Keystone logo
Shenzhen University

Shenzhen University

Shenzhen University

Introducere

深圳大学 - 深圳大学 SAR, Universitatea Window, Universitatea Experimentală

Universitatea din Shenzhen a fost înființată în 1983 cu aprobarea Ministerului Educației. Guvernul central, Ministerul Educației și guvernul local acordă o mare importanță pentru construirea Universității SAR. Universitatea Peking a asistat la construirea de discipline chinezești și de limbă străină, iar Tsinghua a asistat la construirea de discipline electronice și arhitecturale. Congresul Național al Poporului a asistat la construirea unor discipline economice și juridice, numeroși cunoscuți s-au adunat la 深圳大学 . La începutul școlii, școala a fost determinată să reformeze sistemul de management al universității și a explorat în mod activ bursele, sistemele de credite, programele de studii de muncă etc. și a preluat conducerea în implementarea sistemului de distribuție și selecție bidirecțională pentru absolvenții din țară și a implementat sistemul de angajare și angajare a cadrelor didactice și personalului. Reforma managementului social al departamentului a provocat repercusiuni puternice în întreaga țară.

În cei 36 de ani de la înființare, 深圳大学 urmat SAR și se angajează să reformeze și să dezvolte rapid. Școala aderă la motto-ul de "încredere în sine, auto-disciplină și auto-îmbunătățire" și a format caracteristicile Universității Universitare, Universitatea Window și a Universității Experimentale, formând un sistem complet de pregătire a talentelor de la licență, master la doctorat și la nivel multidisciplinar de cercetare științifică și servicii sociale. Sistemul a devenit o universitate cuprinzătoare cu discipline complete, facilități complete, profesori excelenți și management standardizat. 深圳大学 este o universitate națională de studenți de bază de educație culturală de calitate și un campus național civilizat. Pentru a realiza dezvoltarea conotativă a învățământului superior, școala a formulat "Schițele de Dezvoltare a Inovațiilor Culturale ale 深圳大学 ", a înființat Institutul de Cercetare Cultural Rao Zongyi și Institutul de Artă Liu Yuyi și a construit o zonă specială socialistă de primă clasă cu caracteristici chinezești cu grad ridicat de conștiință culturală și încredere culturală în sine. Cultura universității.

深圳大学 două campusuri, Houhai și Xili, cu o suprafață totală de campus de 2,72 kilometri pătrați. Școala are resurse bogate de predare și facilități complete de cercetare științifică. Suprafața totală de construcție a campusului este de 1.543 milioane de metri pătrați, iar valoarea totală a instrumentelor și echipamentelor este de 2.7 miliarde de yuani. Clădirea bibliotecii este de 51.202 m2 (inclusiv prima fază a Bibliotecii Campusului Xili). Școala are mai mult de 4,12 milioane de resurse de hârtie, 377 tipuri de baze de date, inclusiv 2,58 milioane de cărți electronice fulltext și 119 000 de jurnale electronice fulltext. Există un pilot național cuprinzător de reformă universitară cuprinzător, un model experimental de inovare a modelului de formare a talentelor la nivel național și o bază de predare practică la nivel național. Există 2 centre naționale demonstrative de predare experimentală, 1 centru național de predare a simulărilor virtuale, 16 centre de demonstrație experimentale provinciale și 3 centre de predare experimentale virtuale provinciale. Există 3 laboratoare naționale de inginerie, 1 centru național de cercetare tehnologică, 2 laboratoare cheie ale Ministerului Educației, 1 bază de cooperare internațională a Ministerului Științei și Tehnologiei și 10 laboratoare-cheie provinciale.

116634_116613_QQthG20190614090244.jpg

深圳大学 34.156 de studenți cu normă întreagă, dintre care 27.454 studenți cu studii superioare, 6.388 doctoranzi, 314 doctoranzi, 1.770 postgraduate cu frecvență redusă, 21021 studenți în educație pentru adulți și 862 studenți internaționali. Disciplinele școlii sunt complete și cuprinzătoare, acoperind 11 discipline, inclusiv filosofia, literatura, economia, dreptul, educația, știința, ingineria, managementul, medicina, istoria și arta. Școala are 25 de colegii de învățământ, două spitale afiliate și 97 de specializări de licență. Există 5 programe de stat la nivel de specialitate, 14 programe de specialitate la nivel provincial și 15 discipline cheie la nivel provincial. Există 10 discipline de prim nivel în cadrul doctoratului, 3 post-doctorat și 1 stație postdoctorală. Există 38 de programe de masterat autorizate prin programe de masterat, există 22 de programe profesionale de masterat. Inginerie, Medicină Clinică, Știința Materialelor, Biologie și Biochimie, Informatică și Chimie au intrat în top 1% din disciplinele ESI din lume și au ocupat locul 84 printre edițiile extinse ale universităților chineze ale lucrărilor ESI Highly Cited. Școala a inițiat înființarea "Alianței NOOC a universităților și colegiilor locale", cu 130 de colegii și universități, 359 de cursuri online, 119 de școli selectate, 61 de școli acreditate și peste 600.000 de cursuri. În 2018, studenții au câștigat 614 premii la diferite niveluri, printre care 131 de țări internaționale, 269 de naționalități naționale și 205 de provincii și ministere.

Structura facultății școlii este optimizată în mod continuu, iar introducerea și cultivarea talentelor la nivel înalt sunt fructuoase. Există 3.616 membri ai facultăților (cu excepția școlilor secundare afiliate), dintre care 2.274 profesori cu normă întreagă (517 profesori, 643 profesori asociați), 560 de tehnicieni și 782 de manageri. În școala noastră există 1068 de doctori postdoctorali, 440 de cercetători cu normă întreagă și 164 de profesori. Există 15 academicieni ai Academiei Chineze de Științe și ai Academiei Chineze de Inginerie (inclusiv 4 candidați pe termen scurt), 2 academicieni ai Academiei Americane de Inginerie Medicală și Biologică, 4 academicieni ai Academiei Americane de Științe, Academia de Inginerie și Academia de Științe Medicale (pe termen scurt). 2 persoane, 1 academician al Academiei Europene de Științe (pe termen scurt), 1 academician al Academiei de Științe din Singapore (pe termen scurt), 3 academicieni ai Academiei Eurasiatice de Științe, 1 Premiu Nobel (fizic și medical), pe termen scurt. Există 5 cercetători șefi ai Programului Național "973", 27 de cercetători din Changjiang (inclusiv 21 de candidați pe termen scurt), 32 Fondul Național pentru Științe pentru tineri (inclusiv 14 angajați pe termen scurt) Inclusiv o închiriere pe termen scurt, Ministerul Educației "talente noi secole remarcabile" 7 persoane.

Școala a aprofundat continuu reforma sistemului de cercetare științifică, iar proiectele de cercetare și finanțarea au crescut semnificativ. În 2018, finanțarea totală a cercetării a depășit 1,1 miliarde de yuani, au fost adăugate 302 de noi proiecte de fonduri științifice naturale, clasându-se pe locul 23 în țară și pe al doilea în universitățile din Guangdong, 33 de noi proiecte de fonduri științifice sociale fiind clasate pe locul 36 în țară. Locul al patrulea în universitățile din Guangdong. SCI a inclus 3 293 de lucrări, iar SSCI a inclus 238 de lucrări. Au fost primite 2846 de premii de cercetare științifică. Au fost acordate 425 brevete, inclusiv 229 brevete de invenție. Jurnalul Științei și Tehnologiei a fost acordat "Top 100 științelor și tehnologiei chinezești periodice ale universităților chineze în 2018", lucrările de științe umane și științe sociale în reviste au ocupat locul 13 printre revistele universitare naționale.

Școala promovează în mod activ "formarea internațională a talentelor, cooperarea științifică internațională, dezvoltarea internațională a cadrelor didactice și schimburile culturale internaționale". Acum a stabilit contacte cu 256 de universități din străinătate și a realizat diferite forme de cooperare internațională, cum ar fi schimbul de studenți, formarea cadrelor didactice și educația cooperativă. Îmbunătățirea calității și nivelului de comunicare internațională într-o manieră totală.

深圳大学 va continua să se bazeze în Shenzhen, bazându-se pe dezvoltarea economică și socială a Guangdong, Hong Kong și Macao Dawan District, cu care se confruntă internaționale, în spiritul reformei și inovării, pentru a cultiva talente inovatoare și antreprenoriale de înaltă calitate, să adere la leadership cultural, consolidarea unitate de inovare, Strivează-te pentru universitățile SAR de nivel înalt pe care oamenii din acele vremuri sunt mulțumiți.

(Datele de pe această pagină au fost actualizate în aprilie 2019)

116633_116612_QQthG20190614090430.jpg

Locații

  • Shenzhen

    Shenzhen University, 3688 Nanhai Boulevard, 518060, Shenzhen

    Întrebări