Keystone logo
Faculdade Senai-Cetiqt (SENAI-CETIQT) Licenta in Inginerie Textila
Faculdade Senai-Cetiqt (SENAI-CETIQT)

Licenta in Inginerie Textila

Rio de Janeiro, Brazilia

5 Years

Portugheză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Despre curs și diferențe

Recunoscut cu un grad de excelență, acordat de Ministerul Educației - MEC, cursul pregătește Inginerul Textil, un profesionist care va fi capabil să lucreze în toate etapele de producție și prestare a serviciilor unui lanț de textile și îmbrăcăminte: de la alegerea celor mai bune. materii prime adecvate, trecand prin procesele de productie, pana la controlul calitatii si comercializarea produsului final.

Obiectivul cursului este de a forma Ingineri cu abilități, competențe și atitudini adecvate pentru rezolvarea problemelor asociate produselor, proceselor și serviciilor, precum: proiectarea, dezvoltarea și controlul sistemelor integrate de oameni, materiale, echipamente și informații; Utilizarea resurselor dobândite din cunoștințele și abilitățile în Științe de bază, împreună cu principiile și metodele de analiză ale Ingineriei și Proiectării, pentru a preciza, prezice și evalua rezultatele care se vor obține din aceste sisteme.

Studentul desfășoară activități practice în laborator, studiază conținut teoretic de bază de Inginerie (Chimie, Fizică și Matematică) și conținut specific (Fibre, Filare, Țesut plat, Tricotat, Finisare etc.). Astfel, absolvenții sunt calificați să lucreze în domenii precum managementul proiectelor textile și producția industrială.

Diferența absolvirii în Inginerie Textilă la Facultatea SENAI CETIQT este legătura sa intensă cu companii și organizații din lanțul de producție de textile, îmbrăcăminte și modă din Rio de Janeiro și Brazilia. SENAI CETIQT este un trainer tradițional de profesioniști de excelență pentru acest sector, iar cursul folosește aceste legături tradiționale cu zona textilă și vestimentară pentru practica profesională a studenților săi, pentru a ajuta la plasarea acestora pe piață, în generație. de cunoștințe și pentru furnizarea de servicii în acea zonă de afaceri.

Infrastructură

SENAI CETIQT dispune de săli de clasă dotate cu calculator, proiector, aer condiționat și tablă albă; săli de calculatoare cu software precum Matlab și AutoCad. De asemenea, are o bibliotecă cu sală de studiu pentru studenți.

Laboratoarele folosite la orele practice sunt:

  • Laboratoare de filare;
  • Laborator de țesut;
  • Laborator de tricotat;
  • Laborator de finisare.

Piața locurilor de muncă

Domeniul de acțiune al Inginerului Textil este larg, acoperind principalele sectoare industriale (Textil, Confecții, Chimic, Auto, Aeronautic, printre altele), segmentele de prestare a serviciilor, domeniul cercetării și educației, în vederea dezvoltării materialelor, produse și echipamente, gestionarea operațiunilor și proceselor, controlarea producției și abordarea impactului asupra mediului și economic.

programul cursului

Începutul cursurilor: februarie și august - semestru

Program: Dimineața (07:20 – 12:00) / Seara (18:00 – 22:30)

Valori și cum se aplică

Taxele de școlarizare sunt calculate pe baza cantității de credite luate în fiecare semestru. Fiecare student va putea programa și urma cursul în modul cel mai convenabil pentru fiecare.

Cursurile încep în fiecare semestru și accesul se poate face prin ENEM sau prin examenul de admitere.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare