Keystone logo
© Academy of Film, Art and Design
Academy of Film, Art and Design

Academy of Film, Art and Design

Academy of Film, Art and Design

Introducere

Academy of Film, Art and Design este o academie de elită, care educă studenții pe bază de teorie și experiment creativ, sub supravegherea individuală a echipelor didactice formate din profesori din cele mai bune universități din Polonia, precum și practicieni recunoscuți în domeniu. Ideea de a crea o academie bazată pe experiențele de viață reale și pe o conștientizare a schimbărilor din domeniu, a condus la crearea singurei academii din Polonia care să prezinte o structură organizațională atât de unică și o înțelegere atât de contemporană a educației pentru viitor. Atunci când îi întâmpină pe studenți la sediul său din istoricul Palat Scheibler, Școala le oferă facilități care includ ateliere și săli de curs dotate cu echipamente de specialitate de ultimă generație, o sală de cinema, o bibliotecă și o galerie de expoziții.

Academy of Film, Art and Design din Łódź a fost fondată în 1989 de către prof. Jerzy Derkowski, care a rămas ca rector până în 2018. El este acreditat de Comisia poloneză de acreditare pentru toate domeniile de studiu. Academia este situată în cartierul istoric al orașului „Księży Młyn”, lângă Școala de Stat de Film, Televiziune și Teatru „Filmówki”, Muzeul de Cinematografie, o divizie a Muzeului de Artă și, de asemenea, Muzeul Cărții. Academy of Film, Art and Design oferă educație atât la nivel profesional (BA, BE, BS) și la nivel de master (diplome de masterat suplimentare și uniforme), precum și la nivel postuniversitar, cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă.

Academy of Film, Art and Design a fost prima academie privată din Polonia care a primit o licență pentru a oferi cursuri de arhitectură, arhitectură interioară, design și film, televiziune și fotografie. Este una dintre cele trei universități din Polonia și singura privată, care poate elibera un master în film, televiziune și fotografie. Academia conduce, de asemenea, un studio postuniversitar de actorie la Departamentul de Film și Fotografie.

Academia este, de asemenea, a treia academie din țară cu un departament independent de design - un domeniu înscris pe Lista oficială a obiectivelor de știință și învățământ superior, ca unul dintre cele zece domenii majore de studiu cheie pentru dezvoltarea economiei poloneze. În prezent, este singura academie din Polonia care oferă o gamă atât de largă de specialități în domeniul designului.

Academia oferă personal științific și didactic de înaltă calificare care predă o gamă largă de studii în ateliere moderne, bine echipate, care includ un studio specializat de film și fotografie, pregătind studenții pentru viitoarele cariere în domeniile design, producție și cercetare științifică.

Locații

  • Łódź

    Academy of Film, Art and Design ul. Targowa 65, 90-324, Łódź

Întrebări