Keystone logo
ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

Introducere

Școala de bijuterii contemporană Alchimia este regizată de Lucia Massei. Programele BFA și AMF de doi ani, expansive , au fost dezvoltate pe mai mult de un deceniu de experiență, în strânsă colaborare cu o echipă de profesori și consultanți internaționali, toți liderii în domeniile lor creative.

Obiectivul lui Alchimia este de a învăța elevii să își exprime creativitatea prin bijuteriile contemporane, dezvoltând abilități tehnice și teoretice de înaltă calitate. Prin adoptarea evoluțiilor tehnologice ale timpului nostru și a celor mai experimentale tendințe culturale, Alchimia îi încurajează pe elevi să-și sporească talentele. Concentrarea sa se bazează pe revizuirea și adoptarea tehnicilor tradiționale și a materialelor selectate cu atenție, combinate cu abordări experimentale și inovatoare de proiectare, predarea elevilor cum să transforme ideile și căile de cercetare în bijuterii și obiecte de design și cum să acceseze contextul de lucru.

Elevii din Alchimia sunt instruiți și instruiți de o echipă de experți în bijuterii, design și arte vizuale. În timp ce își folosesc propriile experiențe ca referință, profesorii predau tehnici, tendințe și evoluții în domeniul bijuteriilor contemporane și apariția propunerilor în creativitatea personală oferind îndrumare și evaluare adaptate pe parcursul anilor universitari ai studenților.

Vederea lui Alchimia

Decalogul lui Alchimia:

Îmbinarea tradiției și inovării

Primul nostru obiectiv, sau mai bine, misiunea noastră, este de a stăpâni, de a păstra și de a răspândi tehnicile tradiționale - în special cele legate de patrimoniul cultural italian - pentru a le dezvolta, transforma și îmbina în gândirea și cultura contemporană. Credem că nu poate exista nicio inovație adevărată fără cunoașterea a ceea ce a apărut înainte. Tradiția și inovația, precum mintea și mână, trebuie să se mute împreună.

Atenție constantă la pedagogie

Acest aspect deosebit este esențial pentru munca noastră și putem spune cu mândrie că am dezvoltat o metodă specială "Alchimia" bazată pe o organizare eficientă, un mediu care valorizează munca grea, precum și o atmosferă familiară și o curriculum familiar care echilibrează cunoștințele teoretice și cunoștințele de bază, pe experiență. Ceea ce oferim și căutăm este o pluralitate de perspective și îmbogățire mereu prezentă în ceea ce privește conținutul și metodele de predare.

Calitatea cadrelor didactice

Profesorii noștri reprezintă cei mai buni dintre școlile diferite, atât italieni cât și internaționali, și îi transmit studenților nu numai abilitățile tehnice, ci și pasiunea și dedicarea lor, ceea ce este condiția esențială pentru asigurarea unui nivel excelent de predare și unicitatea țesute în fiecare curs. Acest lucru poate fi simțit și văzut atât din interiorul școlii, cât și din exterior prin rezultatele sale creative.

Îngrijirea studenților

Relația noastră cu cei care frecventează școala, indiferent de tipul și durata cursurilor la care au ales să participe, este întotdeauna caracterizată prin acordarea unei atenții deosebite calităților individuale pe care le încurajăm să le exprimăm. Credem că numai prin dezvoltarea potențialului individual al fiecăruia, precum și a culturii, elevii noștri (care provin din întreaga lume) pot construi în mod eficient o carieră originală în viitor.

Cercetare și experimentare

Deoarece abordarea noastră se caracterizează printr-o tensiune permanentă spre auto-reînnoire, cercetarea face parte din fiecare aspect și activitate a școlii, de la experimentarea materialelor la reflecția constantă asupra diferitelor "forme", de la procesele de fabricație până la îmbunătățirea predării noastre metode și, într-un sens mai larg, al coaching-ului nostru. Rezultatele sunt atât de importante - după cum au confirmat multe premii internaționale - că intenționăm să instituim un departament dedicat exclusiv inovării și cercetării în viitor.

Domeniul internațional

Rădăcinile noastre metaforice, precum și rădăcinile noastre fizice, sunt adânc în inima Florenței, capitala Renașterii italiene și moștenitorul moștenirii sale provocatoare în bijuterii, dar și ele sunt transformate în exterior, împingându-ne să ne întărim colaborările cu instituțiile răspândit pe continente. Acest lucru se datorează faptului că noi credem că numai prin cunoașterea reciprocă și prin schimbul între diferite culturi, care nu ar trebui să se limiteze la domeniul artelor, putem înțelege cine suntem și atingem inovația în lucrurile pe care le alegem. Profesorii și membrii personalului nostru, precum și studenții noștri, provin din întreaga lume și este, de asemenea, mulțumit de faptul că "limba noastră" a dobândit o identitate atât de distinctivă și puternică.

Contaminare

Într-o perioadă ca a noastră, caracterizată printr-o specializare sectorială marcată, precum și multe granițe artificiale (cum ar fi cele reluate ciclic între artă și artizanat), unde există o serie de subdiviziuni (adesea fictive) în fiecare disciplină, cursurile noastre integrează în mod sistematic elemente de conceptualizare pentru a elimina aceste bariere atât din punct de vedere al aplicării tehnice, cât și al dezvoltării structurale.

Independenţă

Autonomia și libertatea de orice condiționare, chiar condiționarea birocratică, fac parte din ADN-ul școlii. De-a lungul timpului, ne-am confruntat cu opțiuni privind mai multe opțiuni care ar fi schimbat semnificativ dimensiunea și structura școlii, dar pentru noi a fost pur și simplu o chestiune de confirmare (și așa va fi și în viitor) o alegere precisă. Este o alegere pe care o considerăm crucială pentru a ne asigura că un amestec de tensiune teoretică și pragmatism, profesionalism și unitate creativă, despre care credem că este cea mai mare putere a noastră.

Viziune

Viziunea noastră este ideea de a structura din ce în ce mai mult Alchimia ca un loc care promovează și diseminează mijloace creative de producție și de învățare, cu un picior în artă (în sensul cel mai larg) și unul în cercetarea tehnică și tehnologică (inclusiv aplicațiile industriale); pe scurt, o legătură permanentă între lumi deseori considerate a fi îndepărtate (dintr-o perspectivă geografică, sectorială, profesională și artistică), dar care se pot completa reciproc.

Pasiune

Este cuvântul cheie, sinteza unui singur cuvânt, al filosofiei școlare și instrumentul indispensabil pentru realizarea fiecăruia dintre obiectivele sale. Credem cu tarie ca unul dintre putinele raspunsuri posibile la o criza care se refera la intregul model socio-economic este o modalitate diferita de intelegere a muncii, in acelasi timp veche si moderna, un amestec de empatie pentru oamenii care lucreaza cu noi, au dragostea pentru a face lucrurile în mod corespunzător și aspira la o îmbunătățire constantă. Asta înseamnă pasiune, elementul intangibil dar tangibil care determină succesul lui Alchimia, care cuprinde atât dimensiunea designului, cât și dimensiunea etică. Este prioritatea noastră să transmitem acest lucru studenților noștri.

Locații

  • Florence

    Piazza Piattellina 3/r, 50124, Florence

Întrebări