Keystone logo
Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG) Licenta in Inginerie Topografie
Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

Licenta in Inginerie Topografie

Belo Horizonte, Brazilia

4 Years

Portugheză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Cuvântul Agrimensura înseamnă inițial măsurarea și delimitarea pământului. Cu toate acestea, munca Inginerului Topometru nu se mai restrânge la teritoriile agricole, domeniul său de acțiune este foarte larg. Topografia este prezentă în mai multe ramuri ale Ingineriei și participarea Inginerului Topograf este esențială în mai multe proiecte, de la planificare până la măsurarea finalizării acestora.

Inginerul Surveyor este calificat să lucreze în companii de inginerie, industrii, sectorul construcțiilor civile, servicii publice și instituții de învățământ și cercetare. În industria grea, Topografia este unul dintre principalele instrumente pentru monitorizarea și controlul structurilor mari, poziționarea precisă a pieselor și mașinilor, cuantificarea depozitelor și monitorizarea producției acestora.

Inginerul Topografist este calificat să obțină și să proceseze date din sondaje topometrice, geodezice, gravimetrice, hidrologice, hidrografice, fotogrammetrice, batimetrice și de imagini. Întocmește hărți și planuri topografice pentru lucrări de infrastructură, procese, ca expert topograf, delimitarea zonelor de conservare a mediului, sisteme de salubrizare, irigații și drenaj, printre alte activități. Închiriază lucrări civile, transport, tuneluri, conducte, proiecte de geometrie a drumurilor, subdiviziuni rurale și urbane, precum și delimitarea și împărțirea acestora. De asemenea, funcționează cu discriminare, împărțirea terenurilor, georeferențierea proprietăților rurale și urbane, sondaje, expertize, evaluări, arbitraje. Monitorizează spațiul fizic în construcția de autostrăzi, căi ferate, căi navigabile, porturi, aeroporturi, tuneluri, mine subterane, conducte, baraje, emite rapoarte și avize tehnice, impunându-se mereu în etică și siguranță.

Odată cu popularizarea tehnologiilor de poziționare globală prin satelit și geoprocesare, Inginerul Topografist și-a văzut munca trecând de la o activitate care nu avea vizibilitate pentru publicul neprofesional, la un produs de consum în masă. Hărțile digitale și trackerele GPS încep să facă parte din viața de zi cu zi a oamenilor în mașini, pe telefoanele mobile, în timpul liber, în sport, în știrile care sunt însoțite de locația mass-media, în interogările de pe internet și în nenumărate alte aplicații. În cele din urmă, tehnologia de ultimă oră a îmbunătățit și a diseminat Ingineria topografică în societate.

Cursul are o durată minimă de patru ani, cu un volum de muncă de 3600 de ore, inclusiv volumul de muncă al stagiului curricular obligatoriu și ACG (Activități complementare de absolvire).

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare