Keystone logo
Senshu University

Senshu University

Senshu University

Introducere

În 1870, guvernul Meiji a ordonat diferitelor guverne locale să trimită „persoane calificate pentru funcții de autoritate în guvern” către națiunile dezvoltate ca observatori de peste mări sau studenți. Absorbția rapidă a practicilor și cunoștințelor academice occidentale a fost necesară pentru a continua modernizarea Japoniei.

Fondatorii Senshu University , Nagatane Soma, Inajiro Tajiri, Tanetaro Megata și Shigetada Komai au fost printre cei trimiși în SUA în detrimentul guvernelor centrale sau locale. În timp ce studiau în străinătate, Soma și Megata și-au aprofundat prietenia cu alți studenți japonezi care studiază în circumstanțe similare și împreună au format un grup de studiu numit „Compania de avocatură din Japonia”. Tajiri și Komai, pe de altă parte, au studiat economia și finanțele publice și împreună au început să traducă lucrări academice despre finanțele publice în japoneză. Mai târziu, Soma și grupul său de studiu juridic, Tajiri și grupul său economic s-au întâlnit la Universitatea Yale și au discutat despre perspectiva înființării unui colegiu în Japonia în care să fie predate economia și dreptul.

După întoarcerea acasă, au înființat Colegiul Senshu în 1880, prima școală din Japonia care cuprinde departamente de economie și drept care oferă sistematic un curriculum educațional specializat în limba japoneză. Departamentul de Economie a fost primul institut de învățământ superior din Japonia care a oferit instruire în economie. Departamentul de Economie a fost independent de Departamentul Literar, precum și de Departamentul Juridic. Sistemul nostru era cu un pas înaintea sistemului educațional din SUA în acel moment. Colegiul respectiv a fost precursorul Senshu University de astăzi.

Locații

 • Chiyoda

  Kanda Campus 3-chōme-8 Kanda Jinbōchō, 101-0051, Chiyoda

  • Kawasaki

   Ikuta-Campus 2 Chome-1-1 Higashimita, Tama Ward, 214-8580, Kawasaki

   Întrebări