Keystone logo
Edward Waters College

Edward Waters College

Edward Waters College

Introducere

Edward Waters College (EWC) este, în mod distinct, cea mai veche instituție independentă de învățământ superior din Florida, precum și prima instituție a statului înființată pentru educația afro-americanilor.

Edward Waters College început ca o instituție fondată de negri, pentru negri.

În 1865, după Războiul Civil, Reverendul Charles H. Pearce, un vârstnic președinte al Bisericii Episcopale Metodiste Africane (AME), a fost trimis în Florida de către Episcopul Daniel Alexander Payne. Observând schimbările politice și rapide ale epocii Reconstrucției, Rev. Pearce a recunoscut imediat necesitatea unui minister al educației, deoarece nu s-a făcut încă nicio prevedere pentru educația publică a negrilor nou emancipați din Florida. Ajutat de reverendul William G. Steward, primul pastor AME din stat, Pearce a început să strângă fonduri pentru a construi o școală.

Cu o istorie care începe în zilele întunecate, dar pline de speranță ale Reconstrucției, Edward Waters College astăzi este o dovadă vie, înfloritoare, a puterii educației și a rezistenței instituțiilor de învățământ adânc înrădăcinate. Colegiul continuă să experimenteze triumfurile și provocările caracteristice istoriei sale bogate și viitorul dinamic îndrăzneț către care își propune.

Locații

  • Jacksonville

    Kings Road,1658, 32209, Jacksonville

    Întrebări