Licențiat în Gastronomie
Universidad CEU - Cardenal Herrera
Informatie cheie
Locația campusului
Valencia, Spania
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
4 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 12.670 / per year
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Introducere
Centrul Universitar de Gastronomie și Management Culinar (Gasma) este un centru universitar de formare, cercetare și inovare care își propune să dezvolte sectorul gastronomic cu o abordare unică. Gasma își va deschide porțile în septembrie 2014 ca prima instituție de învățământ din Spania care combină Gastronomia și Managementul culinar.
Campusul Gasma are o perspectivă dinamică internațională și dorește să încurajeze un mediu gastronomic care nu este limitat de granițele fizice ale clasei. Campusul întâmpină solicitanții din străinătate și încurajează studenții să efectueze plasamente în companii internaționale. Limba engleză este o parte esențială a calificării.
Gasma are sprijinul academic al Universității CEU-Cardenal Herrera, o instituție cu peste 40 de ani de experiență și cu o serie de campusuri în întreaga regiune Comunidad Valenciana.
Diploma de licență în gastronomie este rezultatul unui studiu social, cultural și de afaceri aprofundat asupra situației actuale a practicii culinare și a modului în care s-a dezvoltat atât în termeni gastronomici, cât și comerciali. Principalele concluzii trase din studiu au fost următoarele:
- Există o tendință în creștere către cerința calificărilor profesionale în sectorul gastronomic. Această abordare profesională înseamnă că formarea este acum necesară într-o serie de domenii tehnice conexe.
- În prezent, gastronomia trebuie văzută dintr-o perspectivă care depășește practica preparării mâncării. Aceasta înseamnă că acum este nevoie de medii de învățare adecvate, care să poată combina cu succes gastronomia și afacerile, gătitul și rentabilitatea investiției.
- Dezvoltarea gastronomiei a dus la implicarea unei serii de probleme științifice și tehnice care în urmă cu doar câțiva ani nu aveau nimic de-a face cu gătitul ca profesie. Trebuie să extindem orizonturile de formare pentru viitorii profesioniști, astfel încât să îi putem echipa cu instrumentele și cunoștințele de care au nevoie pentru a aduce cercetarea și dezvoltarea + ecuația gastronomiei ca factor competitiv în practica lor.
Curriculum
Licența în gastronomie urmărește să doteze studenții cu cunoștințele, abilitățile și abilitățile care le vor permite să atingă excelența în gastronomie combinată cu managementul culinar.
- Gastronomie. Transferarea cunoștințelor despre produsul alimentar și tehnicile culinare, analizând în profunzime natura, originea și trasabilitatea alimentelor și băuturilor și a principiilor care guvernează procesele acestora. Formarea studenților în disciplinele de calitate și siguranță a materiei prime, pregătirea și depozitarea alimentelor, tehnici și procese culinare și alimentație sănătoasă.
- Administrare afaceri. Adoptarea unei abordări practice și aplicate a afacerii ospitalității, cu scopul de a dota studenții cu instrumentele de care au nevoie pentru a înființa proiecte solide de afaceri și pentru a-și proteja viabilitatea financiară. Elevii vor dobândi cunoștințe despre piață și despre cum funcționează aceasta. Cursul include și alte subiecte care aplică cunoștințele contabile și financiare necesare pentru a gestiona cu succes o companie.
- Limbi. Creșterea acestui sector pe piața internațională și perspectivele atractive de a duce proiecte de afaceri la nivel internațional ne determină să punem un accent puternic pe limba engleză ca limbă de lucru de zi cu zi pentru studenții noștri, care au posibilitatea de a-și exersa abilitățile lingvistice în cadrul seminariilor. , munca supravegheată, căutări bibliografice etc. O serie de clase și activități specifice sunt, de asemenea, întreprinse în limba engleză.
- Acest grad include subiecte legate de creativitate, design și tendințe artistice. Aceste cunoștințe de bază oferă studenților șansa de a juca un rol activ în proiecte legate de decorarea și amenajarea interioarelor, precum și de a-și dezvolta propriul aspect distinctiv în ceea ce privește prezentarea alimentelor și decorul interior.
Rezultatul programului
Scopul nostru este să pregătim profesioniști specializați în tehnici culinare și, de asemenea, bine calificați pentru a conduce o unitate de ospitalitate, fie în această țară, fie în străinătate. Aceasta nu este doar o chestiune de a oferi viitorilor bucătari o pregătire completă, obiectivul nostru este să le îmbogățim și să le dezvoltăm talentele profesionale și să le dăm posibilitatea să proiecteze și să gestioneze o afacere gastronomică în întreaga gamă de ospitalitate. Ne instruim studenții pentru a ajunge la cel mai înalt nivel, producând profesioniști care știu să dezvolte planuri de afaceri și să pună în aplicare procese pentru a oferi tipul potrivit de servicii pentru clienții lor țintă.