Keystone logo
© CU Marketing Department
Georgian American University

Georgian American University

Georgian American University

Introducere

Istoria Georgian American University

Elaborarea proiectului universitar

Georgian American University (GAU) a fost înființată în anul 2001 ca proiect MBA al Elene Jamarjashvili MBA, în timpul studiului său din cadrul Universității de Stat din Atlanta (SUA). Inițial, universitatea a fost concepută ca o Școală de Drept cu absolvenții care urmau să obțină un grad Juris Doctor (JD).

În Atlanta, Elena Jamarjashvili sa întâlnit cu Kenneth A. Cutshaw, avocat proeminent în Statele Unite și Europa. Dl. Cutshaw a fost sincer interesat de înființarea universității și a fost de acord să ajute universitatea să stabilească un parteneriat cu una dintre cele mai importante școli americane de drept - Colegiul de Drept al Universității Americane din Washington (Washington, DC).

La începutul anului 2002, Elene Jamarjashvili sa întors la Tbilisi și a început să perfecționeze planul de afaceri și să caute investitorii potriviți. La acea vreme, ea sa întâlnit cu R. Michael Cowgill, consultantul finanțat de SUA guvernului georgian pentru implementarea proiectelor de conducte Baku-Ceyhan (BTC) și Caucazul de Sud (SCP). Dl. Cowgill a fost de acord să îl consilieze pe dna Jamarjashvili și apoi să devină președinte al Universității.

Înființarea Georgian American University

Cererea din Tbilisi pentru o universitate cu adevărat occidentală a fost atât de pronunțată încât, în ciuda faptului că în acel moment existau deja două școli de afaceri internaționale, interesul pentru un program care oferă programe comune în afaceri și drept era suficient de substanțial pentru a avansa cu deschiderea unei Școli de Afaceri și a Facultății de Drept la Georgian American University din Georgian American University în 2005.

În februarie 2005, a fost creată o companie cu răspundere limitată comună a investitorilor americani și georgieni. Acest grup dedicat și consiliul său de administrație au stabilit standarde de gestiune financiară și operațională, care sunt aliniate la standardele stricte internaționale, etice și educaționale necesare. Acest grup de investitori posedă o gamă largă de cunoștințe și experiențe, cum ar fi:

  • Experiența cu Statele Unite, dreptul georgian și internațional;
  • Experiență în sectoarele american, georgian și internațional, bancar, financiar și management;
  • Relațiile publice în Georgia și la nivel internațional;
  • Experiența cu sistemele de educație din Statele Unite, georgiană și internațională; și
  • Experiență cu guvernul Statelor Unite.

Dezvoltarea Universității

De la origine, GAU a cunoscut multe schimbări, provocări și succese. În cazul în care piața o cere, au fost introduse noi programe, dezvoltând și îmbunătățind în continuare programele existente. Unitatea de perfecționare a procesului educațional, precum și conducerea Universității sunt înființate în fiecare fondator, membru al consiliului de administrație, membru al Facultății și al personalului.

GAU are una dintre, dacă nu cea mai mare rată de plasare a studenților și absolvenților săi din Georgia datorită, în parte, aptitudinilor profesionale și practice excepționale dezvoltate, precum și concentrării limbii engleze profesionale.

În anul universitar 2011/2012, GAU a adăugat la Facultatea de Drept Relațiile Internaționale și Programul de Diplomație, ceea ce a dus la schimbarea numelui la Școala de Drept și Științe Sociale. În anul universitar 2012/2013, datorită performanțelor reușite ale școlilor sale de afaceri și de drept și luând în considerare prioritățile de stat și cererea pieței, GAU a deschis Școala de Științe și Științe Naturale . În anul universitar 2013-14, GAU a adăugat școala de educație liberală și științe umanitare.

În mod regulat, elevii GAU beneficiază de oportunități unice prin stagii de lucru pentru a colabora cu organizațiile locale. Studenții din cadrul GAU sunt, de asemenea, capabili să participe la programe de schimb valutar străine.

Pentru anul universitar 2012/2013, GAU sa mutat într-o nouă locație din campus (strada Merab Aleksidze nr. 8), care corespundea mai mult standardelor sale universitare. Cladirea de 6.000 mp cuprinde clase mari, o biblioteca moderna / centru de calculatoare, o cafenea, sala de sport, sali de spectacole si un teatru. Acest lucru, împreună cu motivele expansive, creează un mediu academic plăcut și productiv.

109255_pexels-photo-1595391.jpeg

Acreditare

În 2014, GAU a obținut acreditarea de 5 ani de către Ministerul Educației și Științei din Georgia. Toate programele academice ale GAU sunt acreditate și sunt pe deplin relevante pentru standardele stabilite de Ministerul Educației și Științei. În plus, GAU realizează principiile Procesului de la Bologna .

Codul de etică

Codul de etică al GAU este formularea principiilor etice, a valorilor și a comportamentului personalului Georgian American University (profesori printre ei) și a studenților.

Obiectivul acestui cod este de a oferi ajutor personalului și studenților în rezolvarea și stabilirea problemelor etice care pot apărea în perioada de lucru și studii. Codul este, de asemenea, îndreptat spre reglementarea relațiilor dintre colegi, studenți, universități și grupări naționale și internaționale.

Cu ajutorul Codului, GAU, împreună cu învățământul academic, ghidează predarea problemelor de transparență și simplitate, corectitudine și respect, valori, responsabilitate morală și socială.

Codul etic al GAU este constituit și sintetizat pe baza surselor disponibile. Instrucțiuni speciale referitoare la onestitatea și responsabilitățile cadrelor didactice au fost extrase din pagina web a universității afiliate americane. Codul de etică al Georgian American University (toate versiunile sale actualizate) este semnat de fiecare student, lector și membru al personalului.

109256_pexels-photo-256455.jpeg

Locații

  • Tbilisi

    10 Merab Aleksidze Street, 0160, Tbilisi

    Întrebări