Keystone logo
University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

Introducere

HFG consideră proiectare a fi o disciplină inovatoare, cu aspecte științifice, sociale, și tehnologice. Design exercită o influență responsabil și permanent cu privire la evoluțiile culturale, tehnice, economice și. Universitatea evită conștient aspecte artistice sau meserii în învățătura ei de fundatii de proiectare. Dimpotrivă, toate cele cinci cursuri sublinieze principii științifice și cunoștințe, și justificarea rațională a deciziilor de design.

Învățătura de proiectare

Studii de fundație intensive și interdisciplinare sunt semnul distinctiv al programului HFG. Ele determină modelul curricular specific HFG și sunt un motiv major pentru calitatea înaltă a cursurilor de design din Schwäbisch Gmünd. Cursuri de fundație a stabili o bază solidă pentru competență creativă în activități de proiectare și de a stabili un repertoriu de încredere de metode, experiențe estetice, și tehnici. Studiile de fundație examinează sistematic legile de suprafață și spațiu, lumină și culoare, timp și mișcare.

Conceptul de educație cuprinzătoare

Conceptul de educație holistică HFG se bazează pe o combinație structurală de: Programul de predare își propune să încurajeze curiozitatea și setea de cunoaștere, de a dezvolta gândirea metodică, pentru a transfera conținut profesională stabilite, și să consolideze competențe sociale și interculturale ale studenților.

Atmosfera de la Universitatea este caracterizat printr-o cultură deschisă și productivă a discuției cu tutorii experiență la nivel internațional. Elementele organizaționale și tehnice sunt coordonate și integrate pentru a susține procesele de învățare ale elevilor.

În timpul cursurilor majore elevii lucrează la proiecte și au ales propriile accente. Toate programele scopul de a examina studii de caz individuale eficiente, pentru a dezvolta de anvergură principii soluție găsirea, și să demonstreze caracterul lor model pentru activități de proiectare în viitor. Gândirea critică și metodic, justificarea teoretică, și abilități practice devin inseparabil combinată.

Calificări cheie

Pentru proiectarea de a transfera cunoștințe și de a dezvolta o valoare adăugată trebuie să traverseze granițele dintre discipline și culturi. Dezvoltarea calificărilor cheie, cum ar fi auto-management, abilitati de lucru in echipa, limba și competențele interculturale este, prin urmare, de asemenea, o parte naturala a cursurilor Universității de studiu.

subiecte de bază

Temele de bază ale cursului de comunicare Proiectare includ sisteme de comunicații și publicații, expoziții, campanii de informare, vizualizarea conținutului științific și tehnic, de direcție și sisteme de orientare, companie și identități instituționale și materiale de predare și învățare.

Cursul design de interacțiune se ocupă cu interfețe software, mașină și de control al dispozitivului, aplicatii internet, terminale de informare, și aplicații pentru cele mai noi tehnologii mass-media.

Cursul Design de Produs este implicate în proiectarea de consum tehnic și bunuri de investiții, instrumente, mobilier, standuri expozitionale, echipamente medicale, si accesorii transportate și utilizate pe corp, și cu planificarea sistemelor de transport, logistică, și de mobilitate.

Cercetare proiectare

HFG valori orientate spre aplicație de cercetare proiectare extrem. Toate activitățile de cercetare sunt concentrate la nivel central într-un Institut de Cercetare Aplicată (IAF). Acest concentrează pe probleme de cercetare și dezvoltare legate de cele trei domenii majore de interacțiune, de comunicare, și Design de Produs. Proiecte de cercetare curente includ proiectarea ergonomic de echipamente și sisteme medicale și aspecte ale interacțiunii dintre oameni și produse concepute și sisteme.

Perspective bune

Reputația excelentă a HFG Schwäbisch Gmünd explică șanse peste medie absolvenților săi pe piața muncii. Universitatea oferă oportunități promițătoare pentru practica profesională și deschide căi pentru a proiecta de cercetare. Cele două cursuri de masterat oferă atât o implicare cu teme de proiectare extrem de complexe și implică, de asemenea studenți în studii teoretice de subiecte de design.

Tradiție și Viziune

Universitatea atrage dinamic și puterea din domeniile evoluțiilor științifice, sociale, economice și de actualitate și de la tradiția sa îndelungată și continuă. Aceasta traditie este influentata de metodele de predare ale Bauhaus și în special a Hochschule für Gestaltung Ulm.

Design inovator are ca scop realizarea durabilității economice, ecologice și sociale. HFG este o organizație dinamică continuu de învățare dedicat îmbunătățirii continue de înaltă calitate a programelor sale de predare. Acesta are ca scop să se asigure că elevii să ajungă la cel mai înalt nivel de calificare profesională și du-te să joace un rol activ în reprezentarea intereselor utilizatorilor de servicii de proiectare. În viitor, hfg intenționează să urmărească acest obiectiv prin oferirea de cursuri profesionale de formare continuă.

Locații

  • Schwäbisch Gmünd

    Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd University of Applied Sciences Rektor-Klaus-Straße 100

    Întrebări