Keystone logo
Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Introducere

Universitatea de Stat din Amazonas (UEA) este o universitate publică, autonomă în politica sa educațională, a cărei misiune este promovarea educației, dezvoltarea cunoștințelor științifice, în special despre Amazon, împreună cu valorile etice capabile să integreze omul în societate și să îmbunătățească calitatea resurselor umane existente în regiunea în care operează.

Activitățile academice au început la 3 august 2001 și, la 30 iunie 2005, a absolvit prima clasă, cu 7.150 de elevi din cursul Normal Superior al Programului de formare a profesorilor (Proforma) - un proiect care a câștigat premiul Obiectivelor Mileniului și numit de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (Unesco) ca model care trebuie urmat de alte țări.

UEA are peste 25.000 de studenți înscriși în mod regulat la cursuri universitare și postuniversitare. Este cea mai mare universitate multicampus din țară, adică este instituția de învățământ superior braziliană cu cel mai mare număr de unități care alcătuiesc componența sa. În structura sa sunt cinci unități academice din capitală (școli superioare); șase centre de studii superioare și 13 centre de învățământ superior din interiorul statului.

În plus față de cursurile universitare, acestea fiind cursuri de licență, licență și tehnologie, Universitatea își concentrează eforturile de extindere a ofertei de cursuri postuniversitare în cele mai diverse domenii de cercetare. În prezent, instituția are 286 de cursuri, dintre care 64 sunt regulate și 22 de oferte speciale, numărate de municipalitatea ofertei, și 68 de cursuri numărate prin nomenclatoare. UEA oferă, de asemenea, 64 de cursuri postuniversitare Lato Sensu (specializare), 15 cursuri de masterat și cinci cursuri de doctorat (Stricto Sensu), în plus față de opt cursuri Minter și Dinter (masterate interinstituționale și programe de doctorat).

În domeniul extinderii, cea mai mare universitate multicampus din țară are o varietate importantă de acțiuni, programe și proiecte. Toate acestea sunt realizate în vederea promovării politicii instituționale de extindere a universității și a satisfacerii nevoilor societății, prin cunoștințe științifice și tehnologice. La aceasta se adaugă sprijinul și încurajarea acțiunilor de sprijinire a comunității universitare UEA, care urmărește integrarea și bunăstarea studenților și a funcționarilor publici.

Locații

  • Platô do Piquiá

    Rua Bloco Um e Três,4-40, 69850-000, Platô do Piquiá

    Întrebări