Keystone logo
Instituto Politécnico de Viseu

Instituto Politécnico de Viseu

Instituto Politécnico de Viseu

Introducere

Crearea Institutului Politehnic din Viseu, la 26 decembrie 1979, prin Legea Guvernului nr. 513-T / 7, este clar încadrată de filosofia mai largă care a susținut implementarea cu succes a învățământului superior politehnic în țara noastră. Extinderea învățământului superior la întreg teritoriul, într-o logică de combatere a concentrării în principalele orașe de coastă, și inovația făcută posibilă printr-un contact mai strâns între instituțiile de formare și comunitatea din jur, par să fi fost doi dintre factorii care au impulsionat crearea învățământului superior politehnic în Portugalia și, în special, în regiunea Viseu.

Din toate obiectivele generale ale Institutului Politehnic din Viseu, ar trebui să subliniem cooperarea cu comunitatea înconjurătoare, pe o bază reciprocă, care vizează promovarea conștientizării problemelor regionale și implementarea soluțiilor adecvate. Mai mult, există și alte obiective care trebuie luate în considerare: pregătirea tehnică, umanistă și personală a studenților săi, pentru a-i face capabili să contribuie la dezvoltarea societății portugheze; dezvoltarea activităților de cercetare, având în vedere nevoile contextului înconjurător; și schimburi culturale și cooperare cu alte instituții de stat / private, la nivel național și internațional.

În ultimele două decenii, Institutul Politehnic din Viseu a crescut continuu și include acum 6 unități: 5 școli superioare - Școala de Educație, Școala de Tehnologie, Școala Agrară, Școala de Tehnologie și Management (din orașul Lamego), Școala de sănătate; și Serviciile de asistență socială. În prezent, această instituție are peste 7000 de studenți și 400 de profesori.

În prezent, oferă formare superioară în multe domenii, cum ar fi formarea profesorilor, studii media, studii culturale, servicii sociale, sport, multimedia, inginerie (în multe domenii), management, marketing, turism, științe agrare și asistență medicală.

Locații

 • Viseu

  Av. Cor. José Maria Vale de Andrade,s/n,Campus Politécnico, 3504-510, Viseu

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări