Keystone logo
AUB – Mediterraneo

AUB – Mediterraneo

AUB – Mediterraneo

Introducere

Universitatea Americană din Beirut – Mediterraneo din Pafos, Cipru, un campus dublu al Universității Americane din Beirut (AUB) din Beirut, Liban. AUB își bazează filozofia, standardele și practicile educaționale pe modelul american de arte liberale de învățământ superior. Universitatea încurajează libertatea de gândire și de exprimare și caută să absolve bărbați și femei dedicați gândirii creative și critice, învățării pe tot parcursul vieții, integritate personală, responsabilitate civică și leadership.​

AUB operează în conformitate cu o carte acordată de Departamentul de Educație al Statului New York (NYSED), care înregistrează programele de studii ale universității. Toate departamentele și programele de la AUB Mediterraneo sunt acreditate de Agenția Ciprului de Asigurare a Calității și Acreditare a Învățământului Superior (CYQAA).

Pentru a servi mai bine oamenii din Liban, din regiune și din Sudul Global, Universitatea Americană din Beirut (AUB) devine o universitate mai globală, mai diversă și mai incluzivă. Viziunea globală AUB, care a fost dezvoltată pe parcursul a trei ani cu părțile interesate din întreaga instituție și aprobată de Consiliul de administrație în iunie 2020, va asigura succesul, relevanța și sustenabilitatea viitorului AUB pentru generațiile viitoare. Este o viziune de anvergură, ambițioasă și foarte interesantă a unei universități americane globale:

Ancorat în Beirut, Liban cu:

 • Birouri în America de Nord ​
 • Campusuri în afara Libanului
 • O prezență AUB Online extinsă și
 • Hub-uri în Africa​

La 8 aprilie 2022, Universitatea Americană din Beirut a sărbătorit un eveniment de hotar în realizarea viziunii globale AUB: semnarea acordului cu Municipalitatea Pafos din Cipru pentru înființarea Universității Americane din Beirut – Mediterraneo, primul campus al AUB în afara Liban.

AUB Mediterraneo este aprobat de Comisia Statelor de Mijloc pentru Învățământul Superior (MSCHE) ca un campus filial al Universității Americane din Beirut. Toate departamentele și programele de la AUB Mediterraneo sunt acreditate de Agenția Cipriotă de Asigurare a Calității și Acreditare a Învățământului Superior (CYQAA).​​ Vom primi studenți la AUB Mediterraneo în anul universitar 2023-24 și intenționăm să extindem corpul studențesc la 2.000 de studenți în decurs de 10 ani. În 2023-2024, Facultatea de Arte și Științe a AUB, Școala de Afaceri Suliman S. Olayan și Facultatea de Inginerie și Arhitectură Maroun Semaan vor oferi programe de licență și postuniversitare în filosofie, politică și economie (BA); psihologie (BS); informatică (BS); inginerie industrială (BS); management ingineresc (MS); administrarea-managementul afacerilor (BBA); și analiză de afaceri (MS). Vom oferi programe academice suplimentare în anii următori.​​

Misiune si viziune

​​​​Viziunea

Universitatea Americană din Beirut – Mediterraneo aspiră să fie un centru de schimb de cunoștințe și de creare care conduce progresul social, de mediu și tehnologic prin oferte educaționale de ultimă generație și de pionierat, cercetare de ultimă oră și creare de cunoștințe și o comunitate de impact serviciu.

Misiune

Universitatea Americană din Beirut – Mediterraneo este un campus dublu al Universității Americane din Beirut și, ca atare, aduce peste 150 de ani de experiență în învățământul superior și cercetare în Europa.

Cu modelul său de arte liberale de învățământ superior și oportunități de învățare experiențială, sprijinul său pentru cercetarea de ultimă oră și orientarea sa către serviciul comunitar, își propune să pregătească gânditori critici, lideri globali, inovatori și cetățeni globali responsabili.

Universitatea hrănește învățarea universitară și absolventă, oferind un mediu de învățare inovator, de susținere și incluziv, care încurajează libertatea de gândire, încurajează toleranța și respectă diversitatea. AUB Mediterraneo constituie un centru unic pentru cercetare colaborativă distinsă, comunicare și schimb intercultural de perspectivă, precum și un site pentru creștere intelectuală, profesională, socială și personală.​

Caracteristici Campus

  Burse și finanțare

  Bursa AUB în Europa 10% sau 20% din școlarizare

  Bursa AUB în Europa sărbătorește înființarea Universității Americane din Beirut - Mediterraneo ca primul campus geamăn al AUB din Europa.

  • Studenții care locuiesc și/sau absolvă licee sau universități din, precum și cetățeni ai țărilor din UE, SEE sau Elveția (menționați mai jos) vor primi o bursă care acoperă 20% din costul școlarizării
  • Studenții care locuiesc și/sau absolvă licee sau universități din țări din UE, SEE sau Elveția (enumerate mai sus) vor primi o bursă AUB în Europa care acoperă 10% din costul școlarizării:

  Locații

  • Paphos

   Νεοφύτου Νικολαίδη,65, , Paphos

   Întrebări