Keystone logo
Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Staatlich Anerkannte Physiotherapie Schule Ortenau

Introducere

FILOSOFIE

Oamenii se află în centrul a ceea ce facem

O iubire de a lucra cu oamenii și de a se bucura de activități fizice sunt caracteristicile fundamentale ale unui fizioterapeut. Ele sunt calități care vin în prim plan și le asistă zilnic, mai ales când lucrează împreună cu pacienții lor. Închiderea relațiilor interpersonale și a cooperării joacă un rol esențial - acesta este și cazul Ortenau Scoala de Fizioterapie. Acest lucru se datorează faptului că cariera fizioterapiei, în conformitate cu modul în care o învățăm, nu privește doar corpul pacientului, ci și persoana în ansamblul său.

Noi, membrii echipei de conducere a școlii, ne considerăm colegi care lucrează cu studenții noștri, mereu accesibili și disponibili pentru a le oferi sprijin. Ne străduim să creăm o atmosferă plăcută în care studenții noștri se simt acasă și pot să trăiască și să învețe fără presiune sau stres. În plus, vrem să le sprijinim în dezvoltarea unei înțelegeri realiste a calităților necesare pentru a lucra ca fizioterapeut. Nivelul de formare oferit este extrem de ridicat. Mai important, însă, este experiența zilnică că oamenii se află în centrul a tot ceea ce facem.

Instruire de primă clasă

Calitatea învățăturilor noastre a făcut ca Școala de Fizioterapie din Ortenau să devină un centru de formare recunoscut și acreditat la nivel internațional. Susținute de o echipă de cadre didactice cu experiență, cuprinzând profesori universitari, medici specializați și fizioterapeuți, studenții noștri petrec trei ani studiind intensiv fiecare detaliu al diferitelor aspecte interdisciplinare, teoretice și practice ale profesiei.

După absolvire, elevii vor putea să ofere un tratament practic și să aplice tehnici într-o manieră metodică. În plus, ei vor fi mai capabili să-și vizualizeze pacienții holistic. Abilitățile interpersonale și empatia joacă un rol important în exercitarea profesiei noastre. Ghidat de profesorii lor, studenții noștri experimentează și simt cum se mișcă propriile lor corpuri pentru a dezvolta o înțelegere a condițiilor pacienților lor.

Școala de fizioterapie din Ortenau colaborează cu spitalele din Germania, Franța (în special Alsacia) și Elveția. Locația noastră în sudul Badenului, aproape de frontierele franceze și elvețiene, ne permite să ne cultivăm relațiile profesionale cu colegii din aceste instituții și să colaborăm îndeaproape cu școala noastră parteneră din vecinătatea Strasbourgului. Studenții noștri beneficiază de modul în care interacționăm cu vecinii noștri și de proximitatea noastră față de centre excelente de cercetare precum Freiburg, Karlsruhe și Strasbourg.

În paralel cu pregătirea noastră standard, oferim cursuri specializate avansate care transmit cele mai recente descoperiri în domeniile medicinei și fizioterapiei. Elevii noștri pot participa la aceste cursuri de specialitate atât în ​​timpul cât și după ce au absolvit cursul de formare. Ideile contribuite de participanții externi și discuțiile pline de viață îi ajută pe elevi să vadă diverse domenii din multe perspective diferite. În plus, aceste sesiuni îi ajută pe elevi să creeze contacte care să le ajute la intrarea în viața profesională.

Circulaţie

Ne concentrăm pe oameni în timp ce se mișcă. Prin urmare, este de la sine înțeles că ziua medie școlară este foarte diversă și vede studenții noștri mereu în mișcare. Mișcarea este, de asemenea, o parte integrantă a activităților pe care le oferă pentru a le desfășura în timpul liber. Pădurea Neagră și Munții Vosges se află practic la usa noastră și sunt o invitație deschisă pentru a ieși acolo și a le face să meargă acolo și să se miște în împrejurimile naturale frumoase. Ciclismul bine întreținut și traseele de mers pe jos din jurul orașului Eckartsweier, precum și facilitățile locale pentru fotbal, atletism și gimnastică oferă și alte oportunități excelente pentru sport și recreere.

Alternativ, excursiile de o zi spre Freiburg, Karlsruhe, Strasbourg și Basel sunt perfecte pentru studenții care au nevoie de o pauză. În afara orelor de curs, oferim cursuri gratuite în domenii cum ar fi aerobic, tai chi, qigong și desen academic. Acestea sunt destinate să ajute studenții să se relaxeze, în același timp îmbunătățind conștientizarea de sine și percepția propriilor corpuri.

Este întotdeauna interesant să vedem cum studenții noștri se bazează pe experiența lor personală de mișcare și, inspirându-se din diversele activități pe care le oferim, se angajează pe deplin să-și atingă obiectivele profesionale. Acest lucru este esențial, deoarece doar prin astfel de experiențe personale devine conștienți de faptul că corpul uman este mult mai mult decât suma părților sale.

destinații de plasare de muncă

Fizioterapeuții lucrează în diferite domenii de specialitate medicale, iar cariera oferă o gamă largă de activități și oportunități, până la deținerea unei practici private. Oferim studenților noștri toate opțiunile disponibile și le sprijinim în mod activ pentru a-și găsi specializarea personală în domeniul fizioterapiei.

Ca parte a unei rețele transfrontaliere, suntem capabili să le punem în contact cu colegii și instituțiile care lucrează în aceste domenii. Începând cu al doilea an al cursului, elevii efectuează stagii de lucru supravegheate în instituții selectate din Baden-Württemberg, Alsacia și Germania.

Plasamentele clinice cuprind 1600 de ore în total împărțit în segmente specializate. Acestea constituie o parte intensă a formării și reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea unui viitor profesional de succes. În altă parte, studenții vor experimenta așteptările și cerințele profesiilor alese mai direct decât atunci când le practică. Cei care încep în cariera lor au ocazia să afle cât de mult stres psihic și fizic pot suporta, să-și pună răbdarea și perseverența la încercare și să folosească aceste informații noi pentru a-și redefini obiectivele personale.

O școală în inima comunității - campusul

Fizioterapia implică ajutarea fiecărui individ pentru a găsi cel mai bun mod de a câștiga un sentiment complet al bunăstării. Această filozofie se reflectă în mediul social al școlii noastre. De viață și de învățare în comunitatea din Eckartsweier, în cazul în care școala noastră este situat, se caracterizează prin relații interpersonale strânse, cooperarea și farmecul localnicilor de Sud Baden. Clădirile școlare moderne pictate și colorate se potrivesc perfect cu casele tradiționale de la jumătatea casei din sat, care se amestecă în împrejurimile idilice, rurale, ca o stropi caldă de culoare. Completându-se perfect, campusul și satul se unesc ca unul. Studenții noștri provin din întreaga Europă, transformând Eckartsweier într-un loc de întâlnire vibrant pentru o varietate de culturi. Infrastructura excelentă, cu o varietate de magazine și facilități de petrecere a timpului liber, precum și un mod relaxat de viață fac ca viața de pe marginea Pădurii Negre să fie o experiență deosebit de plăcută. Aceste împrejurimi perfecte îi ajută pe elevi să reușească să înțeleagă și să experimenteze prima carieră a fizioterapiei.

Locații

  • Germany Online

    Staatl. anerkannte Physiotherapieschule Ortenau gGmbH Birkenstraße 5 (entrance Willstätterstraße) 77731 Willstätt-Eckartsweier Germany, , Germany Online

Programe

    Instituția oferă și:

    Întrebări