Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Introducere

Instituția de învățământ superior Kauno Kolegija (în lituaniană – Kauno Kolegija , denumită în continuare KK) este o instituție de învățământ superior public mare și în continuă evoluție, acreditată din regiunea baltică. Fiind o universitate multidisciplinară de științe aplicate, oferă un spectru larg de programe de studii de licență cu o părtinire practică. Ne angajăm să educăm specialiști cu înaltă calificare în domeniile ingineriei, tehnologiei, științelor sociale, științelor umaniste, artelor, medicinei și științelor sănătății.

Aspirațiile strategice ale KK includ interacțiunea activităților științifice și educaționale, integrarea cercetării în procesul de studiu, introducerea de inovații, preocuparea pentru nevoile studenților și dezvoltarea competențelor. Responsabilitatea, profesionalismul, deschiderea, respectul și simțul comunității sunt valorile de bază luate în considerare în toate activitățile universității. Studiile de înaltă calitate și atenția acordată nevoilor studenților, încercând în același timp să devină o instituție de vârf, cu un impact de succes asupra schimbărilor socio-economice din regiune și țară, sunt principalele obiective ale universității noastre.

Fapte și cifre principale

 • Aproximativ 5500 de studenți
 • Peste 600 de membri ai personalului academic
 • Aproximativ 200 de studenți primiți și peste 350 de studenți plecați pe an
 • Peste 250 de parteneri străini
 • Poziții de top deținute în ratingurile instituțiilor de învățământ superior lituaniene
 • Studenții sunt învățați în 4 facultăți situate în orașul Kaunas și un departament regional în Tauragur
 • Sunt disponibile cursuri în model hibrid ceea ce înseamnă combinarea cursurilor aranjate atât de la distanță, cât și în săli de clasă
 • Posibilități de a obține o diplomă dublă prin intermediul schemei de mobilitate internațională

Instituția noastră de astăzi

Astăzi, KK este una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior profesional din Lituania, cu o comunitate de aproximativ 5 500 de studenți, aproximativ 1.000 de angajați și peste 30.000 de absolvenți, care și-au stabilit cu succes cariera în companii lituaniene și străine. Universitatea oferă primul ciclu de studii care duce la o diplomă profesională de licență. Are patru facultăți și un departament regional.

Vârsta medie a studenților este de 22-23 de ani. Pregătirea a aproape două treimi din viitorii profesioniști este acoperită de stat, în timp ce studenții rămași plătesc taxe de școlarizare. Peste 1.600 de studenți absolvă în fiecare an universitatea.

Locații

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Întrebări