Licențiat în știință și tehnologie alimentară
IPB University
Informatie cheie
Locația campusului
Dramaga, Indonezia
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
8 semesters
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
IDR 25.000.000 *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
* Taxa BPIF - taxa UKT; 30.000.000 IDR
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Centrul de excelență
Are o rețea foarte puternică cu agenții legate de sectorul alimentar, atât în țara natală, cât și în străinătate. Experiență reciprocă de parteneriat cu industria alimentară în dezvoltarea de produse, servicii de consultanță și analiză și chiar subvenții pentru studenții pentru a câștiga diverse competiții.
Ocuparea forței de muncă
Departamentul de producție, cercetare și dezvoltare a produselor și comercializarea procesării produselor alimentare și a ingredientelor alimentare, industria echipamentelor de ambalare a alimentelor, centru de informare a serviciilor alimentare, distribuitor de produse alimentare, instituție de învățământ, industria serviciilor alimentare, jurnalism, consultant, abilitare comunitară, agenție guvernamentală, sector alimentar antreprenor.
Programul de tehnologie alimentară (FTP) la Departamentul de Știință și Tehnologie a Alimentelor, Facultatea de Inginerie și Tehnologie Agricolă, Universitatea Agricolă Bogor (IPB) este un program de educație universitară care se concentrează să producă absolvenți care au competențe în procesarea materialelor alimentare în condiții de siguranță, produse alimentare de calitate și sănătoase la scară industrială.
De la deschiderea sa în 1964, FTP-IPB a crește absolvenți care sunt capabili să lucreze în diverse poziții sau domenii în industriile alimentare naționale și internaționale, agenții guvernamentale sau ca antreprenori alimentari de succes.
FTSP-IPB este considerat cel mai bun și cel mai vechi program de studiu în domeniul procesării produselor alimentare bazate pe agricultură, primind nivelul „A” de către Organismul Național de Acreditare a Învățământului Superior (BAN-PT). FTP-IPB este, de asemenea, acreditat internațional de Institutul American de Tehnologi Alimentari (IFT) din 2010 și de Uniunea Internațională a Științei și Tehnologiei Alimentelor (IUFoST) din 2013. FTSP-IPB are distincția de a fi primul program de studiu al tehnologiei alimentare în afara America de Nord care este recunoscută de IFT cu statutul de „dezvoltat” în gestionarea educației. Cu o astfel de recunoaștere națională și internațională, FTP-IPB devine un program de studiu extrem de dorit de elevii de liceu și, în consecință, duce la un nivel ridicat de raport de competitivitate pentru intrare. În plus, FTSP-IPB adoptă programe standard internaționale cu rezultate de învățare care îndeplinesc standardul de educație IFT.
Viziune
Să devină o instituție de învățământ superior de calitate, cu calitate internațională și ca un trendsetter în dezvoltarea științei și tehnologiei alimentare.
Misiune
- Efectuarea unui învățământ superior de înaltă calitate pentru a produce absolvenți competenți și internaționali de calitate în domeniul științei și tehnologiei alimentelor.
- Efectuarea de cercetări creative legate de alimente bazate pe resurse alimentare tropicale care susțin procesul educațional și dezvoltarea științei și tehnologiei alimentare.
- Furnizarea de servicii comunitare care contribuie la competitivitatea și rentabilitatea industriei alimentare și la bunăstarea publicului.
kkolosov / Pixabay
Campusul
IPB se află în Dramaga, Bogor, Java de Vest, Indonezia. Este înconjurat de orașe care ușor accesează locația și iese din oraș. Campusul IPB are un mediu bun și o mulțime de opțiuni de sistem de transport care pot susține mediul ideal pentru activități academice și non-academice.
Facilităţi
Laboratoare de predare și cercetare
Studenții au acces la laboratoarele de predare și cercetare din cadrul Departamentului Științei și Tehnologiei Alimentelor și al Centrului SEAFAST, inclusiv laborator de chimie alimentară, laborator de microbiologie alimentară, biochimie alimentară și laborator de nutriție umană, procesare alimentară și laborator inginerie și laborator de evaluare senzorială.
Procesarea alimentelor Plantele-pilot sunt, de asemenea, disponibile pentru a oferi studenților o muncă practică într-o scară mai mare de procesare a alimentelor. Instalațiile pilot sunt echipate cu utilaje de prelucrare și echipamente care sunt utilizate în mod regulat pentru un curs de laborator integrat de procesare a alimentelor, care este conceput pentru a imita un model miniaturizat, dar complet de industrie alimentară.
Facilități de cercetare
Laboratoarele oferă echipamente sofisticate pentru analiză, cum ar fi GC, GCMS, HPLC, AAS, secvențiator ADN, Electroforeză, Ultrafiltrare, Microscopuri de polarizare, Rancimat, Reometru, PCR, RMN pulsat etc.
Biblioteci și Centru de Informații
Bibliotecile și Centrul de Informații este susținut în principal de Biblioteca Centrală IPB. Bibliotecile oferă informații și o varietate de literatură în știința și tehnologia alimentelor, precum și tehnologia agricolă și alte subiecte relevante.
Programul internațional de tehnologie alimentară
Obiectivul programului
Programul internațional de tehnologie alimentară (IUP-FT) este conceput special pentru a răspunde nevoilor puternice de tehnologi alimentari, cu o perspectivă internațională solidă.
Competențe
Competența absolvenților va îndeplini competențele minime de bază ale IFT ale programului de licență în știința alimentelor și va îndeplini cadrul de calificare indonezian. Studenții care finalizează acest program vor:
- Cunoașteți suficient principiile științei alimentelor (chimie și analiză alimentară, microbiologie și siguranță alimentară, inginerie și prelucrare alimentară, biochimia alimentelor și nutriției) în producerea de alimente sigure și de calitate de-a lungul lanțului alimentar.
- Aveți capacitatea de a proiecta un proces de adăugare de valoare alimentelor prin combinarea diferitelor operații unitare pentru a produce alimente sigure și de calitate.
- Să aveți o conștientizare puternică a problemelor internaționale din industria alimentară.
- Să aveți abilități de succes puternice (abilități de comunicare, abilități de gândire critică / rezolvare de probleme, abilități de învățare de-a lungul vieții, abilități de profesionalism, abilități de interacțiune, abilități de achiziție de informații și abilități organizaționale).
Admiterea studentului
Pentru programul internațional de licență, procesul de admitere respectă programul anunțat de Universitatea Agricolă Bogor (IPB). Acest test poate fi efectuat fie prin rezultatele punctajului SBMPTN, fie prin IPB Ujian Talenta Masuk (UTM).
Procesul de admitere și cerințele
- Candidații trebuie să fi absolvit liceul sau un nivel academic echivalent. Este necesar un certificat sau o altă dovadă a absolvirii liceului sau a unui alt nivel echivalent.
- Pentru candidații originari din țări care nu vorbesc limba engleză, certificarea competenței în limba engleză (TOEFL / IELTS) este necesară și atașată în depunerea cererii.
- Candidații din Indonezia trebuie să solicite înscrierea la IUP-FT completând un formular de solicitare descărcabil. Două metode de selecție sunt aplicabile:
- folosind scorul SBMPTN;
- Examinare scrisă (Ujian Talenta Mandiri).
- Candidații internaționali trebuie să întreprindă o selecție de calificare stabilită de IPB, care va avea loc într-o locație convenabilă din țara de origine (cel mai probabil la Ambasada sau Consulatul Indoneziei). Examenul măsoară competențele elevilor în chimie, matematică, biologie, fizică și engleză. Un candidat cu o realizare academică înaltă poate fi scutit de un examen scris.
- Pentru a fi acceptat la IUP-FT, potențialii studenți care au trecut examenul și alte cerințe vor trebui să se înregistreze în conformitate cu programul și cerințele stabilite de IPB.
Activități academice
Program de schimb de studenți / Activitate de câștig de credit
Studentul se poate înscrie în programul care câștigă creditul pentru un semestru într-o universitate parteneră din ASEAN, Japonia sau Europa. Prin acest program, studenții iau mai multe științe alimentare sau cursuri elective în universitățile partenere.
Proiect final de an
Studenții vor conduce proiectul final de cercetare din ultimul an într-o universitate parteneră pentru un semestru. Cercetarea este supravegheată de lectori atât din cadrul IPB (acasă), cât și din parteneri (gazdă). Ca o opțiune pentru un proiect de cercetare finală, studentul este, de asemenea, posibil să ia un program de internship la o companie internațională de alimentație din străinătate.
Mobilitate internațională pe termen scurt
Studenții pot participa la un program academic internațional, cum ar fi cursuri de vară, instruire sau conferințe.
Curriculum
Două scheme de program de licență de patru ani (144 de unități de credite) sunt concepute pentru a oferi alternative studenților fie pentru a termina întregul program în IPB (program 4 + 0), fie pentru a-și petrece ultimul (al patrulea) an în universitățile partenere din străinătate (3+ 1 sau 3,5 0,5 programe). Studenții care finalizează un IUP-FT li se acordă diploma de licență în tehnologie agricolă.
Activități extracurriculare ale studenților
Asociația Studenților în Tehnologie Alimentară sau Himitepa organizează activități extrașcolare ale studenților. Mai multe activități extra-curriculare ale studenților sunt următoarele:
Concurența de dezvoltare a produselor alimentare (FPDC)
FPDC este conceput pentru a provoca studenții să-și ia toate abilitățile și cunoștințele științelor alimentare și să le aplice într-o situație din lumea reală. Fiecare echipă de studenți participanți dezvoltă o nouă idee alimentară și poartă conceptul prin marketing și producție. Contestă abilitățile organizaționale, de lucru în echipă, creative și științifice HIMITEPA organizează competiția în colaborare cu Centrul SEAFAST și Food Ingredients Asia (FIA).
Ksatria Pangan (Kapangan)
Kapangan este un loc destinat studenților care au pasiunea de a aplica în mod direct cunoștințele de știință alimentară pentru comunitate în domeniile securității alimentare și dezvoltării procesării alimentelor. Comunitatea vizată este un producător de produse alimentare la scară mică, elevi de școală elementară și vânzători de produse alimentare.
Alertă alimentară
Food Alert este o platformă de informare a comunității cu privire la știința și tehnologia alimentelor în practică prin intermediul rețelelor de socializare, postere sau alte mijloace media.
Clubul de procesare a alimentelor (FPC)
FPC este un club de studenți pentru a facilita interesul studenților pentru a-și consolida abilitățile în procesarea alimentelor și dezvoltarea produselor.
Ziua Mondială a Alimentației (WFD)
WFD este un eveniment anual al studenților pentru sărbătorirea zilei mondiale a mâncării pe 16 octombrie.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Bachelor International Food & Agribusiness
- 's Hertogenbosch, Ţările de Jos
Tehnologia alimentară (B.Sc.)
- Fulda, Germania
Licențiat în calitatea alimentelor și inovații
- Jelgava, Letonia