Keystone logo
Duta Wacana Christian University

Duta Wacana Christian University

Duta Wacana Christian University

Introducere

Înființată în 1985, Duta Wacana Christian University (UKDW) este o dezvoltare ulterioară a Seminarului Teologic Duta Wacana (STT Duta Wacana) fondat în 1962 ca urmare a fuziunii Academiei Teologice Jogjakarta și a Școlii Teologice Bale Wiyata, Malang.

STT Duta Wacana a fost înființată pentru a îmbunătăți calitatea educației pentru miniștrii bisericii. În 1982, STT Duta Wacana sa alăturat Asociației pentru Educație Teologică din Asia de Sud-Est (ATESEA) pentru a-și îmbunătăți calitatea educației. Mai mult, de la această asociație, STT Duta Wacana a primit cea mai mare acreditare din Asia de Sud-Est.

Înființat de cinci sinoduri bisericești, și anume Biserica Creștină Iavaneză (GKJ), Biserica Creștină Indoneziană Java Centrală (GKI Jateng), Biserica Creștină Indoneziană East Java (GKI Jatim), Biserica Creștină East Java (GKJW) și Biserica Evanghelică din Java (GITJ) , în anii următori, STT Duta Wacana a câștigat sprijin de la mai multe sinoduri bisericești, adică Biserica Creștină din Sumba (GKS), Biserica Creștină Indoneziană Java de Vest (GKI Jabar), Biserica Creștină Muria din Indonezia (GKMI), Biserica Creștină Pasundan (GKP), Protestanta S-au alăturat Biserica Creștină din Bali (GKPB), Biserica Protestantă din vestul Indoneziei (GPIB) și Biserica Creștină din Sumatra de Sud (GKSBS).

Locații

  • Yogyakarta

    Yogyakarta, Indonezia

    Întrebări