Keystone logo
© The University of Milan La Statale
University of Milan

University of Milan

University of Milan

Introducere

Universitatea din Milano, cunoscută și sub numele de "La Statale", este o universitate publică multidisciplinară, cu o vechime de o sută de ani, cu mai multe campusuri, situată chiar în inima orașului Milano, capitala italiană a inovației, culturii și designului. La Statale, cea mai mare universitate din regiunea Lombardia, unul dintre cele mai bogate și mai avansate districte din Europa, este foarte bine cotată, atât la nivel național, cât și internațional, datorită calității ridicate a predării și cercetării academice. Cu cele 8 facultăți și 2 școli (Științe umaniste, Școala de Științe ale Exercițiului și Sportului, Farmacie, Medicină, Medicină Veterinară, Drept, Științe Politice, Economice și Sociale, Științe Agricole și Alimentare, Știință și Tehnologie, Școala de Mediere Lingvistică și Comunicare Interculturală), La Statale oferă 157 de cursuri de licență și de masterat, 36 de programe de doctorat, 65 de școli postuniversitare și mai multe masterate profesionale, școli de vară și de iarnă.

Alăturându-vă nouă, veți experimenta un mediu academic internațional, provocator și de ultimă generație! La Statale este, de fapt, singurul membru italian al LERU, o rețea prestigioasă care reunește, doar pe bază de invitație, 25 de universități europene cu o intensă activitate de cercetare. De asemenea, este un membru mândru al Alianței 4EU+, care are ca scop dezvoltarea unui sistem universitar european integrat. În viitorul apropiat, facultățile noastre științifice vor fi relocate în campusul MIND (Milano Innovation District), un proiect ambițios care își propune să ofere studenților din întreaga lume cele mai avansate, atractive și funcționale infrastructuri, facilități și laboratoare, în strânsă legătură cu laboratoarele The Human Technopole.

Veți studia într-un campus urban modern, într-un ecosistem puternic orientat spre inovare. Studenții internaționali sunt foarte bineveniți în universitatea noastră. Oferim peste 40 de programe cu predare în limba engleză la toate nivelurile (licență, masterat și doctorat), peste 20 de programe de dublă diplomă, cursuri gratuite de limbă și cultură italiană, ajutor financiar dedicat și taxe de școlarizare fixe avantajoase. Alăturați-vă nouă și faceți parte din viitorul nostru interesant!

Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem la Milano.

Organizare

Persoanele, consiliile și documentele de planificare implicate în guvernanța academică: de la rector la consiliul de administrație. Birourile de conducere și administrare, bibliotecile, departamentele, facultățile și școlile, centrele și instituțiile culturale și fermele universitare.

  • Guvernanță și strategie
  • Birouri și facilități

Asigurarea calității

Procesele, oamenii și instrumentele asigură calitatea în predare, cercetare și cea de-a treia misiune, calendarul evenimentelor de formare.

Cercetare

Universitatea din Milano este o universitate italiană de frunte în ceea ce privește investițiile în infrastructura de cercetare și în capitalul uman: două elemente esențiale pentru a face față provocărilor complexe ale cunoașterii într-un context social și industrial în schimbare rapidă.

În calitate de instituție publică preocupată de dezvoltarea și progresul cunoașterii, Universitatea a fost întotdeauna angajată în proiecte de cercetare care influențează calitatea vieții cetățenilor. Cercetarea la Universitatea din Milano se desfășoară în cea mai mare parte în cadrul departamentelor și al numeroaselor structuri specializate, favorizând crearea și dezvoltarea de rețele de colaborare la nivel local, național și internațional.

Activitatea științifică implică întreaga comunitate academică, de la profesori, cercetători, doctoranzi, bursieri și bursieri până la studenți, într-o căutare ideală de idei noi.

A treia misiune

În plus față de cele două funcții cheie ale sale - cercetarea științifică și educația - universitatea se angajează în activitățile celei de-a treia misiuni care vizează răspândirea culturii, și a cunoștințelor și transferul rezultatelor cercetării în afara comunității academice, contribuind astfel la creșterea socială și culturală.

Universitatea își propune să fie un motor economic și cultural pentru zona locală , încurajând progresul și inovarea, și promovând dialogul și interacțiunea cu cetățenii, sistemul economic și instituțiile publice și private.

În "societatea cunoașterii", ne vom valorifica competențele multidisciplinare pentru a crea sinergii și vom promova colaborările și schimburile atât pe plan intern, cât și extern.

Locații

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

  • Milan

    Milan, Italia

Întrebări