Keystone logo
Statele Unite ale Americii

Studiu Nivel Licenţă în Statele Unite ale Americii 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  944
 • Ponderea utilităților

  65
 • Abonament la internet

  65
 • Transport local

  64

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  5

Cerințe pentru Viză

1) Viză F - Acest tip de viză este pentru studenții internaționali care intenționează să urmeze o diplomă academică la un colegiu sau o universitate acreditată din SUA sau să studieze limba engleză la o universitate sau un institut de limbă engleză intensivă. Există trei tipuri de viză F:

 • Vize F-1 pentru studenții cu normă întreagă;
 • Vize F-2 pentru persoanele aflate în întreținerea deținătorilor de viză F-1 (soție și copii necăsătoriți cu vârsta sub 21 de ani, inclusiv cuplurile căsătorite de același sex);
 • Vize F-3 pentru „navetiștii de frontieră” – studenți mexicani și canadieni care locuiesc în țara lor de origine în timp ce frecventează o școală cu normă parțială sau întreagă în SUA.

2) Viză M – Acest tip de viză este pentru studenții internaționali care doresc să se angajeze în studii sau formare profesională sau non-academică la o instituție din SUA. Există trei tipuri de viză M:

 • Vize M-1 pentru studenții care se angajează în studii profesionale sau non-universitare;
 • Vize M-2 pentru persoanele aflate în întreținerea deținătorilor de viză M-1;
 • Vize M-3 pentru „navetiștii de frontieră” ca în vizele F-3, dar pentru studii profesionale sau non-universitare.

3) Viza J – Acest tip de viză este pentru vizitatorii de schimb internațional care participă la programe în SUA care promovează schimbul cultural. Toți solicitanții trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate ale programului în cauză și să fie sponsorizați de un sector privat sau de un program guvernamental. Deținătorii de vize J stau de obicei în SUA pentru o perioadă scurtă de timp, poate unul sau două semestre. Deținătorii de viză J-1 vor trebui să se întoarcă în țara lor de origine timp de cel puțin doi ani la sfârșitul programului de schimb de vizitatori. Există două tipuri de viză J:

 • Vize J-1 pentru studenții de schimb într-un program relevant de schimb;
 • Vize J-2 pentru persoanele aflate în întreținerea deținătorilor de viză J-1.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

viza F; viza M; Viza J

Preț și valută

USD 200

Trebuie să plătiți taxa SEVIS (200 USD), care suportă costul sistemului informatic utilizat pentru a vă înregistra șederea în SUA. Accesați https://fmjfee.com/index.html pentru a plăti taxa și asigurați-vă că imprimați o copie a chitanței și o aduceți la interviul pentru viză. Trebuie să plătiți taxa SEVIS cu cel puțin trei zile înainte de data interviului pentru viză.

De asemenea, va trebui să plătiți o sumă suplimentară de 160 USD pentru taxa de solicitare a vizei în țara dumneavoastră la Ambasada sau Consulatul SUA sau la o bancă desemnată de Ambasada.

Cine poate solicita viza?

Toți studenții internaționali care vin să studieze în SUA trebuie să solicite o viză F, Visa J sau Viza M.

Unde puteți face cererea?

Pe net

Fiecare ambasada SUA are un site web care oferă instrucțiuni despre cum să faceți o programare pentru un interviu pentru viză și alte informații despre procesul de solicitare a vizei.

website:http://www.usembassy.gov/

Cum se face cererea?

 1. În primul rând, școala sau universitatea dvs. vă va trimite un formular care confirmă că ați fost acceptat la o instituție autorizată de Serviciul de Cetățenie și Naturalizare din SUA (USCIS) să înscrie studenți neimigranți.
 2. În al doilea rând, va trebui să faceți o programare pentru un interviu pentru viză și să plătiți unele taxe necesare.
 3. În al treilea rând, Statele Unite folosesc un nou formular de cerere de viză pentru non-imigrant, DS-160, care ar trebui completat online. Acest formular înlocuiește toate celelalte forme.
 4. În al patrulea rând, pregătiți-vă pentru interviul pentru viză. Este esențial să solicitați viza cu mult timp înainte, deoarece acest lucru vă va oferi timp suplimentar dacă există întârzieri la ambasadă sau dacă doriți să contestați o decizie în cazul unei respingeri. Ceea ce porți este important, iar ținuta de afaceri este potrivită.

Documentele necesare pentru interviul pentru viză pot include:

 • Pașaport valabil cel puțin șase luni după perioada de ședere în SUA. De asemenea, poate fi necesar să aduceți toate pașapoartele actuale și vechi.
 • Formularul SEVIS I-20 sau DS-2019 semnat (inclusiv formularele individuale pentru soț/copii)
 • Formularul DS-7002 (doar pentru solicitanții de viză J-1 stagiar și intern)
 • Chitanța taxei SEVIS
 • Pagina de confirmare a aplicației DS-160 cu cod de bare și numărul de identificare al aplicației
 • Chitanța de confirmare a plății taxei MRV
 • Copie tipărită a scrisorii de programare a interviului pentru viză
 • 1-2 fotografii în formatul explicat în cerințele de fotografie.

De asemenea, ar trebui să fiți pregătit să furnizați următoarele documente:

 • Au participat stenograme și diplome de la instituțiile anterioare
 • Scoruri de la testele standardizate cerute de instituția de învățământ, cum ar fi TOEFL, LSAT, GRE, GMAT etc.
 • Dovezi financiare care arată că dumneavoastră sau sponsorul dumneavoastră (de exemplu, părinții sau un sponsor guvernamental) aveți suficiente fonduri pentru a vă acoperi cheltuielile de școlarizare, de călătorie și de trai pe durata șederii dumneavoastră în SUA.

De asemenea, puteți aduce o listă scrisă separată a tuturor angajatorilor și școlilor dvs. anteriori pe care le-ați frecventat pentru referință.

Când trebuie să aplicați?

Aplicarea pentru o viză de student din SUA poate fi un proces lung, așa că asigurați-vă că începeți să vă pregătiți cu mult înainte - cu cel puțin trei până la cinci luni înainte de începerea cursului. Vizele pentru studenți pot fi eliberate cu până la 120 de zile înainte de data din formularul dumneavoastră I-20. Vizele pentru vizitatori de schimb pot fi emise oricând înainte de data de pe DS-2019.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

Vizele F1 și J1 permit posibilitatea de angajare în SUA în timpul șederii dumneavoastră, în timp ce viza M1 nu. Studenții cu vize F-1 pot lucra în campus timp de 20 de ore pe săptămână sau mai puțin. Studenții care doresc să lucreze mai mult timp și în afara campusului trebuie să obțină autorizație prealabilă de la USCIS. Deținătorii de viză J-2 pot solicita autorizație de muncă de la USCIS. Deținătorii de vize F-2 și M nu au voie să lucreze și trebuie să obțină o viză de muncă adecvată dacă își caută un loc de muncă.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cel mai obișnuit motiv pentru care o cerere de student sau vizitator de schimb să fie respinsă este că persoana care solicită viză nu a dovedit ofițerului de viză că se va întoarce în țara lor când își va termina studiile în SUA. Dacă vi se refuză viza poate exista ceva ce puteți face pentru a anula refuzul și puteți contesta decizia. În cele mai multe cazuri, va trebui să furnizați documentație suplimentară care nu a fost prezentată împreună cu cererea inițială.