere de tip D (Permis de rezident pentru studii) - dacă intenționați să rămâneți în Suedia mai mult de trei luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de scurtă ședere; Viză de lungă ședere tip D

Preț și valută

SEK 1000

Taxa de solicitare a vizei de student este în prezent de 1000 SEK.

Cine poate solicita viza?

Cetățenii din UE/SEE/comitate nordice pot locui și studia în Suedia fără permis de ședere sau viză.

Cetăţenii Elveţiei trebuie să solicite o viză dacă studiul lor durează mai mult de trei luni. Cu toate acestea, ei își pot începe studiile imediat după sosirea în Suedia sau pot aplica înainte de anunțarea admiterii la universitate.

Studenții care sunt cetățeni ai țărilor din afara UE sau SEE și doresc să studieze în Suedia vor avea nevoie de o viză de student sau un permis de ședere. Dacă intenționați să rămâneți în Suedia pentru mai puțin de trei luni, veți avea nevoie de viză în cazul în care nu sunteți cetățean al uneia dintre acele țări care sunt scutite de obligația de a viza în Suedia. Dacă cursul tău de studii va dura mai mult de trei luni, vei avea nevoie de un permis de ședere pentru a intra și a studia în Suedia.

Pentru a fi eligibil pentru un permis de ședere, trebuie să fi fost admis la studii cu normă întreagă într-un program sau curs care necesită să fii prezent la universitate sau colegiu universitar.

Unde puteți face cererea?

Online / Ambasada sau consulatul Suediei

După finalizarea procesului de solicitare a vizei online, trebuie să faceți o programare la ambasada sau consulatul Suediei pentru un interviu, să fiți fotografiat și să vă luați amprentele și să primiți cardul de ședere.

website:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Cum se face cererea?

Pentru a solicita un permis de ședere pentru studii, va trebui să:

 • Plătiți prima rată a taxei de școlarizare.
 • Pregătiți-vă documentația justificativă. Acestea includ copii ale pașaportului și ale scrisorii dvs. de admitere, precum și demonstrarea faptului că vă puteți întreține financiar în timpul perioadei de student în Suedia. Dacă veți rămâne în Suedia mai puțin de un an, veți avea nevoie și de dovada asigurării complete de sănătate.
 • Trimiteți cererea online.
 • Plătiți taxa de aplicare.

Puteți găsi o prezentare completă a documentației necesare aici: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Când trebuie să aplicați?

Întrucât procesul de solicitare a permiselor de ședere poate fi îndelungat, ar trebui să aplicați imediat ce ați primit notificarea de admitere. Timpul actual de așteptare pentru un permis de ședere pentru studii este de trei luni sau mai mult, așa că asigurați-vă că depuneți cererea cât mai curând posibil după achitarea primei rate a taxei de școlarizare. O cerere pe hârtie durează mult mai mult decât o aplicație online, așa că aplicați online, dacă este posibil.

Vizele și permisele de ședere pentru studenții internaționali în Suedia depind de durata cursului dumneavoastră de studiu.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

În calitate de cetățean al UE, aveți dreptul de a lucra în Suedia fără permis de muncă.

Cetăţenii din afara UE/SEE vor avea nevoie de un permis de muncă. Angajatorul din Suedia va solicita un permis de muncă în numele dumneavoastră.

Ai voie să lucrezi fără restricții orare, dar ești sfătuit să nu-ți neglijezi studiile. Va trebui să dovediți că ați făcut progrese în studii și să arătați rezultate academice satisfăcătoare.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.