Licențiat în Agricultură, Alimentație și Științe ale mediului montan
Free University of Bozen-Bolzano
Informatie cheie
Locația campusului
Bolzano, Italia
Limbi Străine
Engleză, Germană, Italiană
Formatul de studiu
În campus
Durata
3 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 1.350 / per year
Termen limită de aplicare
07 May 2024
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
Introducere
Această licență vă permite să obțineți competența interdisciplinară necesară pentru a lucra în domeniul producției și comercializării culturilor și produselor animale, procesării mărfurilor agricole în produse alimentare și gestionării durabile a pădurilor și a teritoriilor montane.
Utilizarea tehnologiei moderne a transformat și agricultura. În zilele noastre, concepte precum durabilitatea și protecția mediului sunt strâns legate de cultivarea culturilor și producția de alimente. Sectorul agricol necesită un tip de cunoștințe care să depășească granițele disciplinelor individuale și o dezvoltare profesională constantă pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții în domeniu.
Acest curs își atrage conținutul din diverse ramuri științifice: științe naturale, inginerie și economie, pentru a vă oferi un fundal educațional complet și solid.
În al treilea an te vei specializa într-unul din următoarele domenii în funcție de calea aleasă:
- Productie agriculturala
- Managementul Mediului Montan
- Științe alimentare
Fiecare curriculum poate fi oferit doar dacă se atinge un număr minim de studenți.
Admitere
Curriculum
În prima parte a cursului, veți învăța noțiunile de bază necesare pentru a continua cu succes învățarea în următorii ani. Începând cu al treilea an, veți dobândi cunoștințe de specialitate în domeniul agriculturii, managementului mediului montan și tehnologiei alimentare. De obicei, între al doilea și al treilea an sunteți așteptat să efectuați un stagiu.
Primul an
- Matematică și Statistică Aplicată
- Bazele fizicii
- Administrația și finanțele agro-afacerilor
- Fundamentele chimiei
- Informatică aplicată
- Ecologia agricolă și principiile producției vegetale
- Biologie vegetală și animală
- Botanică
- Anatomie, fiziologie și genetică animală
- Genetica plantelor
Al doilea an
- Principiile cultivării arborilor
- Economie agricolă, politică și drept
- Economie și politică agricolă
- Legea agricolă, a mediului și a alimentelor
- Microbiologie și agro-industrie
- Biologia Microorganismelor și Microbiologia Agricolă
- Agro-industrie
- Mașini agricole
- Entomologie și fitopatologie
- Entomologie
- Fitopatologie
- Chimia solului și fertilitatea
- Biochimia și fiziologia plantelor agricole
Al treilea an
- Internship
- Examenul final
Calea 1: producția agricolă*
- Evaluarea rurală
- Creșterea animalelor și managementul pășunilor
- Creșterea și creșterea animalelor
- Managementul pajiștilor și producția de culturi arabile
- Hidrologie si Hidraulica
- Producția de fructe
- Protecția plantelor
- Cursuri la alegere libera**
Calea 2: Managementul mediului montan*
- Evaluarea rurală
Creșterea animalelor și managementul pășunilor
- Silvicultură și Ecologie Forestieră
- silvicultură
- Ecologia pădurilor
- Hidrologie si Hidraulica
- Geomatică de mediu și teledetecție
- Structura și Funcția Ecosistemelor Montane
Cursuri la alegere libera**
Calea 3: Științe alimentare*
- Evaluarea rurală
- Tehnologii alimentare
- Operațiuni de unitate în inginerie alimentară
- Mașini, instalații și logistică ale industriilor agroalimentare
- Microbiologie alimentară
- Chimie analitică
- Protecția Produselor Depozitate
- Cursuri la alegere libera**
* Căi de studiu
Pe parcursul anului 3 de studii, studenții trebuie să aleagă între una dintre următoarele căi.
** Cursuri la alegere liberă
Studenții pot alege cursuri la alegere liberă atât intern, cât și extern.
Taxa de școlarizare a programului
Oportunități de carieră
Absolvenții noștri își găsesc de lucru în domeniile producției de plante, creșterea vitelor sau gestionarea pădurilor și a zonelor verzi din teritoriile montane. De asemenea, lucrează în managementul afacerilor/tehnice sau consultanță în companii agroalimentare, management durabil al pădurilor, protecția terenului și amenajarea teritoriilor montane, certificarea calității, managementul și evaluarea siguranței mașinilor agricole și comercializarea sau procesarea și distribuția produselor alimentare.
Cursul îi pregătește pe studenți să susțină examenul de stat pentru a avea acces la Registrul național al agronomilor și silvicultorilor autorizați (Secțiunea B) . După diploma de licență, puteți alege să continuați studiile superioare și să vă înregistrați pentru o diplomă de master în sectoarele de producție alimentară, managementul resurselor de mediu și tehnologia alimentară.
Bine pregătit și pregătit pentru piața muncii. Pe site-ul AlmaLaurea, puteți verifica date statistice despre satisfacția absolvenților și angajabilitatea acestora.