Keystone logo
Faculty of Agriculture - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

Faculty of Agriculture - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

Faculty of Agriculture - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

Introducere

Universitatea Banatului de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Regele Mihai I de România" din Timișoara(USAMVB) este o instituție specializată în învățământul superior agronomic și veterinar, cu o durată de la nivel național și european.

USAMVB este situat în Timișoara, capitala oraș al județului Timiș, în vestul România, aproape de granița cu Serbia și Ungaria, nu departe de capitalele Viena, Budapesta și Belgrad. Timisoara este considerat informal capitala regiunii istorice Banat, fiind principalul centru social, economic și multicultural în partea de vest a România. La Timisoara trăi împreună în armonie multe grupuri etnice, cum ar fi germani, maghiari, italieni, sârbi, bulgari și. Orasul este un candidat pentru a devenit, în 2021, capitala europeană a culturii.

Regele Mihai I de România promulgat Legea 617 / 30.07.1945 pentru înființarea Facultății de Agronomie din cadrul Politehnica din Timișoara. Prin reforma 1948, Facultatea de Agronomie a fost transformat în Institutul Agronomic din Timișoara. După decembrie 1989, Universitatea a avut o evoluție continuă, marcată de diversificarea domeniilor și specializărilor din oferta educațională, pe fundaluri de modernizare a învățământului superior agronomic.

În prezent, USAMVB operează cu 6 facultăți (Agricultură, horticultură și silvicultură, management agricol, medicină veterinară, zootehnie și bio și Biotehnologii, tehnologie de procesare alimentară), în valoare totală de programe de 27 de licență grade, 25 de programe de master și 2 școli doctorale (vegetale și animale resurse, și Medicină Veterinară).

Facultatea de Agricultură in Timisoara este cea mai veche facultate a universității noastre. Facultatea de Agricultură, cu rădăcini în istorie, îmbogățit continuu cu noi specializări care îndeplinesc cerințele societății, care operează în 6 programe de licență, 7 programe de masterat și o școală de doctorat.

În toate aceste domenii și specializări, elevii sunt instruiți în cursuri de zi și cursuri de învățare la distanță (acesta din urmă este posibil pentru specializările Agricultură și protecția mediului și Inginerie în agricultură). Ciclul de 4 ani (3 ani în cazul de Biologie), este urmată de examenul de licență care acordă titlul de "Bachelor of Science în Inginerie" (pentru majors agricultură, protecția plantelor, Ingineria și protecția mediului în agricultură, de Cadastru și Cadastru, mașini și echipamente pentru agricultură și Alimente industrie și Agricultura predate în limba engleză), Și "licențiat în Biologie" (pentru Biologie specializare).

Beneficiind de tradiția și potențialul de dezvoltare viitoare, Agricultura specializare întâlnește cerințele actuale în domeniul agriculturii, instruirea agronomi capabile să implementeze noi tehnologii și sisteme de cultivare a plantelor, de a asigura și creșterea fertilității solului și nutriția plantelor echilibrat cu respectarea normelor de protecție a mediului.

Competentele dobândite de absolvenții noștri în agricultură sunt: ​​dezvoltarea unor tehnologii de producție agricolă durabile, organizarea și coordonarea realizările proceselor de producție, dezvoltarea unor strategii pentru punerea în aplicare a politicilor agricole comune la nivel național, diagnosticarea si gestionarea problemelor legate de organizarea și gestionarea agricole ferme, care produc material biologic de înaltă calitate pentru multiplicarea culturilor, analiza terenuri agricole, gestionarea și alocarea de fonduri pentru agricultură, care să asigure servicii de consultanță și extensiune în agricultură.

Studenții sunt prevăzute cu zone recent modernizate de învățare, săli de curs, laboratoare, laboratoare de practică, seminarii. practica student are loc în câmpurile experimentale și ferme private majore din Europa de Vest România. USAMVB oferă zone educaționale și de cercetare în conformitate cu reglementările în vigoare.

Campusul universitar a primit o Certificat de Excelenta in cele mai bune CAMPUS Categoria acordat de Concursul Internațional de Știință și Educație în Oxford, Marea Britanie, 2014. In cadrul campusului, există cămine oferind un spațiu adecvat, în 402 camere cu aproximativ 1456 de locuri; A Bibliotecă cu deservire carte, serviciile naționale de publicare interne și interne și un serviciu de schimb internațional; Universitatea Restaurant cu autoservire are aproximativ 500 de locuri, iar mâncarea servită este bine cunoscut în tot orașul pentru calitatea sa și preț corect; terenuri de sport sală de sport și (Teren de tenis sistem iarba artificiala acoperire, teren de tenis, zgură de sistem care să acopere, teren de-artificiale de handbal sistem de acoperire de iarbă, baschet de curte beton sistem de acoperire, volei); A Dispensarul elev care include un dispensar medical general și o instalație de igiena dentara; și un Grădiniţă. Pentru a aplica pentru specializarea noastră în Agricultura predate în limba engleză(Sau pentru alte specializări), o diplomă de bacalaureat este obligatorie.

Locații

  • Timișoara

    Calea Aradului nr.119, 300645 Timişoara, jud. Timiş, România, 300645, Timișoara

    Întrebări