Keystone logo
Bilkent University

Bilkent University

Bilkent University

Introducere

Bilkent University

Bilkent University este recunoscută și clasată pe plan mondial ca instituție premier de învățământ superior din Turcia. Bilkent University - prima universitate privată, nonprofit din Turcia - a fost înființată la 20 octombrie 1984 de profesorul İhsan Doğramacı, cu scopul fundamental de a crea un centru de excelență în învățământul superior și cercetare. Denumirea "Bilkent" exemplifică acest obiectiv deoarece este un acronim pentru "bilim kenti": turcă pentru "orașul de învățare și știință". Situat în capitala țării Ankara, o metropolă vibrantă de 5 milioane de locuitori, universitatea servește un centru de activitate academică, socială și culturală.

Bilkent University fost înființată în 1984 ca prima instituție privată, non-profit, de învățământ superior din Turcia. Cu oamenii de știință de renume mondial printre facultățile și facilitățile de top din campusul său, Bilkent atrage mulți dintre cei mai străluciți absolvenți ai liceului din Turcia. Universitatea găzduiește aproape 13.000 de studenți care urmează cursuri în 34 de programe universitare și 58 de programe postuniversitare.

Bilkent University se mândrește cu perspectiva sa cu adevărat internațională. Mediul de instruire de la Bilkent este engleza, iar comunitatea internațională de elevi și studenți constituie o componentă esențială a vieții academice și sociale a universității. Facultatea și instructorii internaționali reprezintă mai mult de un sfert din întregul personal academic, reprezentând 34 de țări diferite. Există un număr tot mai mare de studenți străini cu frecvență întreagă și studenți de schimb din 67 de țări.

Bilkent oferă o atmosferă culturală și socială plină de viață. Campusul de 500 de hectare este la numai 12 kilometri de centrul orașului Ankara, cu acces ușor la parcurile orașului, zone comerciale, activități culturale, muzee și locuri de divertisment. În plus, amplasarea Bilkent în centrul istoric bogat al Anatoliei permite accesul ușor în alte orașe, sate tradiționale, peisaje uimitoare, situri istorice și locuri de mare interes cultural în întreaga țară.

Șeful printre factorii care asigură un nivel ridicat de educație la Bilkent este o facultate implicată activ în cercetare. Ca mentori și instructori, aceștia interacționează cu studenții în sălile de clasă moderne și laboratoarele de ultimă oră, conectate printr-o infrastructură vastă de computere și internet. Bilkent investește în mod activ în noi tehnologii educaționale și de cercetare. Studenții pot participa la proiecte realizate în instalații de înaltă tehnologie, de la centre de nanotehnologie la laboratoare de creare de conținut digital și de editare. Pentru a sprijini succesul academic al elevilor, Bilkent oferă acces nelimitat la laboratoarele de calculatoare non-stop. Biblioteca Bilkent University este cea mai extinsă bibliotecă academică din țară. În plus față de colecția sa vastă de cărți, Biblioteca oferă acces la fața locului și la distanță la reviste și baze de date pentru a satisface nevoile științifice ale studenților și facultății. Bilkent University oferă un mediu bogat și divers pentru învățare și creștere intelectuală.

Vino la Bilkent și descoperi lumea!

Burse și finanțare

Locații

  • Ankara

    Bilkent University

    Întrebări