Keystone logo
Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Introducere

Kodolanyi Janos University (KJU) este o ofertă universitară non-profit acreditată de stat, programe academice în domeniile turismului și ospitalității, managementului afacerilor, mass-media și comunicare, științe sociale, istorie, studii culturale și lingvistice. Pe lângă programele academice, KJU oferă și o gamă largă de cursuri post-secundare, LLP pentru formatori și stagiari, precum și semestre internaționale, cursuri de vară, tururi de studiu și programe de stagiu.

În Ungaria, KJU a fost pionier în dezvoltarea formării bazate pe e la toate nivelurile, în conformitate cu standardele UE susținute cu cercetări aplicate de specialitate. Toate programele valorifică cunoștințele profesionale ale profesorilor calificați și formatorilor profesioniști, precum și ale profesorilor invitați din industrie și ai partenerilor internaționali.

Misiunea noastră este să contribuim la eforturile de consolidare a sistemului competitiv european de învățământ superior și la integrarea internațională a învățământului superior maghiar. Ca lider printre instituțiile de învățământ superior non-profit, scopul KJU este de a fi un centru de excelență în educație, inovare și cercetare.

De ce KJU?

Motive pentru a obține diploma aleasă la KJU

KJU oferă oportunități unice pentru activitățile antreprenoriale ale studenților de a începe o carieră independentă.

 1. Bucurați-vă de excelența gradului: puteți dezvolta abilități profesionale pentru serviciile de afaceri din secolul 21.
 2. Obțineți o subvenție pentru mobilitatea internațională: puteți alege să studiați sau să vă efectuați stagiul pentru un semestru în altă țară europeană
 3. Colaborare cu profesioniști: Cu ajutorul nostru, vă puteți dezvolta rețeaua profesională
 4. Faceți un curs, studiați și lucrați: în cooperare cu companii maghiare vă putem oferi experiență de lucru, inclusiv locuri de muncă cu jumătate de normă

Modelul KJU este Oferta de primă clasă

Este extrem de internaționalizat

 • deoarece respectă modelul UN Compact GLRI 50 + 20 Global Responsible Leadership recomandat de agențiile de acreditare EFMD WBSCSB din Europa și SUA.

Este extrem de profesionalizat

 • deoarece combină cea mai recentă bază de cunoștințe în domeniul administrării și gestionării afacerilor cu o abordare științifică a serviciilor.

Are un accent deosebit pe calitate

 • deoarece îndeplinește normele europene de acreditare ENQA, ASIANAPQN și CHEA din SUA, au câștigat mai multe premii de calitate prestigioase la nivel național și internațional.

Statistică

 • Numar de studenti: 3000
 • Număr de parteneri la nivel mondial: 170
 • Certificate de absolvent acordate: 33000
 • Rata de angajare în 6 luni de la absolvire: 90%

  Admitere

  Toți solicitanții internaționali care îndeplinesc criteriile de admitere definite de reglementările KJU sunt admiși la programul complex format dintr-un semestru pre-licență sau pre-master (PREP) și cursul de licență sau master ales. Studenții care finalizează cu succes semestrul PREP vor câștiga automat un loc la cursul de licență sau master ales la KJU, cu condiția să fi obținut nota de trecere până la sfârșitul semestrului PREP. Creditele academice (ECTS) vor fi recunoscute și transferate la studiile de licență sau master alese, ceea ce înseamnă că puteți acumula deja jumătate din cei 30 ECTS obligatorii pentru un semestru academic al cursului de licență ales.

  Criterii de admitere

  Studii de licență:

  • studii medii absolvite care dă dreptul candidaților să urmeze studii de licență în țara lor de origine (diplomă de liceu)
  • Cunoaștere bună a limbii engleze (minimum IELTS 5.0 sau echivalent)

  Studii de master:

  • studii de licență finalizate de 6 sau mai multe semestre (diplomă de licență)*
  • Cunoaștere bună a limbii engleze (minimum IELTS 5.5 sau echivalent)

  În cazul MSc în Managementul Turismului și MSc în Dezvoltarea Întreprinderilor este acceptată doar o diplomă de licență obținută în același domeniu de studii (ex. Turism, Catering, Economie, Comerț, Finanțe etc.)

  Cerinte pentru viza

  Solicitanții care provin dintr-o țară care are obligații de viză conform acquis-ului Schengen trebuie să solicite permisul de ședere în scop de studii și, de asemenea, o viză pentru permis de ședere (viza D).

  Cu viza de permis de ședere (viza D), poți intra o singură dată în Ungaria și ai voie să stai cu acest document în Ungaria doar 30 de zile.

  Cerere pentru permis de ședere în țara dumneavoastră

  Trebuie să depuneți pachetul de cerere de permis de ședere la Consulatul Ungariei, care își desfășoară activitatea în țara dvs. sau în cea mai apropiată țară. Contactând Consulatul, puteți cere informații suplimentare sau veți fi îndrumat de reprezentantul nostru din țara dumneavoastră.

  Pachetul de viză cu permis de ședere trebuie să conțină următoarele documente:

  • Un formular de cerere de permis de ședere completat și semnat;
  • plata taxei de viză;
  • Un pașaport valabil (a cărui valabilitate trebuie să o depășească pe cea a vizei solicitate cu cel puțin 3 luni);
  • 1 fotografie color dimensiune pașaport (nu mai veche de 6 luni);
  • documente justificative de frecventare a școlii (Scrisoare de acceptare emisă de KJU);
  • Documente justificative de cazare (Confirmarea de cazare eliberată de KJU);
  • Documente care atestă existența în Ungaria ( extras de cont bancar autentificat; și/sau declarația părinților de sponsorizare a șederii în Ungaria. Nu se acceptă împrumuturi bancare pentru sponsorizare!);
  • Asigurare de sănătate sau mijloace financiare egale;

  Burse și finanțare

  Toți studenții înscriși în KJU cu statut activ sunt eligibili pentru Grantul de mobilitate Erasmus+ pentru studii și/sau stagii în străinătate.

  Mai multe detalii:

  Biroul Erasmus+:
  1139 Budapesta, Strada Frangepán 50-56
  Camera: 007

  Coordonatori Erasmus+:
  Annamária Bajusz (mobilitate pentru studii)
  Sara Szakony (mobilitate pentru stagiu)

  Mărturii studențești

  Locații

  • Budapest

   1139 Budapest, Frangepán utca 50-56, , Budapest

   • Székesfehérvár

    8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1, , Székesfehérvár

    Întrebări