Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Introducere

Bine ați venit la Facultatea de Arte a Universității Baptiste Hong Kong

Facultatea de Arte este o parte esențială a Universității Baptiste Hong Kong, o instituție care este ferm angajată să fie „o universitate de artă liberală de frunte în Asia pentru lumea care oferă excelență academică într-o cultură grijulie, creativă și globală”.

Înființată în 1961, Facultatea de Arte cuprinde cinci departamente, un centru de limbi străine, patru centre de cercetare și două institute:

- Departamentul de Limba și Literatura Chineză
- Departamentul de Limba și Literatura Engleză
- Departamentul de Științe Umaniste și Scriere Creativă
- Departamentul de Religie și Filosofie
- Departamentul de Traducere, Interpretare și Studii Interculturale
- Centru de limbi străine (care deservește întreaga universitate)

- Centrul de Etică Aplicată
- Centrul pentru Patrimoniul Cultural Chinez
- Centrul de studii sino-creștine
- Centrul de traducere
- Jao Tsung-I Academy of Sinology
- Domnul Simon Suen și doamna Mary Suen Institutul Sino-Humanitas

În conformitate cu misiunea Universității, Facultatea de Arte se angajează să ofere predare și cercetare relevante și conștiente din punct de vedere etic, cu scopul de a contribui la binele comun. Facultatea de Arte a identificat „Starea de bine, valoarea și binele public ” ca zona de cercetare de nișă. Această concentrare strategică este reflectată în șase grupuri de cercetare a mai multor facultăți (Studii de performanță; Științe umane pentru sănătate chineze și interculturale; Încadrarea culturii publice; Creativitate, sine și societate; Studii minoritare / Studii ale populațiilor marginalizate și Studii antropocene). Facultatea de Arte are o contribuție semnificativă la clusterul de cercetare Media Creative / Practice al Universității și este angajat pe deplin în ambițioasa unitate de recrutare Talent100.

Facilităţi
Facultatea de Arte își urmărește eforturile într-un mediu care reflectă clar misiunea de arte liberale a Universității. Facilitățile includ:

  • Laborator de interpretare
    oferind suport pentru instruire în moduri de traducere consecutive și simultane
  • Laborator de fonologie și oază de învățare a limbilor străine
    furnizarea de resurse independente de învățare a limbilor străine

Brooke Cagle / Unsplash

127065_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Facultatea de Arte Zona de cercetare de nișă

Bunăstarea, valoarea și binele public

Zona de cercetare a nișelor Facultății de Arte are trei teme centrale: starea de bine, valoarea și binele public. Colegii din Facultate desfășoară cercetări referitoare la aceste subiecte separat, dar și la modalitățile în care sunt interrelaționate. Zona de cercetare de nișă este preocupată în mod central de modul în care (practicile culturale) și creative creează valoare vieții, nu doar a persoanelor, ci a comunităților întregi, jucând astfel un rol constitutiv în construirea unor societăți bune și în producerea binelui public. O universitate înfloritoare finanțată de guvern, care este de așteptat să producă cercetări relevante pentru societate, HKBU oferă un mediu fertil pentru cercetări imaginative asupra beneficiilor pe care cultura și practicile creative le aduc lumii. Printre altele, colegii din Facultatea de Arte sunt interesați de contribuțiile muzicii la calitatea unei vieți în timp, în rolul scrisului creativ în contextul traumei și terapiei, în valoarea rugăciunii și în efectele a practicilor creative privind solidaritatea și legătura socială în contextul diverselor societăți și al comunităților marginalizate.

Structura și rolul zonei de cercetare a nișelor facultății

Șase sub-teme (Studii de performanță; Științe umane pentru sănătate chineză și interculturală; încadrarea culturii publice; creativitatea, sinele și societatea; studiile minorității / studiile populațiilor marginalizate și studiile antropocenice) oferă structura zonei de cercetare de nișă, cu fiecare sub -tema fiind legată de un grup de cercetare interdisciplinar. Pentru a facilita interdisciplinaritatea, fiecare grup are o ancoră și o co-ancoră din diferite departamente. Toți studenții postuniversitari de cercetare de la Facultatea de Arte sunt încurajați să se alăture cel puțin unui grup de cercetare și astfel FNRA joacă un rol important în dezvoltarea talentelor de cercetare. Activitățile grupurilor de cercetare includ elaborarea de propuneri de subvenții bazate pe echipă, discuții despre propuneri de subvenții individuale, prezentări ale lucrărilor în curs și ateliere cu cercetători din rețelele locale și internaționale ale grupului. O hartă a angajamentelor externe (de exemplu, cu centrele de cercetare și organizațiile comunitare) informează activitățile fiecărui grup de cercetare, permițând atât impactul, cât și dezvoltarea de proiecte de cercetare locale și internaționale cu o anvergură și o anvergură semnificative.

Locații

  • Hong Kong

    OEW 1100, Arts Faculty Dean's Office, Oen Hall Building (West), Ho Sin Hang Campus, Hong Kong Baptist University, , Hong Kong

Întrebări